Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

Η δίκη των αγωνιστών να γίνει καταδίκη της πολυεθνικής και της κυβερνητικής πολιτικής !

Η πρώτη μεγάλη δίκη ενάντια στο κίνημα των κατοίκων της Χαλκιδικής που αγωνίζονται για το διώξιμο της πολυεθνικής “Ελντοράντο-Ελληνικός Χρυσός” και ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές , αποτελεί σημαντική στιγμή για την εξέλιξη του αγώνα. Για την πολυεθνική και τις κυβερνήσεις που την στηρίζουν οι μαζικές διώξεις των τετρακοσίων πενήντα περίπου κατοίκων, οι βαριές κατηγορίες, οι προφυλακίσεις, οι προσαγωγές και η τρομοκρατία ήταν τα μέσα για να καμφθεί η αντίσταση των κατοίκων και να κρατηθούν όμηροι οι αγωνιστές. Η πολιτική αυτή του φόβου δεν σταμάτησε ακόμη και στην περίοδο που η εταιρεία ανέστειλε τις εργασίες της.

Αυτός δεν είναι πρωθυπουργός. Αυτόματος πωλητής είναι!


Έλα, τα συνεταιράκια που είναι κατά των δεσμεύσεων

Αποποιείται των ευθυνών για το ξεπούλημα στο Ελληνικό ο ΣΥΡΙΖΑ

Ξεκινά η κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Γαλάτιστας

Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο ξεκινά η κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Γαλάτιστας με προϋπολογισμό 4.300.000 ευρώ. Η σχετική σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Πολυγύρου και της αναδόχου εταιρείας υπογράφηκε σήμερα Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016, στο Δημαρχείο Πολυγύρου
Το κλειστό Γυμναστήριο Γαλάτιστας προέρχεται από τα πρότυπα κλειστά γυμναστήρια της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Αποτελείται από τρεις χώρους (κτίριο υποδοχής-εισόδου, κυρίως κτίριο με αίθουσα αθλοπαιδιών και κερκίδες και κτίριο αποδυτηρίων και βοηθητικών εγκαταστάσεων) χωρισμένα μεταξύ τους με κατασκευαστικό-αντισεισμικό αρμό.

Κάλεσμα ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές
Στις 9 Ιούνη ξεκινά η δίκη 21 αγωνιστών του κινήματος της Χαλκιδικής, για την υπόθεση εμπρησμού στο εργοτάξιο των Σκουριών. Η υπόθεση αυτή στάθηκε ως αφορμή για να στηθεί μία βιομηχανία διώξεων απέναντι στο κίνημα της Χαλκιδικής, για να τρομοκρατηθούν οι αγωνιστές, για να κατασταλούν δικαιώματα και ελευθερίες, για να στηθεί ένας μηχανισμός ενάντια σε κάθε ενεργό πολίτη που αντιστεκόταν στην καταστροφή του τόπου του.

Η βιομηχανία διώξεων εναντίων των κατοίκων των Σκουριών πρέπει να σταματήσει, όπως και η καταστροφική εξόρυξη.

Ενώ συνεχίζεται το καταστροφικό έργο της El Dorado στην Χαλκιδική παρά τις συχνές διαβεβαιώσεις υπουργών και πολιτευτών της κυβέρνησης για το αντίθετο, την Πέμπτη 9 Ιούνη στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ξεκινάνε οι «μεγάλες» δίκες των αγωνιστών για τις Σκουριές.
Συγκεκριμένα, στις 9/6 δικάζονται 21 άτομα με βαρύτατες κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, βαριές σωματικές βλάβες κ.α.

Γαλλική και ελληνική κυβέρνηση παζαρεύουν τη λαϊκή περιουσία. Το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ δε θα γίνει ΝΑΙ.

