Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ 21 – ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Την Πέμπτη 9 Ιούνη 2016 ξεκινά η δίκη των 21 συναγωνιστών κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής για την υπόθεση του εμπρησμού στο εργοτάξιο των Σκουριών, η οποία αποτέλεσε την απαρχή γενικευμένων διώξεων στην περιοχή.
Για την πραγματοποίηση της «με κάθε κόστος επένδυσης» εξαπολύθηκε άγριο κυνηγητό εναντίον των κατοίκων, με καταδρομικές επιχειρήσεις στα χωριά, μαζικές προσαγωγές, ανακρίσεις χωρίς δικηγόρους, παράνομη λήψη DNA. Όλα αυτά με σκοπό την καταστολή κάθε αντίστασης της τοπικής κοινωνίας, που αγωνίζεται για τη ζωή, το περιβάλλον, το νερό και την αξιοπρέπεια.
Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και καλούμε τα μέλη μας σε νυχτερινή διαμαρτυρία στην πλατεία Αριστοτέλους Τετάρτη 8 Ιούνη  και την επόμενη μέρα όλοι μαζί στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Ευθ. Καρανάσιος: Δεν ζητάει εκλογές η ΝΔ, αλλά η κοινωνία

Εμείς προτείνουμε τομές και μεταρρυθμίσεις, με μείωση δαπανών και φόρων ώστε να έρθουν επενδύσεις που θα φέρουν ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας, σε αντίθεση με την Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που φέρεται να είναι «αλλεργική στις επενδύσεις».
Δεν ζητά εκλογές η ΝΔ αλλά, «ζητά η κοινωνία η οποία βρίσκεται σε απόγνωση για να φύγει το συντομότερο η κυβέρνηση της αυταπάτης».
Αναφορικά με την ψήφιση του «πολυνομοσχεδίου» και την απόφαση του Eurogroup είναι πολύ υψηλοί οι φόροι και βαριά τα νέα μέτρα. Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει πολύ βαρύ λογαριασμό με αυτή την υπερψήφιση.

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ Μ.ΠΑΝΑΓΙΑ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ, ΤΙΣ 2 ΔΙΚΕΣ, ΤΗΣ ΕΝΑΤΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ.
ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΕΝΑΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΤΟΠΟ,ΜΑΣ ΣΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.
-  ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9/6 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ 76ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓ. ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΗ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΑΤ.
- ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9/6 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ 21 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ, ΤΟΥ ΓΟΜΑΤΙΟΥ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΓ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9/6 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

Το Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου στους σχολικούς αθλητικούς αγώνες ΑΜΕΑ στα Γιαννιτσά

Το Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου συμμετείχε την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 στους Σχολικούς Αγώνες Αθλοπαιδείας Στίβου Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης μαθητών-μαθητριών ΑμεΑ Κεντρικής Μακεδονίας που διεξήχθησαν στα Γιαννιτσά.
Οι επιδόσεις τους ήταν εξαιρετικές συμπεριλαμβανομένων και χρυσών μεταλλίων στο μήκος, στο δρόμο 50 μέτρων και  στη ρίψη μπαλάκι (200γρ.)  
Οι μαθητές-αθλητές συνοδεύονταν από το διευθυντή του σχολείου  Σωτήρη Μπρουτζά  τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής  Α. Ντάκου, Η. Σταμούλη, Μ. Παρδάλη, Ρ. Πεγιά, Σ. Χαλβατζόγλου, Ι. Γκιώση, Μ. Μυλωνά, Α. Σφύρη, το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό Μ. Παλιούρα, Μ. Χριστίδου, Χ. Κούκουρα, Ν. Παρασκευαΐδη, Π. Αντωνίου και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό Κ. Πατούνη.

Κυριακή 12/6: Διεθνής Συνάντηση Ρίψεων «Σιθώνεια 2016»

Η 15η διεθνής συνάντηση ρίψεων  “Σιθώνεια” θα διεξαχθεί  στο δημοτικό Γήπεδο Νικήτης Χαλκιδικής, την 12η Ιουνίου 2016, ημέρα Κυριακή, και ώρα 16:45 έως 20.30.  Τα κύρια αγωνίσματα ρίψεων θα είναι: σφυροβολία ανδρών-γυναικών, σφυροβολία κορασίδων-παγκορασίδων Α΄, σφαιροβολία ανδρών-γυναικών, σφαιροβολία παίδων-κορασίδων και ακοντισμός γυναικών.

"Ο Αριστοτέλης, συμπατριώτης μας και πανανθρώπινος"


Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου: "Αρχή που Πιάνω τον χορό"


Το τραγούδι και ο χορός από την εποχή του Αριστοτέλη μέχρι σήμερα

Ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος «Ο Αριστοτέλης»
σε συνεργασία με το Δήμο Πανοράματος
οργανώνει για τα μέλη και τους φίλους μεγάλη εκδήλωση την
Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 ώρα 8.30 το απόγευμα
στο ανοιχτό θεατράκι του 1ου Λυκείου Πανοράματος με θέμα :
«Το τραγούδι και ο χορός από την εποχή του Αριστοτέλη μέχρι σήμερα».
ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΩΝ 2.400 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΝΟΥ ΠΡΟΓΟΝΟΥ ΜΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΤΟΥ ΣΤΑΓΕΙΡΙΤΗ.

Πρόκειται για μια μεγάλη παράσταση στην οποία για δυο ώρες και πλέον θα απολαύσουμε ένα υπερθέαμα με αρχαίες ελληνικές ενδυμασίες και αρχαία και σύγχρονα μουσικά όργανα, μέχρι τα καλύτερα τραγούδια και τους χορούς της εποχής μας.

Βυζαντινή και Παραδοσιακή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου


Ανασύσταση ΝΤ ΑΔΕΔΥ Χαλκιδικής

Μετά την ανασύσταση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ν. Χαλκιδικής η νέα Εκτελεστική Γραμματεία συγκροτήθηκε σε σώμα στις 30/5/2016 ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αμπελίδης Αναστάσιος
ΑΝΑΠΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σμυρλής Νικόλαος
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιοβανέκος Τριαντάφυλλος
ΥΠΕΥΘ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
Μπακαλούδη Βαΐτσα
ΥΠΕΥΘ. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ
Στίνη Ιωάννα
ΜΕΛΟΣ
Κίτσιος Κωνσταντίνος
ΜΕΛΟΣ
Χατζηλίδης Κωνσταντίνος
ΜΕΛΟΣ
Παπαστεργίου Αστέριος
ΜΕΛΟΣ
Μανωλιτζάς Παναγιώτης

ΑΥΤΟΙ ΜΕΤΡΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΜΟΛΑΜΕ ΧΑΡΤΑΕΤΟ.

Λοιπόν Συνέλληνες, σε αυτή τη χώρα ΟΛΟΙ εμείς, ο απλός κοσμάκης, είμαστε για να πάρουμε τα βουνά. Είπαμε, τα δύσκολα, ακόμα ΔΕΝ τα είδαμε.
Έρχονται, και μάλιστα ολοταχώς.
Τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ της χώρας, συνέχεια ζητούν περισσότερα, οι ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ τους, οι πολιτικοί ΜΑΣ δέχονται τα πάντα, και εμείς, δεν κάνουμε ΤΙΠΟΤΑ.
Η χώρα αδέλφια ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ, πάρτε το χαμπάρι, το βασικότερο, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ.