Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Πανηγύρι Αγίου Νικήτα - Εκδηλώσεις

Με αφορμή σχόλιο για την παραλαβή του κυπέλλου ήθους από την Ελπίδα Πολυγύρου

Η γνωριμία μας με τον κ. Δημήτριο Αραμπατζάκη ξεκίνησε όταν, ως μαθητές στις πρώτες τάξεις του δημοτικού ακόμα, μας προέτρεψε να ενταχθούμε στην νεοιδρυθείσα τότε Ελπίδα Πολυγύρου. Τα κίνητρα του κ. Αραμπατζάκη ήταν και παρέμειναν καθ' όλη τη διάρκεια της ενασχόλησης του με την ομάδα αγνά και ανιδιοτελή. Πρωταρχικός στόχος του ήταν να μπολιαστούμε με όλες εκείνες τις αξίες του ερασιτεχνικού αθλητισμού που θα μας συντρόφευαν στον κοινωνικό μας βίο. Πράγματι, η ευγενής άμιλλα, η συναίσθηση ευθύνης και υποχρεώσεων και η ανάπτυξη συλλογικής συνείδησης ήταν γι' αυτόν σημαντικότερα απ' τα αμιγώς τεχνικά στοιχεία του ποδοσφαίρου.

"To πρωινό μου στο σχολείο" από τη "Βανίλια"!

Η επιστήμη δεν αφήνει περιθώρια. Το παιδί, με ένα καλό πρωινό, ξεκινάει τη μέρα του πιο δυνατό, με καλύτερη διάθεση και αποδίδει καλύτερα σε ό,τι κι αν κάνει. 
Η "Βανίλια", λοιπόν, ετοίμασε για τον αγαπημένο σας μπόμπιρα ή για την μικρή δεσπονιδούλα σας ένα υγιεινό πρωινό με αλμυρές και γλυκές προτάσεις, προκειμένου να συγκεντρώνεται καλύτερα στο σχολείο.
Επιλέξτε το πακέτο της Βανίλιας για το πρωινό του με 3,30€ και χαρίστε του τον χυμό της επιλογής του, ένα ζουμερό club τοστ καιχειροποίητα cookies, για να κάνει την ατασθαλία του με τον πιο υγιεινό τρόπο. 
*Κι επειδή βιάζεστε το πρωί να προλάβετε το κουδούνι, αρκεί ένα τηλέφωνο στο 2371021022 την προηγούμενη μέρα για να σας το έχουμε έτοιμο πρωί πρωί. 
"Το πρωί τρώε το φαγητό σου μόνος σου, το μεσημέρι μοιράσου το με κάποιον φίλο σου και το βράδυ δώσε το στον εχθρό σου" δεν λένε; 
Πίστεψε με, το πρωινό της Βανίλιας είναι ολόδικό του. 

ΤΑ «Α’ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ» ΙΕΡΙΣΣΟΥ

Μια πετυχημένη προσπάθεια αναβίωσης τους, τη δεκαετία του 1960 στην Ιερισσό.
Κείμενο: Χρήστος Καραστέργιος & Σωτηρία Καραστέργιου
Δημοσιεύθηκε στο πολιτισμικό περιοδικό "Κύτταρο Ιερισσού, τ.13/2016.
Μία ιδιαίτερα πετυχημένη προσπάθεια αναβίωσης των αρχαίων Αριστοτελείων, πραγματοποιήθηκε τη δεκαετία του 1960 στην Ιερισσό. Τα αρχαία «Αριστοτέλεια» ήταν εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη του μεγάλου φιλοσόφου της αρχαιότητας, Αριστοτέλη, που τελούνταν στην πατρίδα του, τα Στάγειρα, τον 4ο και 3ο αιώνα π.Χ. .