Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

Ο ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ

Μπαίνουμε στην Εβδομάδα Των Παθών, και θα πρέπει να ρίξουμε τους τόνους, έτσι συνηθίζεται, μόνο που κάτι τέτοιο στη χώρα μας δεν είναι εφικτό.
Στη χώρα μας, εκτός από τα Θεια Πάθη, έχουμε και τα πάθη  ολόκληρου του λαού, στα οποία τον καταδίκασαν οι υποτιθέμενες κυβερνήσεις του.
Ένα από τα ΠΡΩΤΑ πράγματα που «σταύρωσαν» οι Έλληνες Πολιτικοί, είναι η ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Η Υγεία της χώρας, που χρόνια τώρα είναι έρμαιο στα νύχια των διάφορων ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ, τα οποία τρώνε τις σάρκες της παίζοντας διάφορα ΒΡΩΜΙΚΑ παιχνίδια για να πλουτίσουν.

Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου και του Συνδέσμου Ιεροψαλτών ¨Ρωμανός ο Βατοπαιδινός¨ εν όψη της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας

Επιμέλεια: Στέλιος Ρήγας
Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου και του Συνδέσμου Ιεροψαλτών ¨Ρωμανός ο Βατοπαιδινός¨ εν όψη της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας.
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ 22-4-2016 στην κατάμεστη  από κόσμο αίθουσα ¨Μητροπολίτης Σωκράτης¨ του Δημαρχείου Αρναίας, η επίκαιρη εκδήλωση που διοργάνωσαν εν όψη της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας, η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου με τον Συνδέσμο Ιεροψαλτών ¨Ρωμανός ο Βατοπαιδινός¨.

Πετυχημένο !!! (Αν και είναι απ' αυτούς που έκαναν την αρχή...)


ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΑΡΧΑΪΚΩΝ ΤΑΦΩΝ ΣΤΗ ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΚΑΝΘΟΥ


Συνεχίζονται οι ανασκαφές στο αρχαίο νεκροταφείο της Ακάνθου στην Ιερισσό.
Ως σήμερα οι ταφές που έχουν ανασκαφτεί ξεπερνούν τις 13.000 από την αρχαϊκή ως την υστεροβυζαντινή εποχή και μας έχουν δώσει σημαντικά ευρήματα. 
Στα οικόπεδα του δομημένου ιστού της Ιερισσού που γίνονται οι σωστικές αυτές ανασκαφές, έχει ανακαλυφθεί τμήμα του αρχαϊκού νεκροταφείου από τη πρώιμη κατοίκιση της πόλης.
Να θυμίσουμε ότι η αρχαία Άκανθος υπήρξε Ιωνική αποικία του 7ου π.Χ. αιώνα της νήσου Άνδρου.
Σε τάφο αυτής της περιόδου βρέθηκε παλιότερα τμήμα προϊστορικού αγάλματος τύπου μενχίρ από τη προϋπάρχουσα προελληνική πόλη. 
Είναι αξιοσημείωτη η αντοχή της πόλης της Ακάνθου και σήμερα Ιερισσού (ετυμ: μεσν. Ερισσός< μτγν. λατ. Ericius< μτγν. αρχ. Ελλην. Άκανθος) στο ιστορικό ρου της ιστορίας.