Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

Πολιτική εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας Χαλκιδικής


Απόψε μην ξεχάσετε την αλλαγή της ώρας...

...προσφορά  του γιαλαντζί αριστερού Αλέξη Τσίπρα! (κλώνου του μείγματος ΓΑΠ-Σαμαρά-Βενιζέλου)

Ζβάρα!

Αντιπροσωπευτικά Αρχεία Αγωνιστών του 1821 από την Ιερισσό της Χαλκιδικής

Χρήστου Καραστέργιου
Στην έρευνα για τους αγωνιστές της επανάστασης του 1821 από την Ιερισσό και γενικότερα από τη Χαλκιδική, σταθήκαμε τυχεροί και ανακαλύψαμε αρχεία που αναφέρονται σ΄ αυτούς, από τους φακέλους της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και από τα Γ.Α.Κ της Αθήνας. 
 Τα ντοκουμέντα αυτά τώρα γίνονται γνωστά και ουσιαστικά ξαναγράφουν την ιστορία της Ιερισσού και της Χαλκιδικής. 
ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΙΕΡΙΣΣΙΩΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 1821.
Η ΗΡΩΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΛΑΧΟΜΙΧΑΛΗ
Από την Ε.Β.Ε
Αναφέρονται στους Οπλαρχηγούς:
α) Ολύμπιο Βλαχομιχάλη, λοχαγό
Η καταγωγή του ήταν από την Φτέρη του Ολύμπου.
Την εποχή της επανάστασης του 1821 διέμενε στην Ιερισσό. 
Σε έγγραφα του γιου του Αθανασίου Βλαχομιχάλη μαθαίνουμε

Γεώργιος Α. Βασιλάκης - Εμπνευστής Της Vasilakis Soap

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εξόρυξης και Εναλλακτικών Μεθόδων Διαχείρισης Αποβλήτων

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εξόρυξης και Εναλλακτικών Μεθόδων Διαχείρισης Αποβλήτων θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 15 και 16 Ιουνίου 2016. Το Συνέδριο στοχεύει στην ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ των μελών της επιστημονικής κοινότητας αλλά και την ενημέρωση δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και του κοινού για την εναλλακτική πρόταση της ανάκτησης χρήσιμων υλικών, γης και ενέργειας από χώρους διάθεσης αποβλήτων μέσω της εξόρυξης και της κατάλληλης επεξεργασίας τους. Επιπλέον, στοχεύει στην παρουσίαση άλλων εναλλακτικών μεθόδων και καινοτόμων προτάσεων για τη διαχείριση των αποβλήτων.

Α.Ο.Πολυγύρου - ΑΡΓΟΣ Ορεστικό, Κυριακή 27-3-2016 (κλειστό γυμναστήριο Αρναίας)


Για τις εσωκομματικές της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής

O Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Χαλκιδικής θα ήθελε να ευχαριστήσει τα μέλη του κόμματος για τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια των εσωκομματικών εκλογών στις 3 και 6 Απριλίου.

Επίσης θα ήθελε να ευχηθεί καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟ.Δ.Ε
ΤΖΗΡΙΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ


Τα δικαστήρια θα λύσουν τα προβλήματα της ΕΠΣ Χαλκιδικής ...

Μετά την απολύτως αναμενόμενη άρνηση του κ. Βούλγαρη και του Δ.Σ. της ΕΠΣΧ να συγκαλέσουν Έκτακτη Γενική Συνέλευση, παραβαίνοντας για μία ακόμη φορά το Νόμο, το Καταστατικό της Ένωσης και το Καταστατικό της Ε.Π.Ο., τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη.
Αμέσως μετά τη ρητή άρνηση του Δ.Σ., η οποία επιτάχυνε τη διαδικασία που επιθυμούσαν διακαώς τα Σωματεία κατά 10 ημέρες, τα 53 Σωματεία της Ε.Π.Σ.Χ. (ποσοστό σχεδόν 90%) έχουν ήδη καταθέσει την προβλεπόμενη Αίτηση στο Αρμόδιο Δικαστήριο, το οποίο θα αποφασίσει για την σύγκληση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με πρωτοβουλία της συντριπτικής πλειοψηφίας των Σωματείων, παρακάμπτοντας νόμιμα το Δ.Σ. της Ένωσης.

Γαλάτιστα: Αιμοδοσία 27-3-2016


XOΡΟΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΒΟΛΛΕΥ Α.Ο.Πολυγύρου


Πολύγυρος: ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΤΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΕΛΠΙΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ, ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΡΗΤΩΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΤΕ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 
ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ
Η προσφυγική κρίση συνεχίζεται εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Συνολικά υπολογίζεται ότι περίπου 900.000 άνθρωποι έχουν φτάσει στη χώρα μας, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων έχει καταφέρει να περάσει σε άλλες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Ωστόσο η ανθρωπιστική τραγωδία φαίνεται να μην έχει τέλος, καθώς σήμερα βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας πάνω από 50.000 πρόσφυγες. Όλο αυτό το διάστημα εθελοντικές ομάδες από διάφορα μέρη της Ελλάδας έχουν καταφέρει να απαλύνουν τον πόνο των ανθρώπων από τη Συρία και τις υπόλοιπες χώρες, προσφέροντας ρουχισμό, φαγητό, φάρμακα και είδη υγιεινής, προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο τους πρόσφυγες από την ασιτία και την αποκτήνωση. Χωρίς αυτή τη συνεχή και αξιοθαύμαστη συνεισφορά του ελληνικού λαού, κανείς δε μπορεί να φανταστεί πώς θα επιβίωνε τόσος άπορος κόσμος για τόσο μεγάλο διάστημα.
Με βάση την ενημέρωση που έχουμε, τα είδη που χρειάζονται την περίοδο αυτή είναι:

Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης: Κουζίνα οικονομικής ενίσχυσης