Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

ΑΕΚ, Κυπελλούχος Ελλάδας 2015-16


ΑΕΚ έχεις την εκτίμηση ενός βάζελου...
(προς αποφυγή παρεξηγήσεων: η ΑΕΚ όχι ο Μελισσανίδης!)

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Εν τέλει επικράτησαν η νομιμότητα, το δημόσιο συμφέρον και . . . η κοινή λογική, επ' ωφελεία όλων.

Αθ. Γ. Καρίνας
Είχαμε γράψει παλιότερα ότι η επένδυση χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική είναι καταδικασμένη να υλοποιηθεί και να λειτουργήσει. Φαίνεται ότι οι πρόσφατες εξελίξεις δικαιώνουν την εν λόγω εκτίμηση και κυρίως την ιστορία της επένδυσης αυτής.
Το αρμόδιο υπουργείο και ειδικότερα ο υπουργός κος Π. Σκουρλέτης στηρίχθηκε στο τρίπτυχο νομιμότητα, δημόσιο συμφέρον και σεβασμός στο περιβάλλον και προχώρησε προς την κατεύθυνση που ορίζει η κοινή λογική. Χορήγησε τις εκκρεμούσες άδειες ρουτίνας και άναψε το πράσινο φως στην περαιτέρω υλοποίηση και ολοκλήρωση της επένδυσης χρυσού, χωρίς να κάνει καμία έκπτωση σε περιβαλλοντικά θέματα. Το αρμόδιο υπουργείο έπραξε το αυτονόητο δηλαδή, αλλά με χρονική καθυστέρηση μερικών μηνών και με την αναγκαστική παρέμβαση του ΣτΕ.

Ν. Μουδανιά - "Σχολείο και ανθρώπινα δικαιώματα"


Χαρίζονται κουταβάκια


Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση αιγιαλών του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Προκηρύσσει δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την παραχώρηση, του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, προς τρίτους, με σύναψη μισθωτικής σχέσης, έναντι ανταλλάγματος και καλούμε τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον έως και τις 27-05-2016 , προθεσμία δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση της διακήρυξης.
Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την 30-05-2016 ημέρα Δευτέρα , με ώρα λήξης προσέλευσης των ενδιαφερομένων 10.00 π.μ. ,και ώρα λήξης δημοπρασίας 15.00 μ.μ. στο Δημαρχιακό κατάστημα στην Ιερισσό.
Διαβάστε την περίληψη της διακήρυξης, καθώς και τους αναλυτικούς όρους αυτής στους συνδέσμους που ακολουθούν.

Μ.Γ.Ο. Στρατωνίου - Φ.Α.Σ. Νάουσας 0-0 μπαράζ ανόδου στη Γ΄ Εθνική

Ε. Καρανάσιος : οι ενέργειες μου από το 2007 έως το 2015 για το φράγμα του Χαβρία"

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΝΕΟΥ ΜΑΡΜΑΡΑ

Τα εγκαίνια του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού Νέου Μαρμαρά πραγματοποιήθηκαν σήμερα από το Δήμαρχο Σιθωνίας κ. Ιωάννη Τζίτζιο, παρουσία του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Νέου Μαρμαρά Γιώργου Καπλάνη, του προέδρου της ΑΝΕΤΧΑ Γιώργου Πασαλή, αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, εκπαιδευτικών, γονέων και παιδιών.
Ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός είναι ένας σύγχρονος χώρος αγωγής και διαμονής για τα παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας και αποτελεί σημαντική κοινωνική παροχή για τις νέες οικογένειες αλλά και προθάλαμο κοινωνικοποίησης των παιδιών με την εισαγωγή τους στη μάθηση και τη γνώση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 2016-17 στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πολυγύρου

Οι αιτήσεις για την εγγραφή νέων και επανεγγραφή των ήδη φιλοξενουμένων νηπίων για τους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πολυγύρου, σχολικού έτους 2016-2017 θα γίνονται δεκτές από την Παρασκευή 20-5-2016 μέχρι την Τετάρτη 15-6-2016 και ώρες από 8:00 πμ. έως 14:00 μμ.
Τα έντυπα των αιτήσεων μπορούν να παραλαμβάνουν και να καταθέτουν με συνημμένα τα δικαιολογητικά τους οι ενδιαφερόμενοι, από τις υπεύθυνες των Παιδικών Σταθμών στο οποίο ανήκουν βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους.
Για τον Α΄ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Πολυγύρου και Β΄ Βρεφονηπιακό Σταθμό Πολυγύρου, τα έντυπα των αιτήσεων μπορούν να παραλαμβάνουν και να καταθέτουν με συνημμένα τα δικαιολογητικά τους στα γραφεία της Δ/νσης του Νομικού Προσώπου, στον Πολύγυρο (ισόγειο στα παλαιά Δικαστήρια).

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Σε λίγες μέρες, θα «γιορτάσουμε» για ακόμα μια φορά την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, της πλέον ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗΣ και ΥΠΟΥΛΗΣ χρόνιας πάθησης που ταλαιπωρεί πάρα πολύ κόσμο.
Δεν ξέρω ΠΩΣ «γιορτάζεται» αυτή η μέρα στις άλλες χώρες, γνωρίζω ΠΩΣ αντιμετωπίζονται όμως οι ασθενείς με την πάθηση αυτή σε πολλά μέρη, σε άλλες, «πολιτισμένες» χώρες που ΚΑΜΙΑ απολύτως σχέση δεν έχουν με την Ελληνική Πραγματικότητα.
Το έχω γράψει αμέτρητες φορές, πως στην Ελλάδα, οι ασθενείς με ΣΚΠ είναι ίσως από τα πιο ΑΔΙΚΗΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ, στις πλάτες των οποίων παίζονται διάφορα ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ που σε συνδυασμό με την πάθηση τους, τους κάνουν τη ζωή ακόμα πιο δύσκολη απ’ ότι είναι.

ΘΕΜΑ της Χαλκιδικής


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ: Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ κ. ΜΥΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση μας και τα ερωτήματα που προέκυψαν σε κάποιους δημοσιογράφους θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

Η σκληρή κριτική που ασκήσαμε στον κ. Μυλόπουλο για τις δηλώσεις τους εναντίον της μεταλλευτικής δεν κρύβει καμία κόντρα, επίθεση ή πολεμική διάθεση εναντίον της κυβέρνησης.
Αν υπήρχε κάποιο θέμα με την κυβέρνηση ή με τα εμπλεκόμενα υπουργεία θα το είχαμε θέσει δημόσια χωρίς φόβο ή αναστολές.  Όμως η συνέπεια και ο σεβασμός που έχουν επιδείξει απέναντι μας κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες έχουν επιτρέψει την διάνοιξη ενός δίαυλου επικοινωνίας. Πόσο μάλλον όταν πριν λίγες μέρες προηγήθηκε μια υπουργική έγκριση που δίνει ξανά την ελπίδα σε 600 ακόμη συντοπίτες μας για εργασία και προκοπή.

Εργαζόμενοι Μεταλλείων Κασσάνδρας: «κ. Μυλόπουλε καλύτερα να μασάτε παρά να μιλάτε»

Ο κ. Μυλόπουλος, ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ και πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ3, που έγινε γνωστός στο πολιτικό προσκήνιο πολεμώντας την μεταλλευτική επένδυση και το ψωμί χιλιάδων κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής συνεχίζει να προκαλεί μην αρκούμενος στην κεφαλαιοποίηση της αντιμεταλλευτικής δόξας του, ως νυν προέδρου της ATTIKO ΜΕΤΡΟ.
Για ακόμη μια φορά έπιασε στο στόμα του με προσβλητικό τρόπο ένα έργο πνοής και ανάπτυξης για όλη την Χαλκιδική και τη Βόρεια Ελλάδα λέγοντας πράγματα τα οποία αφενός μεν δεν ισχύουν και αφετέρου δε δεν τα ξέρει, καθώς μόνο από φωτογραφίες γνωρίζει τις Σκουριές, αφού ποτέ του δεν μας έχει επισκεφτεί.

Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου - 12ο Αντάμωμα χορευτικών Ομάδων

Στις 14/5/2016 το πρωί, φορέσαμε τα καλά μας και σας περιμέναμε...με αγωνία, με λαχτάρα ίσως και με λίγο φόβο...για το αν όλα θα είναι όπως πρέπει..

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Διάκριση για το 2ο Νηπιαγωγείο Νικήτης για καλές πρακτικές στο προσφυγικό ζήτημα

Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, στο πλαίσιο της φετινής εγκυκλίου σχολικών δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών) και των αντίστοιχων δράσεων συνεχάρη όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους για την ευαισθητοποίηση που επέδειξαν και τις δράσεις που ανέλαβαν. 

To κορίτσι της λίμνης

«ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΛΕΜΕ…» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΙΟΥ 2016

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΙΟΥ 2016
 Η καυστική κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου ταξιδεύει στην Ελλάδα. Επόμενος σταθμός ο Πολύγυρος την Τετάρτη 18 Μαΐου. Ώρα παράστασης 21.00
 Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται καθημερινά στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου, στο Ισόγειο του Δημαρχείου
 Η τιμή εισιτηρίου στην προπώληση είναι στα 12 Euro, ενώ για όσους δεν προμηθευτών το εισιτήριό τους από την προπώληση, την ημέρα της παράστασης στο Δημοτικό Θέατρο η τιμή θα είναι 15 Euro.
 Μετά από την καλοκαιρινή της επιτυχία, η παράσταση «Χωρίζουμε Λέμε…» συνεχίζει ακάθεκτη το ταξίδι της, για δεύτερη σεζόν στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η Μπέσυ Μάλφα έρχεται να προστεθεί στην κεφάτη παρέα των Αλέξανδρου Ρήγα και Ρένου Χαραλαμπίδη, με απώτερο στόχο όχι το διαζύγιο, αλλά το γέλιο...

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΣΗ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ  ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 10 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΕΞΗΣ ΣΗΜΕΙΑ:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΞΕΝΩΝΑΣ ΜΑΡΕΛΙΑ
ΤΙΒΕΡΙΟΥΣ ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ
ΚΑΦΕ ΚΛΑΣΣΙΚΟ
ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ
ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΠΑΡΑΘΥΡΑΣ
VODAFONE KΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΣΠΙΤΙΚΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ ΜΕΛΙΤΑ
ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩN AUTOFIX 

για κρατήσεις εισιτηρίων τηλεφωνήστε στο 6974073503