Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής στον Πολύγυρο

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας
Θέμα: Υποστελεχωμένο το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής στον Πολύγυρο. 
Προβλήματα στη λειτουργία του αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, εξαιτίας της πολιτικής υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας, που εφαρμόστηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις και συνεχίζει και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Το Νοσοκομείο βρίσκεται πλέον αντιμέτωπο με την πιθανότητα να βρεθούν κλινικές του ακάλυπτες από εφημερεύοντες γιατρούς και μάλιστα στην θερινή περίοδο κατά την οποία ο πληθυσμός αυξάνεται δραματικά.

Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Γ. Βαγιωνά

Ερώτηση σχετικά με τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις βερικοπαραγωγικές κοινότητες Πορταριά & Σήμαντρα του Δήμου Προποντίδας Χαλκιδικής και τους ελέγχους του ΕΛΓΑ υπέβαλε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου, ο Βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιος Βαγιωνάς.
Το κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων , κ. Ευάγγελο Αποστόλου

ΘΕΜΑ: Χαλαζόπτωση – νεροποντή – ισχυρός άνεμος στις κοινότητες Πορταριά & Σήμαντρα του Δήμου Προποντίδας Χαλκιδικής κατ’ εξοχήν βερικοπαραγωγικές κοινότητες.

ΘΕΜΑ της Χαλκιδικής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗΣ

Στις 22/7/2016 μετά από πρόσκληση της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος έγινε σύσκεψη στα γραφεία της, με την συμμετοχή του Ι.Γ.Μ.Ε, της Υ.Α.Σ.Β.Ε, της Ε.Ε.Τ.Π.Ο ( πρώην ΕΠΙΤΗΡΩ), του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου του Δήμου Αριστοτέλη και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Στρατονίκης με θέμα «Ρωγματώσεις στον οικισμό της Στρατονίκης». 
Επειδή το παραπάνω θέμα ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στην Λαική Συνέλευση που έγινε στην Στρατονίκη και επειδή έγιναν αποδεκτά και κατανοητά, από τους Τοπικούς Συμβούλους του χωριού και από τους παραβρεθέντες κατοίκους, σας αναφέρω τα σημαντικότερα . 

Ικανοποίηση από την απόφαση του ΚΑΣ για τις αρχαιότητες στις Σκουριές

Με ικανοποίηση γίνεται δεκτή από το Δήμο Αριστοτέλη η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συνεδρίου (ΚΑΣ), με την οποία αποσοβείται η άμεση μετακίνηση των αρχαιοτήτων από το εργοτάξιο των Σκουριών και κατά συνέπεια, η καταστροφή του σημαντικού αρχαιολογικού συνόλου, μοναδικού στο βορειοελλαδικό χώρο, το οποίο παρέχει σημαντικές πληροφορίες για τη μεταλλουργία στην αρχαία Μακεδονία και ειδικότερα στη περιοχή της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής.

Ανησυχία για τις ρηγματώσεις στη Στρατονίκη

Το μείζον θέμα των εκτεταμένων ρηγματώσεων στη Στρατονίκη Χαλκιδικής από τη δραστηριότητα της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», η οποία, όπως είναι γνωστό, διενεργεί εξορυκτική δραστηριότητα κάτω από το συγκεκριμένο οικισμό, εξετάστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Βορείου Ελλάδος. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Γεώργιος Ζουμπάς, καθώς και εκπρόσωποι του ΙΓΜΕ, επιτροπή της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βορείου Ελλάδος (ΥΑΣΒΕ) και της Επιτροπής Ελέγχου Τήρησης των Περιβαλλοντικών Όρων (ΕΠΙΤΗΡΟ).

Θέατρο Σκιών Χαλκιδικής


ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟ ΚΡΑΤΟΣ

Στο κράτος ΜΠΑΧΑΛΟ που ζούμε, κάθε μέρα που περνά βγαίνει στο φως όλο και κάποιο νέο «φρούτο» για να εξοργίσει τον κοσμάκη, και παράλληλα, να τον απογοητεύσει, γιατί χαΐρι και προκοπή με ΟΛΟΥΣ αυτούς τους πολιτικούς που έχουμε, ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

Πριν βιαστούν ορισμένοι να βγάλουν τα όποια συμπεράσματα, θα κάνω μια δυο «διευκρινήσεις» που δικαιολογούν γιατί τα βάζω με το «κράτος».

Παρασκευή 5 Αυγούστου Pasir All Day Beach Bar & More presents: EMIGRE Studio Sessions live (Παραλία Καλυβών Χαλκιδική)


ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΙΚΗΤΗΣ

Η γνωστή εικαστικός Ναταλία Θωμαΐδη παρουσιάζει στις εγκαταστάσεις του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Νικήτης την μεγάλη της αναδρομική έκθεση ‘Τοπία και πρόσωπα της Νικήτης’ και προσκαλεί στα εγκαίνια το φιλότεχνο κοινό, το Σάββατο 6 Αυγούστου στις 9 το βράδυ.
Η έκθεση διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Σιθωνίας, αρωγό σε κάθε δράση πολιτισμού και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 6 μέχρι τις 31 Αυγούστου.
Η έκθεση αποτελεί για τη δημιουργό έναν φόρο τιμής στον τόπο και τους ανθρώπους της Νικήτης που αγάπησε και συνέδεσε με τη ζωή της από το 1975 μέχρι σήμερα. Απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών και πνευματικό τέκνο των μεγάλων δασκάλων της ζωγραφικής και της μοντέρνας ελληνικότητας Νίκου Νικολάου και Γιάννη Μόραλη, η Ναταλία Θωμαΐδη αποτυπώνει στα έργα της τα σημάδια μιας ψυχογραφικής παλέτας που καθορίζει υπόρρητα την επιφάνεια των προσώπων και πλάθει το βλέμμα του δημιουργού που αντικρύζει τον κόσμο και τα πράγματα.

8η Γιορτή οικολογικής γεωργίας - Πρόγραμμα εκδηλώσεων