Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού: "Όσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν σταματάει τις καταστροφικές μεταλλευτικές δραστηριότητες στην Β.Α. Χαλκιδική, επωμίζεται ευθύνες που δεν παραγράφονται."

Τον τελευταίο καιρό συνεχίζεται η αδειοδότηση της επέκτασης των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων της Eldorado Gold. Η ιστορία των αδειοδοτήσεων των μεταλλείων έχει αποδείξει ότι κάθε άδεια δημιουργεί τετελεσμένα και νομιμοποιεί την καταστροφή της Β.Α. Χαλκιδικής.
“Εμείς κινούμαστε με βάση ένα τρίπτυχο, το έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε μονότονα. Η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος, η υπηρέτηση της νομιμότητας και η προστασία του περιβάλλοντος. Αυτά τα τρία είναι που μας καθοδηγούν σε κάθε μας βήμα.” ΔΤ ΥΠΕΚΑ 1/4/2016

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Πέραν των αυτονόητων προϋποθέσεων που ανέφερε ο κος Σκουρλέτης, ο αναγκαίος συμβιβασμός που προτείνει μεταξύ ποίων θα γίνει και πώς θα επιτευχθεί;

Στην τελευταία συνέντευξη τύπου του υπουργού ΠΕΝ, κου Σκουρλέτη, υπήρξε μία σαφής στροφή στο θέμα της επένδυσης χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική. Μίλησε για αναγκαίο συμβιβασμό, μεταξύ του επενδυτή και των αντιδρώντων, προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει η επένδυση με κοινωνική ειρήνη και αποδοχή.
Ο κος Σκουρλέτης μάλλον παραλογίζεται, αφού «ξεχνάει» την ιστορία που έχει η υπόθεση, ιδιαίτερα τη δράση των αντιδρώντων και κυρίως εκμηδενίζει τις αδειοδοτήσεις και τις αποφάσεις του ΣτΕ υπέρ της επένδυσης, οι οποίες αξιολογούν και απορρίπτουν το σύνολο των επιχειρημάτων των αντιδρώντων.