Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ για το θέμα της ΦΕΤΑΣ

Κύριε πρωθυπουργέ,

Ο κτηνοτροφικός κόσμος, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι επαγγελματικοί κλάδοι, όπως και κάθε ενημερωμένος Έλληνας πολίτης, εκφράζει την έντονη ανησυχία του και την κατηγορηματική του αντίθεση στην επικείμενη εμπορική συμφωνία Ε.Ε και Ν. Αφρικής, εάν σε αυτήν δεν συμπεριληφθούν ως Π.Ο.Π και άλλα προϊόντα μας όπως το λάδι και η φέτα. 
Γνωρίζουμε ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου διαφώνησε και απείλησε ότι δεν θα υπογράψει τη συμφωνία με τη Ν. Αφρική εάν δεν ληφθούν, ως ελάχιστο, κάποια μέτρα προστασίας για τη φέτα. Δυστυχώς, οι υπουργοί Οικονομίας και Εξωτερικών ετέθησαν εντελώς αντίθετα και αντιδραστικά στην ορθή στάση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και, αποδεχόμενοι το απαράδεκτο αποτέλεσμα που μας επιβάλλει η Ε. Επιτροπή, πίεσαν ώστε να εγκρίνουμε ως έχει η Συμφωνία, με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία για να πετύχουμε ένα ελαχίστως αποδεκτό αποτέλεσμα σε αυτήν.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΟΠ


ΘΕΜΑ της Χαλκιδικής


Αυλαία στις εκδηλώσεις για το μήνα Μάιο στον Πολύγυρο

Έπεσε η αυλαία των εκδηλώσεων του Μαΐου στον Πολύγυρο, που κάθε χρόνο πραγματοποιούνται με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της κήρυξης της επανάστασης της Χαλκιδικής στις 17 Μαΐου 1821.
Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Πολυγύρου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα μουσικών και χορευτικών εκδηλώσεων, θεατρικών παραστάσεων και εκθέσεων, τις οποίες παρουσίασαν φορείς και σύλλογοι υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΒΑΓΙΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΧΑΒΡΙΑ, ΟΛΥΝΘΙΟΥ, ΠΕΤΡΕΝΙΑ

Απάντηση που δόθηκε από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και το Υπουργείο Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού όσον αφορά την ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής του Νομού Χαλκιδικής Βαγιωνάς Γεώργιος και την πορεία υλοποίησης των φραγμάτων Χαβρία, Ολυνθίου και Πετρένια στο Νομό Χαλκιδικής.

ΟΤΑΝ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ

Συνέλληνες, τον τελευταίο καιρό ακούμε από τους «φωστήρες» της πολιτικής διάφορες δηλώσεις, με τις οποίες προσπαθούν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα, προσπαθούν (για να ακριβολογήσω) να δικαιολογήσουν το πόσο ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ, να δικαιολογήσουν ΓΙΑΤΙ μας εξοντώνουν, και φυσικά, να μας πουν έμμεσα, πως ΕΜΕΙΣ τα κορόιδα φταίμε για αυτά που τραβάμε και θα τραβήξουμε.
Λέω ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΜΕ, γιατί ακόμα τα χειρότερα ΔΕΝ ήρθαν. Σύντομα θα τα βρούμε μπροστά μας…
Διάβασα μια «δήλωση» ενός πολιτικού αστέρα, και σας την μεταφέρω, όχι για να διαβάσετε τι μ……ς λένε, αλλά για να πάρετε μια ιδέα, το ΤΙ έχουν σκοπό να κάνουν, και μας το φέρνουν απ’ έξω απ’ έξω!

Ημερίδα της ΑΝΕΤΧΑ ΑΕ


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΙΚΗΤΗΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ WE ARE MUSEUMS 2016mus1.jpg
Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νικήτης θα συμμετάσχει στο ετήσιο συνέδριο Πολιτισμού και Καινοτομίας “We Are Museums”. Το “We Are Museums” συγκεντρώνει ετησίως 300 επαγγελματίες από όλον τον κόσμο που δραστηριοποιούνται στο χώρο του πολιτισμού. Στόχος του είναι η δημιουργική κοινότητα μουσείων και πολιτιστικών ιδρυμάτων να επικοινωνήσει με τον κόσμο ανταλλάσσοντας ιδέες και τεχνογνωσία με απώτερο σκοπό το κοινό όφελος επαγγελματιών και κοινού.

