Τρίτη, 9 Αυγούστου 2016

Έκθεση του Χαλκιδικιώτη (Πολύγυρος) Μάριου Σπηλιόπουλου στο Γυαλί Τζαμί των Χανίων

“Τα 700 ονόματα του θεού”, η έκθεση του Πολυγυρινού εικαστικού Μάριου Σπηλιόπουλου, εγκαινιάσθηκε το βράδυ του Σαββάτου 6/8 στο Γυαλί Τζαμί. Η πρωτότυπη έκθεση θα παραμείνει στο χώρο του μνημείου έως τις 25 Σεπτεμβρίου για τον κόσμο που θα θέλει να την επισκεφθεί.
Στην εκδήλωση των εγκαινίων μίλησε ο πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης κ. Γ. Βαρουδάκης, σημειώνοντας πως αυτές τις ημέρες στα Χανιά εκθέτουν τρεις καθηγητές της Σχολής Καλών Τεχνών “φέρνοντας ένα άλλο κλίμα στην πόλη μας” ενώ στη σπουδαιότητα της έκθεσης στάθηκε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Β. Περράκη.
Από τη μεριά του ο Μάριος Σπηλιόπουλος,αφού αφιέρωσε την έκθεσή του σε όλα τα παιδιά των Χανίων και σε όλα τα παιδιά του κόσμου, σημείωσε πως “αυτά τα έργα ούτε έρχονται από τον ουρανό, ούτε γίνονται από μόνα τους. Εκτός από τον καλλιτέχνη πρέπει να υπάρχουν συνέργειες και σε αυτήν την έκθεση υπήρχαν συνέργειες”.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής: Νέο Χαράτσι για τους Πολυγυρινούς

Εδώ και λίγες μέρες, οι κάτοικοι Πολυγύρου έλαβαν ένα «ραβασάκι» από την δημοτική αρχή. Ένα πανηγυρικό μήνυμα για την ολοκλήρωση του νέου συστήματος ύδρευσης με μόνη εκκρεμότητα την ξεχωριστή σύνδεση σε κάθε σπίτι. Η τελευταία φράση του μηνύματος, ακριβώς όπως οι εταιρείες βάζουν τα «ψιλά γράμματα», έρχεται να αναστατώσει την κοινωνία του Πολυγύρου.  «Σημειώνεται ότι οι συνδέσεις θα γίνουν με δαπάνες των πολιτών γιατί δεν πληρώνονται από τον φορέα χρηματοδότησης». Με την δικαιολογία ότι αυτή η σύνδεση δεν προβλέπεται στη σύμβαση, της οποίας την ευθύνη είχε και έχει ο Δήμος, καλούν όλους μας να πληρώσουμε άλλο ένα χαράτσι.

2η γιορτή ανάδειξης τοπικών προϊόντων και πολιτιστικών εκδηλώσεων: «ΓΕΥΣΗ-ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»

Την 2η γιορτή ανάδειξης τοπικών προϊόντων και πολιτιστικών εκδηλώσεων με τίτλο «ΓΕΥΣΗ-ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ», οργανώνει ο Δήμος Πολυγύρου με το Μορφωτικό, Πολιτιστικό, Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», στις 18 -21 Αυγούστου 2016

==Πέμπτη 18 Αυγούστου και ώρα 21:00 Τελετή έναρξης εκδηλώσεων στο προαύλιο του Δημαρχείου με τον «Τσιτσάνη Ραψωδία μετά μουσικής»
==Παρασκευή 19 Αυγούστου και ώρα 21:00 Στην πλατεία του Ταξιάρχη «Γιορτή Μανιταριού»
==Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Αυγούστου στον πεζόδρομο του Πολυγύρου από τις 6.30μ.μ.
Τέσσερις μέρες γεμάτες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις Οι σύλλογοι γυναικών, οι πολιτιστικοί φορείς και οι παραδοσιακοί παραγωγοί του Δήμου Πολυγύρου θα παρουσιάσουν τα τοπικά προϊόντα, θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν μαζί σας, έμπειροι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος θα ετοιμάσουν και θα σας προσφέρουν να δοκιμάσετε τις νοστιμιές του τόπου μας.

Έκθεση φωτογραφίας «Ταξιδεύοντας στην Ανατολική Μεσόγειο"

Ο Δήμος Σιθωνίας με την πολύτιμη συνεργασία και το κύρος του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού φιλοξενεί την περιοδική έκθεση φωτογραφίας «Ταξιδεύοντας στην Ανατολική Μεσόγειο μέσα από το Ψηφιακό Αρχείο Ελληνικού Πολιτισμού του Θεόδωρου Κορρέ (Α.Π.Θ.)» από τις 12 Αυγούστου μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου στον Τεχνοχώρο ΑΠΟΘΗΚΗ στην παραλία της Νικήτης.
Με την έκθεση αυτή, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συμμετείχε στις εκδηλώσεις της 5ης Biennale Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με θεματική τη Μεσόγειο, στο πλαίσιο της κοινής δράσης των πέντε μεγάλων μουσείων της πόλης, γνωστής ως «Κίνηση των 5Μ».
Η έκθεση στηρίζεται στο φωτογραφικό υλικό από τις εκπαιδευτικές εκδρομές του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. που περιλαμβάνονται στο Ψηφιακό Αρχαίο Ελληνικού Πολιτισμού του Θ. Κορρέ (Α.Π.Θ.).

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ


Παρασκευή 12/8 Pasir All Day Beach Bar & More presents: Les Au Revoir live (Παραλία Καλυβών Χαλκιδική)