Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Προφητείες...


Ναι... με αυτό το πλευρό να κοιμάστε & οι δύο

Καταγγελία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: Μέλος μας πήρε έργο σίτισης μεταναστών ύψους 750.000 ευρώ

Η βουλευτής του νομού Σερρών, Αφροδίτη Σταμπουλή κάνει λόγο για τεράστιο ηθικό θέμα 
«Πυρά» κατά κομματικών στελεχών της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, για υπόθεση διαγωνισμού σίτισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στις περιοχή, εξαπέλυσε η βουλευτής του νομού Αφροδίτη Σταμπουλή.
Η βουλευτής καταγγέλλει το μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τάπα, υποστηρίζοντας πως μαζί με την κόρη του έχουν αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων ύψους 750.000 ευρώ.

Ο Δήμος Αριστοτέλη για την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Χαλκιδική

Ανάμικτα συναισθήματα προκάλεσε στο Δήμο Αριστοτέλη το ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ, που έδωσε στη δημοσιότητα προς διαβούλευση, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σχετικά με τα όσα προβλέπονται για την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών στα όρια του Δήμου μας.

«ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΑ ΕΝΤΥΠΩΜΑΤΑ» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αριστοτέλης 2.400 χρόνια»

Τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca διοργανώνουν, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Αριστοτέλη «Αριστοτέλης 2.400 χρόνια» ένα πολιτιστικό, επιστημονικό και ψυχαγωγικό εορταστικό διήμερο, τοΣάββατο 27 και Κυριακή 28 Αυγούστου 2016, με τίτλο «Αριστοτελικά Εντυπώματα», υπό την αιγίδα του Δήμου Αριστοτέλη, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Foundation G. Sciacca, καθώς και του Συλλόγου Πτυχιούχων «Αριστοτέλης» του Παντείου Πανεπιστημίου.

6Η ΓΙΟΡΤΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ - ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ 2 - 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Για 6η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Πολυγύρου, η Δημοτική Κοινότητα και ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Γαλάτιστας οργανώνουν την Γιορτή Κτηνοτροφίας – Γεωργίας Γαλάτιστας την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016. Στόχος της γιορτής αποτελεί η ενίσχυση του ρόλου του πρωτογενούς τομέα ως κινητήριο μοχλό ανάπτυξης στην περιοχή. Μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων επιδιώκεται η προβολή των τοπικών προϊόντων, η ενίσχυση της εξωστρέφειας της τοπικής επιχειρηματικότητας και η ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της Γαλάτιστας.

Μια μεγάλη συναυλία για τον Δημήτρη

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου
Στο Δημοτικό γήπεδο Γαλάτιστας
με τους
Βασίλη Παπακωνσταντίνου & Γιάννη Ζουγανέλη

Άντε να λύσουμε να ξεκινήσουμε……
Ο Βασίλης και ο Γιάννης, οι αγαπημένοι σε όλους μας καλλιτέχνες, καθώς και το μουσικό συγκρότημα “NO MONEY, NO FUNNY”, θα είναι κοντά μας αφιλοκερδώς σε μια μοναδική μουσική βραδιά στo Δημοτικό γήπεδο της Γαλάτιστας Χαλκιδικής, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:30, για να στηρίξουν μαζί μας την προσπάθεια που κάνει ο 10χρονος Δημήτρης να κερδίσει και πάλι θέση ανάμεσά μας. Ο Δημήτρης βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα μετά από τροχαίο ατύχημα που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Νεολαίας Γαλάτιστας με τη βοήθεια των αθλητικών συλλόγων της περιοχής, «ΑΝΘΕΜΟΥΣ» και «ΑΟΓ», υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου.

Το νερό Άθως χορηγός του ΑΟΠολυγύρου

Η εταιρεία ΑΘΩΣ ΕΜΦΙΑΛΩΤΙΚΗ Α.Ε. αγαπάει τον αθλητισμό και σε αυτά τα πλαίσια είναι υπερήφανος χορηγός εμφιαλωμένου νερού των ομάδων μπάσκετ και βόλλευ του ΑΟ Πολυγύρου.
Ο ΑΟΠ ευχαριστεί ιδιαίτερα τον κύριο Λεωνίδα Αναγνωστόπουλο για την ευγενική χορηγία της εταιρίας ΑΘΩΣ.

Συμμετοχή του παιδικού τμήματος του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου στο φεστιβάλ της Λευκάδας

Το παιδικό τμήμα του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου εμφανίστηκε την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016 στο φεστιβάλ στους Τσουκαλάδες Λευκάδας. 
Τα παιδιά παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία χορούς από την Χαλκιδική ενώ παρακολούθησαν χορούς από την Λευκάδα και την γύρω περιοχή από συνομηλίκους τους και παράλληλα επισκέφτηκαν την Κεφαλλονιά, την Ιθάκη, την Πάργα, την Πρέβεζα και τον ποταμό Αχέροντα.

Ενημερωτική δράση για την Ανακύκλωση στο Δήμο Σιθωνίας

Ο Δήμος Σιθωνίας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης διοργανώνει στις 27 και 28 Αυγούστου εκδηλώσεις για την προώθηση της Ανακύκλωσης Συσκευασιών .
Ομάδες ενημέρωσης θα κινούνται στις παραλίες  Αγίου Νικολάου, Όρμου Παναγίας, Νικήτης, Νέου Μαρμαρά, Αρμενιστή και Σάρτης και θα ενημερώνουν τους πολίτες για την Ανακύκλωση Συσκευασιών στον Μπλε Κάδο.
 Θα προτρέπουν το κοινό να συμμετέχει σε παιχνίδια Ανακύκλωσης ελέγχοντας τις γνώσεις του και θα συμμετέχοντες θα κερδίζουν συμβολικά δώρα.
Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο στο πλαίσιο του επικοινωνιακού σχεδιασμού της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για την  προώθηση της Ανακύκλωσης  στον Μπλε Κάδο και υλοποιείται με την αρωγή του Δήμου Σιθωνίας.

Ενημέρωση για την παράταση προθεσμίας υποβολής αίτησης εγγραφής σχετικά με τον «Κανονισμό ξυλείας

Στα πλαίσια εφαρμογής του «Κανονισμού ξυλείας» και των υποχρεώσεων που απορρέουν βάσει της ΚΥΑ 134627/5835/23-12-2015 (ΦΕΚ 2872/B/29-12-2015) σας ενημερώνουμε ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς που ασχολούνται με την υλοτομία, εισαγωγή, διακίνηση και εμπορία τόσο ξυλείας όσο και προϊόντων ξύλου (όπως δασικοί συνεταιρισμοί, δασοκτήμονες, εισαγωγείς ξυλείας, έμποροι ξυλείας, έμποροι καυσόξυλων, πέλλετ κ.λ.π.) οφείλουν να καταγραφούν άμεσα στο μητρώο φορέων εκμετάλλευσης ή στο μητρώο εμπόρων που θα καταρτίσει η υπηρεσία μας (Διεύθυνση Δασών Χαλκιδικής).

Αυτό το ‪Σαββατοκύριακο‬ 2on2 ‪beach‬ ‪volley‬ ‪tournament... @PasirBeachBar

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : «Ξεκατίνιασμα» της παρούσας και της παρελθούσας πολιτικής ηγεσίας του Δήμου για το εξαιρετικής σοβαρότητας θέμα των ρωγμωτώσεων στην Στρατονίκη. Ως προς το αποτέλεσμα . . . ΜΗΔΕΝ ! ! !

Καταμεσής του καλοκαιριού παρακολουθήσαμε ένα άνευ προηγουμένου «ξεκατίνιασμα» μεταξύ της παρούσας δημοτικής αρχής και εκπροσώπου της προηγούμενης, για το εξαιρετικής σοβαρότητας και σπουδαιότητας θέμα των ρωγματώσεων στην Στρατονίκη. Οι εκατέρωθεν πλευρές προσπάθησαν να μας πείσουν για το ειλικρινές ενδιαφέρον τους προς τους κατοίκους της Στρατονίκης, οι οποίοι από το 2008 αγωνιούν για τις περιουσίες τους και πέφτουν θύματα τρομοκρατίας από τους antigold. Κανένας όμως δεν βρήκε το σθένος να απολογηθεί, να ζητήσει συγγνώμη και να αναλάβει την ευθύνη παραιτούμενος για το γεγονός ότι από το 2008 που πρωτοεμφανίσθηκε το πρόβλημα δεν κατάφερε να αναλάβει τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες ώστε εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, λίγων μηνών, να δοθούν υπεύθυνα και έγκυρα απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα :

Βήσσανη - Ναός της Ευαγγελίστριας

ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΙΔΕΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ

Εδώ είμαστε Αδέλφια, ο Αύγουστος μας χαιρετά, και όπως μας έκαναν γνωστό οι λυπητερές του ΕΝΦΙΑΛΤΗ, θα έρθουν στο ΤΕΛΟΣ του μηνού (που λένε), και ξέρετε γιατί ε; Γιατί θα έχουν ήδη μπει οι μισθοί και οι συντάξεις, οπότε, θα είναι πολύ πιο εύκολο να ΑΡΠΑΞΟΥΝ την πρώτη δόση από τους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται πως θα μπει χέρι ακόμα ΚΑΙ στους ακατάσχετους λογαριασμούς, κάτι που απευχόμαστε, αλλά ρε παιδί μου, τους φοβήθηκε το μάτι μας αυτούς, οι οποίοι αποδείχτηκαν ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ από τους προηγούμενους.

Θέμα της Χαλκιδικής


Λειτουργία Πύλης Διαμεσολάβησης σε τρεις κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη

Τη δυνατότητα εξωδικαστικής επίλυσης νομικών διαφορών προσφέρει πλέον στους δημότες του ο Δήμος Αριστοτέλη, ο οποίος δημιουργεί και θα λειτουργήσει Πύλη Διαμεσολάβησης σε τρεις Δημοτικές Κοινότητες. Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκιδικής, οι δημότες Αριστοτέλη θα μπορούν

15νθήμερο Workcamp στην Τοπική Κοινότητα Γοματίου

Εθελοντές από την Ελλάδα και τη Γερμανία συνεργάζονται
για τη διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.
Ο Δήμος Αριστοτέλη σε συνεργασία με την εθελοντική οργάνωση CITIZENS IN ACTION πρόκειται να φιλοξενήσει από την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016, δεκαπενθήμερο πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας (workcamp), με τη συμμετοχή δεκαπέντε νέων, εθελοντών, από την Ελλάδα και τη Γερμανία.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Από το 8ο Φεστιβάλ Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι η προγραμματισμένη παράσταση για την Παρασκευή 26/8/2016, “Χωρίζουμε λέμε”, ματαιώνεται με ευθύνη της εταιρείας παραγωγής.
Ζητούμε συγνώμη για την τυχόν αναστάτωση.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ συνεχίζεται με την 6η Γιορτή Κτηνοτροφίας Γεωργίας, 2-3 Σεπτεμβρίου, στη Γαλάτιστα.