Περιοδικό ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ

Κυκλοφόρησε το 27ο τεύχος του περιοδικού ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ , επισήμου οργάνου του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, που ιδρύθηκε το 1903 και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, με ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ και ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ σε όλες τις έδρες των Καποδιστριακών Δήμων και ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ σε όλα τα χωριά της Χαλκιδικής.
Το τεύχος αυτό, είναι αφιέρωμένο στον ΑΡΙΣΤΟΤΈΛΗ, του μακρινού προγόνου μας από τα Στάγειρα της ΧαλκιΔικής μας, με την ευκαιρία του κήρυξης του 2016 ως έτος εορτασμού της επετείου των 2400 ετών από τη γέννησή του.
Το περιοδικό-αφιέρωμα, λόγω του επετειακού του χαρακτήρα έχει, αυξημένο αριθμό σελίδων στις οποίες δημοσιεύονται θαυμάσιες συνεργασίες καθηγητών Πανεπιστημίου, διδακτόρων, άλλων επιστημόνων και συγγραφέων και δίδεται μια μικρή αλλά εξαίρετη εικόνα της μοναδικής προσωπικότητας και του τεράστιου έργου του γίγαντα του πνεύματος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, που αν και πέρασαν 2400 χρόνια από τη γέννησή του συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας πνευματικής πυραμίδας και να είναι πάντα επίκαιρος.

Προπονήσεις δοκιμών για τους πρωταθλητές Χαλκιδικής

Η ομάδα μπάσκετ του ΠΟΜ αφού ολοκλήρωσε μία επιτυχημένη χρονιά, με 4 πρωταθλήματα Χαλκιδικής, αρχίζει την οργάνωση της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Για αυτό τον σκοπό απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς νέους αθλητές και αθλήτριες γεννημένους τα έτη 1996 έως 2000 να συμμετάσχουν σε ανοιχτές προπονήσεις δοκιμών το διάστημα 1-16 Ιουνίου 2016.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΕΛΟΣ;

Ιδιαίτερα «ΚΑΥΤΟ» αναμένεται αυτό το καλοκαίρι, δηλαδή, για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και ΟΛΑ τα καλοκαίρια και οι χειμώνες που θα έρθουν στην ξεπουλημένη Ελλάδα.

Συνέλληνες, τα γράφουμε και τα φωνάζουμε ΧΡΟΝΙΑ, αλλά πολλοί μας έλεγαν ΑΚΡΑΙΟΥΣ, και ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΣ και πως αυτά που λέμε, ΔΕΝ γίνονται.
Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, προσωπικά, εδώ και ΧΡΟΝΙΑ γράφω πως «το σχέδιο για την υγεία στη χώρα μας, είναι να πάνε ΟΛΑ στους ιδιώτες», κάτι που προκύπτει από ΟΛΕΣ τις μέχρι και ΤΩΡΑ, «φωτισμένες πολιτικές», ΟΛΩΝ των ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
«Άνθρωποι» που δεν κόπιασαν, δε δούλεψαν ΠΟΤΕ στη ζωή τους, που ΠΟΤΕ δεν είχαν την αγωνία και την ανασφάλεια του μεροκάματου, είναι εκείνοι, που έχουν το ΘΡΑΣΟΣ και μιλούν, και αποφασίζουν για ΕΜΑΣ, επειδή και καλά «σπούδασαν» λέει, έχουν κάποιο πτυχίο (το οποίο μπορεί να είναι και αγορασμένο από τον μπακάλη, πολλά άλλωστε ακουστήκαν πρόσφατα), το οποίο «πτυχίο» είναι το κλειδί για την θέση τους και για την καταστροφή μας.

ΤΑ Μ.Κ. Στρατωνίου – Πάϊκο Γουμένισσας 2-0 τα γκολ, μπαράζ ανόδου στη Γ΄ Εθνική

Ο ΣΚΕΤΠ στα Μεταλλεία Γερακινής

Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου , θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Διευθυντή των Μεταλλείων Λευκόλιθου Γερακινής κο Τσακωνίτη Δημήτριο, καθώς και το προσωπικό των Μεταλλείων, για την άψογη ξενάγηση που παραχώρησαν στα μέλη του συλλόγου μας.
Ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του συλλόγου, και οργάνωσαν μια καταπληκτική ξενάγηση στον χώρο και την ιστορία των Μεταλλείων Γερακινής, που άφησαν εντυπωσιασμένους όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν.

S.O.S. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - Συναυλία στη Θεσσαλονίκη, Σάββατο 04/06/2016