Στην πρακτική εφαρμογή των απαιτήσεων των δανειστών πέρασε ήδη ο Πρωθυπουργός, ξεκινώντας από τη συνεργασία με τη γαλλική κυβέρνηση. Ο “οδικός χάρτης” που υπέγραψε με το Γάλλο ομόλογό του στην πρόσφατη συνάντησή τους, δεν είναι παρά ένας εκτενής κατάλογος για το τι θα πάρει η Γαλλία, και φυσικά το γαλλικό πολυεθνικό κεφάλαιο, από τη μνημονιακή υποθήκευση της λαϊκής περιουσίας.

Επιτροπή Αγώνα Μ. Παναγίας: 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 ΔΥΟ ΔΙΚΕΣ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ

Την 9η Ιουνίου εκτός από τη δίκη που ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη υπάρχει και μία άλλη που θα γίνει στα Δικαστήρια Πολυγύρου.
Πρόκειται για μια αρκετά προκλητική υπόθεση που επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά το γνωστό σύνθημα εναντίον της Ελληνικής Αστυνομίας.
Δικάζεται λοιπόν 76χρονος αγωνιστής από τη Μεγάλη Παναγία γιατί απλά συμμετείχε και θα συμμετέχει στον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία. Μάρτυρες κατηγορίας φυσικά είναι τα ΜΑΤ τα οποία την ημέρα που τον συνέλαβαν τον ξυλοκόπησαν με χρυσαυγίτικο τρόπο (7 προς 1) και τον έστειλαν δεμένο στην Ασφάλεια και έπειτα στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου το οποίο είχε γεμίσει με ασφαλίτες.

Κάλεσμα για δράσεις επόμενων ημερών για διωκόμενους

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις δράσεις του κινήματος, ενόψει της μεγάλης δίκης για τις Σκουριές που ξεκινάει την Πέμπτη 09/06 στη Θεσσαλονίκη, με 21 αγωνιζόμενους κατοίκους Χαλκιδικής να βαρύνονται με κακουργηματικές κατηγορίες.
Την Τετάρτη 08/06 από τις 20:00 και μετά θα βρίσκονται στην πλατεία Αριστοτέλους (στο ύψος της Μητροπόλεως) οι διωκόμενοι αγωνιστές μαζί με αλληλέγγυους από τη Χαλκιδική, με σκοπό να πραγματοποιήσουν ολονύκτια διαμαρτυρία ενάντια στην εξόρυξη και στις διώξεις.

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑ Στην Καλλικράτεια

Απίστευτο κι όμως ...ΕΛΛΗΝΙΚΟ! Επειδή δεν δουλεύει ο βιολογικός καθαρισμός της Καλλικράτειας, ο δήμος έκανε μια απίστευτη πατέντα: μπάζωσε το ρέμα για να δημιουργήσει μια λίμνη με απόβλητα!

Έτσι αν κάνει κανέναν καλοκαιρινό κατακλυσμό, η υπερχείλιση είναι προ των πυλών!
Η Θάλασσα είναι παραδίπλα και τα σπίτια....δίπλα!
Δίπλα στη λίμνη των αποβλήτων!
Φήμες που θέλουν να λειτουργεί μόνο μια αντλία από τις έξι του βιολογικού...ελέγχονται!

ΘΕΜΑ της Χαλκιδικής


Τiverious 8/6 στον Πολύγυρο


Δήλωση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Στυλιανού Βαλιάνου σχετικά με το θέμα που ανέκυψε με την ελληνική φέτα

"Χτύπημα για την ελληνική κτηνοτροφία η υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και της Νοτίου Αφρικής, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται στα υφιστάμενα τυριά της αγοράς της Ν. Αφρικής, τα οποία είναι παρασκευασμένα με τα ίδια υλικά όπως η ελληνική φέτα (70% πρόβειο γάλα, 30% κατσικίσιο), να ονομάζονται Φέτα Ν. Αφρικής.
Οι κτηνοτρόφοι μας , πλάι στα εγγενή προβλήματα του κλάδου τους (κόστος παραγωγής, διάθεση γάλακτος, βοσκότοποι, διεθνής ανταγωνισμός κλπ) απέκτησαν άλλο ένα , τη στιγμή που θεωρούσαμε διεθνώς προστατευόμενο προϊόν την ελληνική Φέτα.

