Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

Συναγερμός για ακατέργαστα λύματα στη θάλασσα της Καλλικράτειας (βίντεο)

Ακατέργαστα λύματα κατέληξαν από ρέμα στη θαλάσσια περιοχή στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής. Κανένα πρόβλημα με τον βιολογικό λέει ο Δήμος Προποντίδας.
Ακατέργαστα λύματα κατέληξαν από ρέμα στη θαλάσσια περιοχή στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής, μετά τη χθεσινή δυνατή βροχόπτωση. 
Κάτοικοι είδαν τη θάλασσα να γίνεται «καφέ» και αντιλήφθηκαν ότι η περιοχή μυρίζει άσχημα. Άμεση ήταν η αντίδραση των κατοίκων, οι οποίοι ενημέρωσαν χθες τόσο το λιμεναρχείο όσο και τον δήμο Νέας Προποντίδας, αφήνοντας αιχμές, μάλιστα, πως για το περιστατικό ευθύνεται ο βιολογικός. Μάλιστα,, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Δημήτρης Τσούφης αναμένεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για το συμβάν. Σημειώνεται ότι στην περιοχή όπου καταλήγει το ρέμα υπάρχουν κατοικίες αλλά και τουριστικά καταλύματα.

Επίσκεψη της Ενωτικής Κίνησης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στον Δήμο Πολυγύρου στην Όλυνθο.

Αντιπροσωπεία της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Πολυγύρου αποτελούμενη από τον επικεφαλής της παράταξης Τάσο Κανταρά, τον δημοτικό σύμβουλο Αργύρη Τσινά και τον πρώην πρόεδρο της κοινότητας Κώστα Βαγιωνά, είχε συνάντηση με το τοπικό συμβούλιο της Ολύνθου το οποίο απαρτίζεται από τον πρόεδρο Νίκο Αυγέρη και τους συμβούλους Μανώλη Αναστασιάδη και Πρόδρομο Κεχαγιά.