Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

Παραδίδεται το εξαθέσιο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Καλυβών Γερακινής

Ένα υπερσύγχρονο διδακτήριο παραδίδεται προς χρήση το επόμενο διάστημα στο Δήμο Πολυγύρου. Πρόκειται για το εξαθέσιο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Καλυβών - Γερακινής, με προϋπολογισμό 2.885.457 €. Το σχολικό κτίριο, που κατασκευάστηκε στον οικισμό των Καλυβών, σε ιδιωτικό οικόπεδο του Δήμου Πολυγύρου για τους μικρούς μαθητές της Γερακινής και των Καλυβών, καταλαμβάνει συνολική επιφάνεια 1.691,29 τ.μ., με αύλειο χώρο 1084,20 τ.μ.

Εξετάσεις για την απόκτηση Τίτλου Σπουδών Δημοτικού Σχολείου

Η Διεύθυνση Π.Ε. Χαλκιδικής ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας της υποχρεωτικής φοίτησης και επιθυμούν να αποκτήσουν Τίτλο Σπουδών Δημοτικού Σχολείου ότι, δύνανται σύμφωνα άρθρο 9 του Π.Δ. 201 (ΦΕΚ 161 Α΄/13.7.1998) να υποβάλλονται σε γραπτή και προφορική δοκιμασία για την απόκτηση Τίτλου Σπουδών .
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων υποβάλλονται στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Χαλκιδικής και οι εξετάσεις διεξάγονται το πρώτο δεκαήμερο των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Δεκεμβρίου, Φεβρουαρίου, Απριλίου και Ιουνίου. 

Νικήτη: Ενημερωτική συνάντηση με θέμα την εγκληματικότητα

Η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Σιθωνίας διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση με τους συναρμόδιους φορείς για το θέμα της εγκληματικότητας με αφορμή την αύξηση κλοπών και διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30-03-2016 στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σιθωνίας και θα παραστούν εκπρόσωποι των Αστυνομικών Αρχών και φορέων του Δήμου Σιθωνίας. 

Πολύγυρος: ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΤΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ,  ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ, ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ , ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ, ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ
Αγαπητοί γονείς
Η προσφυγική κρίση συνεχίζεται εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Συνολικά υπολογίζεται ότι περίπου 900.000 άνθρωποι έχουν φτάσει στη χώρα μας, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων έχει καταφέρει να περάσει σε άλλες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Ωστόσο η ανθρωπιστική τραγωδία φαίνεται να μην έχει τέλος, καθώς σήμερα βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας πάνω από 50.000 πρόσφυγες. Όλο αυτό το διάστημα εθελοντικές ομάδες από διάφορα μέρη της Ελλάδας έχουν καταφέρει να απαλύνουν τον πόνο των ανθρώπων από τη Συρία και τις υπόλοιπες χώρες, προσφέροντας ρουχισμό, φαγητό, φάρμακα και είδη υγιεινής, προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο τους πρόσφυγες από την ασιτία και την αποκτήνωση. Χωρίς αυτή τη συνεχή και αξιοθαύμαστη συνεισφορά του ελληνικού λαού, κανείς δε μπορεί να φανταστεί πώς θα επιβίωνε τόσος άπορος κόσμος για τόσο μεγάλο διάστημα.

Άρχισαν τα "όργανα" στη ΝΟΔΕ Χαλκιδικής;

Μόλις μας ήρθε:
"Στις 3 Απριλίου 2016 θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΟΔΕ Χαλκιδικής.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του κόμματος κάλπες θα στηθούν στην έδρα κάθε Δήμου.
Στη Χαλκιδική και για άγνωστους (!) λόγους ή και λόγους σκοπιμότητας (;) η κάλπη του Δήμου Αριστοτέλη δεν θα στηθεί στην έδρα του Δήμου, Ιερισσός, αλλά στην Μ. Παναγία!!!
-Ποιοι είναι αυτοί που απεργάζονται τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και που αποσκοπούν;
-Είπαμε να αλλάξουμε ή όχι;
-Μήπως κάποιοι στοχεύουν στην αγανάκτηση και αποχή μας;"
 ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Υλοποίηση του «Πολυετούς Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών στην Ελλάδα, 2014-2020»


Ερώτηση που κατέθεσαν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με θέμα : Σχετικά με την υλοποίηση του «Πολυετούς Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών στην Ελλάδα, 2014-2020» την οποία συνυπογράφει μεταξύ άλλων και ο Βουλευτής του Νομού Χαλκιδικής Βαγιωνάς Γεώργιος.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης: