Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

Έκθεση Χαρακτικής του Στέλιου Σταύρου «Ο Πολύγυρος σε 26 Χαρακτικά»

«Ο Πολύγυρος σε 26 Χαρακτικά» είναι ο τίτλος της Έκθεσης Χαρακτικής του Στέλιου Σταύρου, που παρουσιάζεται στον Πολύγυρο από το Σάββατο 16 έως την Κυριακή 24 Απριλίου 2016.
Πρόκειται για επιτοίχια χαρακτικά (σε κορνίζα), φωτεινά κουτιά και δέκα βιβλία, που περιλαμβάνουν και τα 26 χαρακτικά το καθένα. Τα τοπία που παρουσιάζονται ξεκινούν από τον «Καβρόλακα» και φτάνουν ως το «Μύλο» στις Καλύβες.
«Η ιδέα γι΄ αυτή τη δουλειά, είναι αρκετά παλιά και αφορά τον τόπο, που γεννήθηκα, μεγάλωσα και έζησα τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου. Όλες αυτές οι εικόνες, που παρουσιάζω στα χαρακτικά, δεν είναι παρά εικόνες-βιώματα, δηλαδή χώροι που έπαιξα, που μάλωσα, που έκλαψα και που χάρηκα, που δούλεψα και έζησα και γι΄ αυτό έχουν χαραχθεί, χρόνια τώρα, στο μυαλό μου, έχοντας γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του είναι μου. Άφησαν, με κάποιον τρόπο, το αποτύπωμά τους μέσα μου.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΥΣΕΙΣ

Εδώ είμαστε και πάλι, με το ΘΕΜΑ του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στο οποίο το τραγούδι «πήραμε την κάτω βόλτα» ταιριάζει γάντι θα έλεγα.
Το θεραπευτήριο, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε, και για να ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ορισμένοι που κοιμούνται όρθιοι και πληρώνουν ξενοδοχείο, ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Με την εκτός έδρας νίκη 57-73 από το Ανατόλια συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το πρωτάθλημα της Β' εθνικής. Η ομάδα μας έκανε ίσως τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση και γλίτωσε από μεγάλη ήττα λόγω της μέτριας εμφάνισης και των γηπεδούχων. 
Επόμενος αγώνας τη Κυριακή 17/4(14.00) στην Αρναία με την Ευκαρπία η οποία θέλει ένα θαύμα για να σωθεί στην κατηγορία. 
Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα:

Αποκλεισμός της υπηρεσίας Συγκοινωνιών από το Σωματείο Εκπαιδευτών Οδήγησης Χαλκιδικής

Το Σωματείο Εκπαιδευτών Οδήγησης Χαλκιδικής συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης,θα αποκλείσει την υπηρεσία συγκοινωνιών Χαλκιδικής από τις 08:00 έως τις 11:00 την Τετάρτη 13/04/2016.

Ο Απόστολος Πάνας στην επιτροπή της Νέας Κεντροαριστεράς

Στην δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα των προσώπων που θα απαρτίζουν την «Επιτροπή Θέσεων και Διαλόγου για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις» για την σύγκλιση των πολιτικών φορέων και των κινήσεων της κεντροαριστεράς.
Η απόφαση για τη συγκρότηση της επιτροπής είχε επισφραγιστεί με την συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον Σταύρο Θεοδωράκη πριν μερικές ημέρες. Αποτελείται από 31 άτομα, εκ των οποίων τα 16 είναι στελέχη από τα κόμματα και τα 15 εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών (τοπική αυτοδιοίκηση, επιμελητήρια, κλπ). 
Στόχος της επιτροπής Διαλόγου και Θέσεων θα είναι η ύπαρξη ενός κοινού πολιτικού και προγραμματικού πλαισίου, ενώ μετά την παρέλευση του διμήνου θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών για να εξετάσουν και συζητήσουν τα αποτελέσματα της Επιτροπής
Αναλυτικά τα ονόματα της Επιτροπής: 

Θεατρική παράσταση στην Ορμύλια: "Ψάρι στα χείλη"