Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016

Ψεύδη και ανακρίβειες, για τη συγκάλυψη του φαινομένου των ρωγματώσεων στην Τ. Κ. Στρατονίκης

Με ιδιαίτερη κατάπληξη πληροφορηθήκαμε την Παρασκευή 29/07/2016 την ενέργεια του Προέδρου Τ.Κ. Στρατονίκης να αναρτήσει κείμενο σε ιστολόγια του Νομού, επιχειρώντας να αποπροσανατολίσει τους κατοίκους της Στρατονίκης και τους δημότες του Δήμου μας, σε σχέση με το πολύ σοβαρό φαινόμενο που εξελίσσεται στον οικισμό και το οποίο μετά την Κοινή Σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, την 22/07/2016, στην έδρα της Επιθεώρησης Μεταλλείων Β.Ελλάδος, με την συμμετοχή όλων των συναρμόδιων επί του θέματος Υπηρεσιών και της πολιτικής ηγεσίας του Δήμου Αριστοτέλη, αρχίζει επιτέλους να μπαίνει σε πλαίσιο σοβαρής διερεύνησης και ολοκληρωμένης προσπάθειας επίλυσής του. Κρίνουμε σκόπιμο επομένως να τοποθετηθούμε δημοσίως, προς διάλυση των όποιων ψευδών εντυπώσεων.

Προφεστιβαλική εκδήλωση της Κ.Ν.Ε στην Ιερισσό

Στα πλαίσια του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην παραλία της Ιερισσού (μνημείο του ψαρά) στις 7 Αυγούστου στις 19.30.
Κεντρικός ομιλητής ο Σ.Ζαριανόπουλος ευρωβουλευτής του Κ.Κ.Ε
Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση "...στις κάβες της Γερακινής 2016"

Για ακόμα μια χρονιά , η εικαστική έκθεση του ΣΚΕΤΠ με τίτλο "...στις κάβες της Γερακινής 2016, Ελληνικοί Λευκόλιθοι : εικαστικές προσεγγίσεις μιας διαχρονικής συμβίωσης", ολοκληρώθηκε.

Οι επισκέπτες φέτος ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά ! Σας ευχαριστούμε θερμά όλους!
Ευχαριστούμε επίσης την εταιρεία Ελληνικοί Λευκόλιθοι και συγκεκριμένα τον Διευθυντή Τσακωνίτη Δημήτριο , το Σωματείο Εργαζομένων στα Μεταλλεία Γερακινής , όλους τους υπαλλήλους (ηλεκτρολόγους , οδηγούς , φύλακες , γραμματείς και γενικά εργαζόμενους στο χώρο) που ήταν πρόθυμοι να απαντήσουν σε όλα τα ερωτήματά μας και να συμβάλουν με τον τρόπο τους στην έμπνευσή μας .

Παρουσίαση του έργου του Θανάση Μπαντέ «Ο Αριστοτέλης – Αναζήτηση της Ιδανικής Πόλης & η Γέννηση της Πολιτικής Επιστήμης»

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Γεώργιος Ζουμπάς και η Συντακτική Επιτροπή του Περιοδικού «Κύτταρο Ιερισσού» πρόκειται να παρουσιάσουν το δίτομο έργο του Θανάση Μπαντέ με τίτλο «Ο Αριστοτέλης – Αναζήτηση της Ιδανικής Πόλης & η Γέννηση της Πολιτικής Επιστήμης» σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Μύλο – παραλία Ιερισσού την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016, στις 8.30 το βράδυ. 

ΟΙ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Με εξοργίζει Συνέλληνες το γεγονός, πως στη χώρα μας, είμαστε ΠΑΝΤΑ του Θεραπεύειν, και όχι του προλαμβάνειν…. Και για να γίνω πιο ακριβής, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ, και αυτό το λέω για  ΟΛΕΣ τις μέχρι σήμερα ΚΑΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
Το θέμα ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ στην Ελλάδα, ποναει και κρατά χρόνια.

"ΜΠΥΡΟΝΙΟ" στον Πολύγυρο, 4-8-2016


«Αντιγόνη» Του Jean Anouilh Στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Θάλασσας 2016» στις 8 Αυγούστου

Ένα κορυφαίο έργο της σύγχρονης δραματουργίας, γραμμένο το 1942 στη διάρκεια της ιδιόρρυθμης ναζιστικής κατοχής στη Γαλλία, η Αντιγόνη του Anouilh συνιστά μια μεταφορά για το άτομο και τον αγώνα του απέναντι σε ένα παντοδύναμο, γερασμένο, αυταρχικό κράτος. Η νεότητα και το γήρας, η ομορφιά και η ασχήμια, η δύναμη και η αδυναμία, το δίκαιο και το άδικο αντιπαραβάλλονται για να ξεσκεπάσουν μια κοινωνία φοβισμένη, βουτηγμένη στον ατομικισμό και τη διαφθορά, μια κοινωνία σε σημείο μηδέν.
Σε αυτήν την πολιτεία-ναυάγιο που η μυρωδιά του πτώματος του Πολυνείκη χρησιμοποιείται ως μέσο σωφρονισμού των πολιτών, που οι νεκροί είναι εναλλάξιμοι, που «αλήθεια είναι αυτό που δεν λέμε», ο Κρέων έρχεται ως σωτήρας, λέει «ναι» στην εξουσία και ως ταπεινός εργάτης της «διοικεί ανθρώπους». Η Αντιγόνη, παιδί κι αυτή μιας άρρωστης κοινωνίας, με το ένστικτο της νιότης, αντιστέκεται, θάβει τον νεκρό αδελφό της, λέει «όχι» στην «ακριβή, τη βρομερή ελπίδα» που επικαλείται η εξουσία.