Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

Εκδήλωση στην Μ. Παναγία


Ισχυρότατες ενδείξεις ότι ανακαλύφθηκε ο τάφος του Αριστοτέλη

Μετά από 20 χρόνια αρχαιολογικής σκαπάνης στα αρχαία Στάγειρα, (σημερινή Ολυμπιάδα Χαλκιδικής). ο αρχαιολόγος Κώστας Σισμανίδης ανακοίνωσε ότι τα ευρήματα παραπέμπουν στον τάφο του Αριστοτέλη.

Η ανακοίνωση της ανακάλυψης έγινε στο πλαίσιο του συνεδρίου «Αριστοτέλης-2400 χρόνια» που γίνεται στη Θεσσαλονίκη, με τον κ. Σισμανίδη να κάνει λόγο για ισχυρές ενδείξεις, ότι πρόκειται για τον τάφο του μεγάλου Έλληνα φιλόσοφου και δάσκαλου του Μεγάλου Αλέξανδρου.

Βγαίνουμε αλώβητοι από την κρίση λέει ο άλλος...

Καλύτερα να κοιμάται, παρά να μιλάει...


15 Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίζουν στο Δήμο Σιθωνίας το 2016


Δεκαπέντε Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίζουν το 2016, σε 14 ακτές και 1 μαρίνα του Δήμου Σιθωνίας, όπως αυτές ανακοινώθηκαν την Τετάρτη από το Πόρτο Καρράς, για πρώτη φορά εκτός της φυσικής έδρας του θεσμού, η οποία βρίσκεται στη Δανία.
Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος σε δήλωσή του εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι ο Δήμος Σιθωνίας πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες».

2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας Δήμου Νέας Προποντίδας

Πρωτιά της Χαλκιδικής σε Γαλάζιες Σημαίες

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού καθώς και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε χθες στο Porto Carras Grand Resort στη Χαλκιδική, η επίσημη τελετή ανακοίνωσης των παγκόσμιων αποτελεσμάτων του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία».
 H επίσημη τελετή ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης 25 Μαΐου με την πραγματοποίηση βιωματικών εργαστηρίων για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της Χαλκιδικής, ενώ ακολούθησε επίδειξη ναυαγοσωστικής από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. H τελετή κορυφώθηκε με την αναγγελία των αποτελεσμάτων για τις 50 χώρες που συμμετέχουν στο

Γαλλική γευσιγνωσία & εκλογές στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής

Μία μοναδική βραδιά Γαλλικής γευσιγνωσίας στο Restaurant ΛΕΜΟΝΙΑΔΗΣ στην Ουρανούπολη
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο βρέθηκαν μαζί και στήριξαν την κυρία Ελευθερία Χατζησταματίου που προτίθεται να διεκδικήσει μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στις επερχόμενες εκλογές...

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΙΚΗΣ Πολυγύρου

Νέα Διοίκηση αναλαμβάνει από σήμερα τις τύχες της ιστορικής ομάδας του Πολύγυρου.
Το νέο Συμβούλιο της ΝΙΚΗΣ αποτελείται από τους:
Πρόεδρος: Κοτσαμπασόπουλος Στέλιος
Αντιπρόεδρος: Γκρίλης Στέλιος
Ταμίας: Κοτσαμπασόπουλος Δημήτρης
Γ.Γραμματέας: Γραμμένος Χρήστος
Υπεύθυνος ΜΜΕ: Νταής Γιάννης
Γεν. Αρχηγός: Κατσίμερος Λάκης

Ψάχνουν τρύπες ...

Tiverious 28-5 , στον Πολύγυρο


Δήμος Πολυγύρου: ΡΙΨΗ ΟΓΚΩΔΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

Ο Δήμος Πολυγύρου και το Τμήμα Καθαριότητας στην καθημερινή προσπάθεια που καταβάλει να διατηρήσει τον Δήμο καθαρό (ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου παρατηρείται αύξηση του πληθυσμού εντός των διοικητικών του ορίων), ενημερώνει τους Δημότες και κατοίκους του Δήμου Πολυγύρου ότι δεν έχει οποιαδήποτε αρμοδιότητα για την περισυλλογή και απόρριψη ογκωδών απορριμμάτων, που προέρχονται από κλάδεμα δέντρων, κήπους κ.λ.π., έπιπλα, στρώματα, ηλεκτρικές συσκευές κ.ά. και κατά συνέπεια απαγορεύεται αυστηρά η ρίψη ογκωδών και πάσης φύσεως άλλων αντικειμένων σε οποιοδήποτε κοινόχρηστο χώρο.

Αρχαία Στάγειρα - Τάφος του Αριστοτέλη

Στο χώρο των αρχαίων Σταγείρων, στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής βρέθηκε ο τάφος του Αριστοτέλη, του ανθρώπου που το ινστιτούτο ΜΙΤ σε έρευνα του που έγινε το 2010 για τις 10 πιο σημαντικές προσωπικότητες της ανθρωπότητας από το έτος 4.000 π.χ. έως το έτος 2.000 μ.χ. τον κατέταξε πρώτο. 
Η επίσημη ανακοίνωση της εύρεσης του τάφου του Αριστοτέλη θα γίνει από τον αρχαιολόγο κον Σισμανίδη Κώστα, του ανθρώπου που απεκάλυψε τα αρχαία Στάγειρα, στο Διεθνές Αριστοτελικό Συνέδριο, που οργανώνει το ΔΙΚΑΜ ( Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών ) του ΑΠΘ, στην Θεσσαλονίκη στις 26 Μαΐου στα πλαίσια των εκδηλώσεων του επετειακού έτους Αριστοτέλη, για 2400 χρόνια από την γέννηση του.

Πιλοτικό Πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Αξιοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων & Μουσείων της ΒΑ Χαλκιδικής


Εκλογές στο σύλλογο Ηπειρωτών Χαλκιδικής


Εκδηλώσεις του ΚΚΕ Χαλκιδικής


Βάβδος, ένα νέο βιβλίο από την Ε.Μ.Σ.Ένα νέο βιβλίο από την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών για τον Βάβδο Χαλκιδικής.

Συγγραφέας ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιατικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης Δημήτριος Παπάζης.

Εκδήλωση της Πολιτιστικής Εταιρείας Αρναίας