Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

Κυρίτσης, ο νεογερμανοτσολιάς της φρίκης


Ν. Μουδανιά: ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ


Κεράσια "Στιβαχτάρη" στον Πολύγυρο


Μάθαν' ότι ξεπουλιόμαστε, πλακώσανε κι οι Ρώσοι

Νέο φρούτο εποχής: Κυρίτσης

«Γι' αυτό ακριβώς ψηφίστηκε [η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ] τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει».

Βράβευση Ακτών Δήμου Αριστοτέλη με την “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ” 2016

Πραγματοποιήθηκε η παγκόσμια τελετή απονομής των Γαλάζιων Σημαιών από το Διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education - FEE) στη Χαλκιδική, στο συγκρότημα Πόρτο Καρράς, την Τετάρτη 25 Μαΐου, σε μια συμβολική κίνηση στήριξης της χώρας. Η Γαλάζια Σημαίααποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Πρόκειται για ιστορικό γεγονός για την Ελλάδα αφού, μέχρι το 2015, η ανακοίνωση των «Γαλάζιων Σημαιών» για τις 50 χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα γινόταν κάθε χρονιά με δελτίο τύπου από την έδρα του FEE στην Δανία.

Στις γειτονιές του κόσμου - Via Condotti


ΝΕΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Γράφει ο Απόστολος Φυργάδης, Δικηγόρος στον Πολύγυρο
Όποιος παρακολουθεί την ρηχή προπαγανδιστική ευκολία των ημερών και τις απίστευτες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και αρνείται να εκχωρήσει τη σκέψη του σ’αυτές , δεν μπορεί παρά να αισθάνεται βαρύ το πέπλο της εθνικής μελαγχολίας που σκεπάζει τη χώρα.
Δεν μπορεί παρά να συναισθάνεται την οδύνη της εθνικής συντριβής , όχι με όρους εθνικιστικής πατριδοκαπηλίας αλλά ως συνειδητός πολίτης , που έμαθε να βιώνει την κληρονομιά του πολιτισμού του και του γένους του , μετασχηματίζοντάς την σε πηγή έμπνευσης και διαρκούς αγώνα .

Εκδήλωση στη Γαλάτιστα: Η Πόλις εάλω


Σκουριές: Κανένας μόνος! Δράσεις ενάντια στις διώξεις των αγωνιστών


Σκουριές: Κανένας μόνος! Δράσεις ενάντια στις διώξεις των αγωνιστών

«Και τι δεν κάνανε για να με θάψουνε, όμως ξεχάσανε πως ήμουν σπόρος»
Ντ. Χριστιανόπουλος
Την 9η  Ιουνίου ξεκινά, στο Τριμελές Εφετείο στη Θεσσαλονίκη, η δίκη 21 συναγωνιστών μας, για την υπόθεση εμπρησμού στο εργοτάξιο των Σκουριών την 17η Φεβρουαρίου 2013. 
Ο εμπρησμός μηχανημάτων στις Σκουριές αποτέλεσε την αρχή μιας, χωρίς προηγούμενο, επιχείρησης διώξεων ενάντια σε μια ολόκληρη κοινωνία. Χωρίς προσχήματα πλέον, ο διωκτικός μηχανισμός στράφηκε αδιακρίτως ενάντια σε κάθε πολίτη που συμμετείχε ενεργά στο κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Προσαγωγές, ανακρίσεις, πολύωρες εξαφανίσεις στα υπόγεια της Ασφάλειας, παράνομη λήψη γενετικού υλικού και δημιουργία τράπεζας γενετικών δεδομένων, προφυλακίσεις. 
Την Τσικνοπέμπτη του 2013, ένας ολόκληρος στρατός πάνοπλων αντρών της Ελληνικής Αστυνομίας εισέβαλε στην Ιερισσό, προς αναζήτηση υπόπτων για τον εμπρησμό στο εργοτάξιο των Σκουριών.

Δήμος Σιθωνίας: Καθαρισμός ακτής Σχοινιά

Καθαρισμός στην παραλία του Σχοινιά στον Άγιο Νικόλαο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο CLEAN UP THE MED 2016 , στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Σιθωνίας.
 Μικροί μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου, Γιώργο Παρδάλη, «σάρωσαν» την πανέμορφη παραλία στο Σχοινιά σπιθαμή προς σπιθαμή και έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των ακτών.

Σιθώνεια 2016 - Διεθνής συνάντηση ρίψεων

FINAL FOUR ΕΣΣΘ-Χ

Το Σαββατοκύριακο, 28/29-05-2016, στο ξενοδοχείο PHILOXENIA BUNGALOWS, στα Ψακούδια Χαλκιδικής, θα διεξαχθούν οι τελικοί του κυπέλλου (Final 4) των ομάδων της Ένωσης Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής με τη συμμετοχή του Α.Σ.Ο. Πολυγύρου, για πρώτη φορά στην εικοσάχρονη ιστορία του. Την διοργάνωση ανέλαβε ο σύλλογος μας, σε συνεργασία με την «Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής». Οι ημιτελικοί αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 17:00 και είναι: Α.Σ.Ο. Πολυγύρου -  Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς και Ε.Σ. Καλαμαριάς – Ε.Σ. Θεσσαλονίκης. 
Την επομένη ημέρα, 29-05-2016, στις 11.00΄, θα διεξαχθούν ο μεγάλος και ο μικρός τελικός μεταξύ των δύο κερδισμένων και των δύο ηττημένων ομάδων.
Παράλληλα, θα διεξαχθεί και πρωτάθλημα νεαρών αθλητών των συλλόγων, που συμμετέχουν στο κύπελλο. 
Μετά το πέρας των αγώνων θα ακολουθήσουν οι απονομές.