Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016

CRI Silver award στην Ελληνικός Χρυσός για τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιδόσεις της το 2015

«Είμαστε περήφανοι σήμερα γιατί υλοποιούμε το όραμα πολλών Ελλήνων μηχανικών, να καταστήσουμε την Ελλάδα και την Χαλκιδική ξανά, παραγωγό χαλκού και χρυσού όπως ήταν από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Για αυτό το όραμα ζούμε και το βλέπουμε επιτέλους να γίνεται πραγματικότητα»
Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος 
Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ελληνικός Χρυσός
Για τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιδόσεις της το 2015, διακρίθηκε από το Ινστιτούτου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η Ελληνικός Χρυσός, που παρέλαβε διά του Διευθύνοντος Συμβούλου της κ. Μιχάλη Θεοδωρακόπουλου, σε μια λαμπρή τελετή  στο Μουσείο Γουλανδρή, το «Silveraward».

ΕΛΑΙΑΣ ΔΡΩΜΕΝΑ, ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙ 24-26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταγγιτσίου «Νέα Άσσα» διοργανώνει στις 24, 25 και 26 Ιουνίου φεστιβαλικές εκδηλώσεις με τον τίτλο «Ελαίας Δρώμενα».
Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης.
Κατά τη διάρκεια του 3ημέρου θα πραγματοποιηθούν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, γευστικές δοκιμές και διαγωνισμοί μαγειρικής.
Παράλληλα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους αγροτικοί συνεταιρισμοί αλλά και τοπικοί παραγωγοί θα εκθέτουν τα προϊόντα τους.
Σκοπός και στόχος των εκδηλώσεων είναι οι επισκέπτες να γνωρίσουν, να δουν, να ακούσουν και να γευθούν ό,τι ο τόπος μας προσφέρει, με ιδιαίτερο σημείο αναφοράς την ελιά και το λάδι, τα οποία αποτελούν σήμα κατατεθέν της περιοχής αλλά και κινητήρια δύναμη οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης του ευρύτερου Δήμου.

Ευθ. Καρανάσιος: Καταστροφή για την οικονομία οι υπερβολικοί φόροι

Καμπανάκι κινδύνου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας από τις αυξήσεις φόρων που αποφασίστηκε στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης , επισημαίνει ο π.βουλευτής Χαλκιδικής Ευθύμιος Καρανάσιος.
Παράλληλα τονίζει ότι η μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων που προβλέπονται στο πρόγραμμα θα περιορίσει την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας, με αποτέλεσμα αναζωπύρωση της αβεβαιότητας, υπονόμευση του κλίματος εμπιστοσύνης και ματαίωση της οριστικής εξόδου από την κρίση.