Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

ΤΟ ΚΚΕ, ΤΑ “ΜΟΙΡΟΛΟΓΙΑ”, ΤΑ “ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ” ΚΑΙ ΤΟ BREXIT

ΤΙ ΜΠΡΟΚΟΛΑ, ΤΙ ΛΑΧΑΝΑ” ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΕΚΔΟΣΗ
ΠΩΣ ΤΟ ΚΚΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ
Όοοι θεωρούσαν ότι το ΚΚΕ είναι το κόμμα εκείνο που με συνέπεια τάσσεται υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ, κάνουν λάθος.Μεγάλο λάθος.
Για το ΚΚΕ είναι αδιάφορο αν η Ελλάδα μείνει ή φύγει από την ΕΕ!
Πολύ περισσότερο το ΚΚΕ είχε τονίσει ότι το εθνικό νόμισμα είναι καταστροφή για τη χώρα!!! (Ενώ, τώρα η χώρα μέσα στο ευρώ, αποφεύγει την καταστροφή;).

Τα αποτελέσματα της ιδρυτικής της Λαϊκής Ενότητας.

Έληξαν με επιτυχία οι εργασίες της πρώτης πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της ΛΑ.Ε.

Στη Συνδιάσκεψη μίλησαν πολλές δεκάδες αντιπρόσωποι, αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμόςκαι ψηφίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία η πολιτική απόφαση, οι θέσεις, και ο κανονισμός λειτουργίας της ΛΑ.Ε.
Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης έκλεισε ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε. Παν. Λαφαζάνης.
Για το νέο Πολιτικό Συμβούλιο της ΛΑ.Ε., των 111 μελών, ψήφισαν 1009 αντιπρόσωποι. 
Ο Χαλκιδικιώτης Τάσος Κανταράς εκλέχτηκε στην 15η θέση.
Τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Οι παγκόσμιες μοναδικότητες της ΒΑ Χαλκιδικής. Πρέπει να συναξιοποιηθούν;

Γράφει ο Αθανάσιος Γ. Καρίνας
Η ανάπτυξη ενός τόπου και η ευημερία των κατοίκων του εξαρτάται από τους φυσικούς πόρους που διαθέτει και από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που τον χαρακτηρίζουν, ενώ καθοριστικός παράγοντας είναι η ορθολογική και χρηστή συναξιοποίησή τους. Από αυτή τη σκοπιά η ΒΑ Χαλκιδική είναι ευλογημένος τόπος και διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν ως παγκόσμιες μοναδικότητες που την καθιστούν ιδιαίτερο προορισμό για τους επισκέπτες αλλά και τόπο διαμονής για τους ντόπιους.

8ο Φεστιβάλ Πολυγύρου - Καλοκαίρι Τέχνης και Πολιτισμού 2016

8ο Φεστιβάλ Πολυγύρου
Καλοκαίρι Τέχνης και Πολιτισμού 2016
Πρόγραμμα εκδηλώσεων
ΘΕΑΤΡΟ
Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016
21:30 «Ψάρι στα χείλη» από τον Θεατρικό και Πολιτιστικό Οργανισμό Ορμύλιας «Πολύτροπον» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κουτσούρη.
Μία σύγχρονη κωμωδία σχέσεων από ένα Θεσσαλονικιό συγγραφέα, τον Βασίλη Τσικάρα. Μετά την επιτυχημένη παράσταση «Σταμάτα την παρέλαση ρε!» που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, οι ηθοποιοί του «Πολύτροπον», υπόσχονται να μας κάνουν και πάλι να γελάσουμε μέχρι δακρύων, με τη νέα τους παράσταση «Ψάρι στα χείλη». Παίζουν: Τζένη: Τζένη Θεοδώρου, Φώτης: Νίκος Δεληάγγελος, Αδιαφορία: Αλεξάνδρα Φωτιάδου, Ζήλια: Κατερίνα Καμαριώτου, Έρωτας: Δημήτρης Παρθενιώτης.

Ο Απόστολος Παύλος και η Ιερισσός

Ενσωματωμένη εικόνα 1
 Χρήστος Μ.  Καραστέργιος

φιλολογική επιμέλεια Ολυμπία Μαρίνου
Στις 29 Ιουνίου η Ιερισσός ετοιμάζεται να γιορτάσει τη μνήμη των ισαποστόλων Πέτρου και Παύλου ή την “γιορτή του Αγίου Παύλου”, όπως είναι γνωστή στους ντόπιους Ιερισσιώτες. Μία γιορτή βαθιά ριζωμένη στη θρησκευτική παράδοση της Ιερισσού.
Ηλατρεία του Αποστόλου Παύλου είναι βαθειά ριζωμένη μέσα στους αιώνες στη θρησκευτική και πολιτισμική παράδοση της Ιερισσού και της Χαλκιδικής.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Στη διάθεση των χρηστών του διαδικτύου βρίσκεται πλέον η Τουριστική Ιστοσελίδα του Δήμου Κασσάνδρας, ένα εργαλείο που έλειπε και προστίθεται πλέον στη φαρέτρα της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής με σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερα οργανωμένη παρουσία της Κασσάνδρας τόσο στις Εκθέσεις Τουρισμού όσο και στον Κυβερνοχώρο. Η ιστοσελίδα http://visitkassandra.com/ μπορεί να πληροφορήσει τους επισκέπτες της για όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουν αναφορικά με την Κασσάνδρα για να την επιλέξουν ως τόπο προορισμού.

Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ ΒΑΛΘΗΚΕ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΚΟΣΜΟ

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (που μόνο κάτι τέτοιο δεν είναι), ο ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ από τους ασφαλισμένους, ο ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟΣ από την κακοδιαχείριση και τα διάφορα ΛΑΜΟΓΙΑ (έτσι για να μην ξεχνάμε κάποιες λεπτομέρειες), έρχεται για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο με τις «εμπνευσμένες’ τακτικές των διοικούντων.
Έγραψα πολλές φορές, πως στα ΚΕΠΑ (ευτυχώς σε λίγα) αποφάσεις παίρνουν ΟΧΙ οι γιατροί, αλλά οι διάφοροι ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ, οι ΓΡΑΦΙΑΔΙΕΣ και οι ΦΥΤΕΥΤΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ από τις κυβερνήσεις και τα κομματικά γραφεία, αναφερόμενος σε καταγγελίες ασθενών για «παρεμβάσεις διευθυντών» κλπ.

ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ 22-31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Οι αυταπάτες έχουν τελειώσει από καιρό.
Η καταστροφή του βουνού συνεχίζεται.
Ο τελευταίος όμως λόγος ανήκει στην κοινωνία.
Ανάβαση λοιπόν για ακόμη μια φορά στον Κάκαβο, γιατί σημαίνει ελευθερία.
Δέκα μέρες αντίστασης στο δάσος των Σκουριών – Μεγάλη Παναγία – Χαλκιδική για να δοθεί επιτέλους ένα τέλος στην αυθαιρεσία και την καταστροφή.
ΠΑΡ. 22 – ΚΥΡ. 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Κυκλοφόρησαν τα νέα καρτελάκια για τους ''300 του ΑΟΠ''.

Τι είναι οι 300 λοιπόν:
Στις εποχές που ζούμε τη διαφορά την κάνει η συλλογικότητα. Με τη συλλογικότητα καταφέρνουμε να μοιραστούμε τη διάθεση προσφοράς, την πίστη μας στην κοινωνική αλληλεγγύη και το κυριότερο είναι ότι μπορούμε αυτά να τα μετατρέψουμε σε χειροπιαστά αποτελέσματα.
Στον Αθλητικό Όμιλο Πολυγύρου παλεύουμε σε αντίξοες συνθήκες, σε δύσκολους καιρούς φέρνοντας στον τόπο μας αγωνιστικές επιτυχίες σε ένα περιβάλλον άκρως οικογενειακό με οδηγό το φίλαθλο πνεύμα. Κάθε Κυριακή για εμάς είναι μια γιορτή στον Πολύγυρο.

ΠΟΣΟ ΞΕΥΤΙΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ;

Όσο και αν αναρωτιόμαστε, απάντηση δεν πρόκειται να πάρουμε, γιατί καθημερινά βγαίνουν στη φόρα όλο και κάποιες νέες λαχτάρες για ΟΛΟΥΣ εμάς, τον λαουτζίκο, τους μισθωτούς, και τους συνταξιούχους, τη ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑ.
Το «άλλοθι» για όλα αυτά, ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ, το «απαιτούν οι δανειστές, άρα εμείς θα το κάνουμε», η δε ευκολία εφαρμογής ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕΤΡΩΝ που παίρνουν για εμάς, ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ.
Ναι Συνέλληνες, ΟΛΑ αυτά, γίνονται σε βάρος μας, και θα γίνουν και άλλα τόσα, μη γελιέστε,  με ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΥΚΟΛΙΑ, γιατί ΕΜΕΙΣ κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου, βολεμένοι στον καναπέ μας, περιμένοντας να βγάλουν άλλοι το φίδι από την τρύπα για εμάς.

Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ | ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΛΙΟΥMoscow Classical Ballet
Τα Russian Ballet Theater
Παρουσιάζουν το αριστούργημα του Pyotr Ilyich Tchaikovsky
Η Λίμνη των Κύκνων
​Μπαλέτο κάτω από τα αστέρια! 
Σάββατο 9 Ιουλίου | Μουδανιά
Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών
Μετά από τις sold out παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, το αριστούργημα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, η Λίμνη των Κύκνων του φημισμένου «Russian Ballet Theater», ταξιδεύει, για πρώτη φορά, στα μεγαλύτερα ανοιχτά θέατρα της Ελλάδας. Μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε το βραβευμένο και διάσημο «Russian Ballet Theater», μια από τις πιο αναγνωρίσιμες δυνάμεις του κλασικού χορού της Μόσχας.

Η Σαντορίνη των αισθήσεων και του ονείρου

Γράφει και φωτογραφίζει ο Μπάμπης Τάσιος

Πώς να χωρέσει τ’ όνειρο; Πώς να παραμείνεις αλώβητος,θωρώντας την απόλυτη ομορφιά;

Με τη γοητευτική τους στιχουργική ,οι αδελφοί Κατσιμίχα γράφουν το 1989 :
Σε δάση από αιώνες,μονάχη ταξιδεύεις ,το άγριο φως λατρεύεις σε δωμάτια λευκά.
Γλιστράς μεσ’την ομίχλη παράξενων καιρών,φωσφορικό καράβι των απάνω θαλασσών…. ΣΑΝΤΑ ΕΙΡΗΝΗ
( Δίσκος : <<Απρίλη Ψεύτη>> , Σαντορίνη )

...νέος εκλογικός νόμος