Κυριακή, 10 Απριλίου 2016

Με ήττα των συνδικαλιστικών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ έληξε την Κυριακή το 9ο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ!

Με συντριπτική ήττα των συνδικαλιστικών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ στους γιατρούς του ΕΣΥ έληξε το απόγευμα της Κυριακής 10 Απριλίου το 9ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ)!

Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ απώλεσαν την πρώτη θέση και κατέλαβαν μόλις την... τρίτη, με 49 ψήφους, έναντι 53 ψήφων του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) και 52 ψήφων του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, ανεξάρτητοι). Ακουλουθούν οι δυνάμεις της ΔΗΚΝΙ (Ν.Δ.) και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ).

Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ

Η ελπίδα έχει πια πεθάνει και μέρα με τη μέρα θάβεται όλο και πιο βαθιά. Η σχεδόν βέβαιη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού όπως αυτή διαφαινόταν καθ’ όλο το 2014 μαζί με την προσδοκία για άμεση ανάσχεση της ολοκληρωτικής καταστροφής που επιβάλλει καθημερινά η Eldorado, επέτρεψαν την ανάδυση νέων σωτήρων και την ανάθεση της λύσης του προβλήματος στα πολιτικά κόμματα. Δημιουργήθηκε λοιπόν μια νέα ελπίδα αυτή της άνωθεν επίλυσης των προβλημάτων που μας αφορούν άμεσα. Αρχικά προς τη νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή και στη συνέχεια προς τους οραματικούς της ριζοσπαστικής αριστεράς.
Δυστυχώς για τους ευελπιστούντες, η δημοτική αρχή επικαλείται σχετική αναρμοδιότητα εμμένοντας σε μια καθαρά γραφειοκρατική και μυστικοπαθή διεκπεραίωση του ζητήματος και η κυβέρνηση του «στις 25 βγαίνουμε στις 26 κλείνει» αποδείχτηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων.

ΜΕΤΡΑ ''ΦΩΤΙΑ'' ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΣΗ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ

Η τραγωδία του καλοκαιριού του 2015 επαναλαμβάνεται.  
Αδίδακτη η κυβέρνηση οπερέτα του Αλέξη Τσίπρα από τα παθήματα της, τραβάει, σφαδάζοντας, σε μάκρος τις διαπραγματεύσεις και βγάζει ''γλώσσα'' απέναντι στο ΔΝΤ, την ίδια ώρα που δεν έχει κανένα εναλλακτικό σχέδιο για να αντιμετωπίσει τους εκβιασμούς της ΕΕ και του ΔΝΤ

Τα παλλόμενα ...μνημόνια

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Η δημοτική αρχή και οι αντιδρώντες διαβάλουν την αλήθεια προς εξαπάτηση των καλόπιστων πολιτών.

Γράφει ο Αθανάσιος Γ. Καρίνας 
Την περασμένη Τετάρτη, 6 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Παναγία, «Λαϊκή Συνέλευση» με αντικείμενο, σύμφωνα με την πρόσκληση στο διαδίκτυο, την «Ενημέρωση-Προβολή για τα νερά της Μ. Παναγίας σε σχέση με τη μεταλλευτική δραστηριότητα. Συζήτηση για το μέλλον του αγώνα ενάντια στην καταστροφική εξόρυξη.». Συνδιοργανωτές της δράσης ήταν η Επιτροπή Αγώνα Μ. Παναγίας και η Δημοτική Κοινότητα Μ. Παναγίας. Επιπροσθέτως όμως, σύμφωνα με προφορική ενημέρωση και σε συνδυασμό με τη συγκεχυμένη ανακοίνωση από τα μεγάφωνα της τοπικής κοινότητας είχε διακινηθεί δολίως η πληροφορία ότι η συζήτηση θα αφορούσε στα τιμολόγια της δημοτικής αρχής για την ύδρευση-αποχέτευση.

Α΄ Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής: Απόλλων Αρναίας – Διγενής Λακκώματος 5-3