Παρέμβαση Ε.Καρανάσιου για το θέμα 13ου και 14ου μισθού

 Η χώρα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν αντέχουν καμία άλλη μείωση εισοδήματος, γι αυτό δεν μπαίνει θέμα 13ου και 14ου μισθού τόνισε αναφερόμενος στα εργασιακά ο π.βουλευτής Χαλκιδικής κ. Καρανάσιος Ευθύμιος. Αυτή την ώρα οι μισθοί και οι συντάξεις είναι αρκετά έως πολύ χαμηλά και δεν βρίσκεται εκεί το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. 
Όσον αφορά την φορολογία, μέσα στους επόμενους μήνες θα παρουσιάσουμε μία συνολική πρόταση για την αναμόρφωση της φορολογίας. Η σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών είναι στον πυρήνα της δικής μας πρότασης.

Στον δήμο Αριστοτέλη κάθε Τρίτη και Σάββατο η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής

Στο δήμο Αριστοτέλη βρίσκεται από αυτή την εβδομάδα η Κινητή Αστυνομική Μονάδα (ΚΑΜ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής. Η ΚΑΜ θα βρίσκεται σε διαφορετικές περιοχές κάθε μέρα, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα που εξέδωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής και συγκεκριμένα, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη αναμένεται να βρίσκεται κάθε Τρίτη, ενώ τη νήσο Αμμουλιανή θα επισκέπτεται κάθε Σάββατο. Πρόκειται για ένα βαν της Αστυνομίας το οποίο στελεχώνουν τρεις ένστολοι, ένας από την Διεύθυνση Ασφαλείας, ένας από τη Διεύθυνση Τροχαίας και ένας από τη Διεύθυνση Τάξης.

ΥΓΕΙΑ – ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Εδώ είμαστε και πάλι με το θέμα της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ στη χώρα μας, στη «ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ» (για να μην ξεχνιόμαστε), της υγείας, που ΟΛΟΙ οι «αρμόδιοι» των τελευταίων ετών την κατάντησαν ΞΗΛΩΜΕΝΗ ΚΟΥΡΕΛΟΥ.
Η διάλυση της Δημόσιας Υγείας, όπως φαίνεται ήταν ένα σχέδιο πολλών ετών το οποίο βρήκε πρόσφορο έδαφος από τους «εκσυγχρονιστές, τους προοδευτικούς» των διαφόρων κυβερνήσεων, οι οποίοι όπως αποδείχτηκε δεν ήταν άξιοι όχι απλά για τη θέση που κατείχαν, αλλά όπως λέει και ο λαός, ούτε για να μοιράσουν δυο γαιδάρων άχυρο.

Ανακήρυξη του Δήμου Αριστοτέλη σε «Ελεύθερη Ζώνη από τις Διεθνείς Εμπορικές Συμφωνίες TTIP-CETA-TISA»

Σε «Ελεύθερη Ζώνη από τις Διεθνείς Εμπορικές Συμφωνίες TTIP-CETA-TISA» ανακηρύχτηκε ο Δήμος Αριστοτέλη με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 30-05-2016.
Ο Δήμος Αριστοτέλη γίνεται ο έβδομος δήμος της χώρας που έχει λάβει ανάλογη απόφαση και περιλαμβάνεται πλέον στο ολοένα και αυξανόμενο Δίκτυο των 1.800 δήμων και περιοχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ξεκίνησε στις 16 Απριλίου 2016 με την υπογραφή της Συνθήκης της Βαρκελώνης και ζητούν από τις εθνικές κυβερνήσεις, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να μην υπογραφούν η Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP), η Γενική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Καναδά (CETA) και η Συμφωνία Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΤiSA).

Σάντα Ειρήνη