Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016

Εγκαινιάστηκε το νέο Νηπιαγωγείο Νικήτης

Τα εγκαίνια του νέου Νηπιαγωγείου Νικήτης πραγματοποιήθηκαν σήμερα την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 το πρωί, από το Δήμαρχο Σιθωνίας, Ιωάννη Τζίτζιο παρουσία της Δ/ντρια Α'/θμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής Ευτυχία Παπανικολάου. Η χρηματοδότηση του έργου ανέρχεται στα 977.000 ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ.

Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Γ. Βαγιωνά


Ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων απο Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με θέμα: "Επέκταση χορήγησης επιδόματος εξομάλυνσης στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής" την οποία συνυπογράφει και ο Βουλευτης του Νομού Χαλκιδικής Βαγιωνάς Γεώργιος.


Το κείμενο της ερώτησης:

Τουρισμός, Εμπόριο, Ξενοδόχοι & Μεταλλεία χρυσούΑποκριά στον Πολύγυρο 2016


Κάλεσμα ΡΙΖΑΡΕΝ για Πορεία ενάντια στο χρυσό

Φωτογραφικές Τροπολογίες και Περιφερειακός Σχεδιασμός στην υπηρεσία της El Dorado
Η εφαρμογή των σκανδαλωδών φωτογραφικών τροπολογιών του ν.4280/2014, που  αφορά την αδειοδότηση του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές δημιουργεί τετελεσμένα που ακυρώνουν στην πράξη τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις, δηλώσεις και προθέσεις των κυβερνητικών στελεχών.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Οι εκδηλώσεις μονομερούς ενημέρωσης είναι εκδηλώσεις σφαιρικής ενημέρωσης ή εκδηλώσεις παραπληροφόρησης και ίσως τρομοκράτησης των πολιτών;

Γράφει ο Αθανάσιος Γ. Καρίνας
Μετά την πρόσφατη άδεια δόμησης που χορήγησε η πολεοδομία του Δήμου Αριστοτέλη περί τα τέλη Φεβρουαρίου και η οποία αφορούσε στο κτίριο του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές, παρατηρείται μία έντονη κινητικότητα εκ μέρους των επικεφαλής των αντιδρώντων (antigold), αφού βλέπουν να απομακρύνεται ο απώτερος στόχος τους που είναι να κλείσουν τα μεταλλεία στη ΒΑ Χαλκιδική, με οργάνωση εκδηλώσεων δήθεν ενημέρωσης των ... αμέριμνων και ανυποψίαστων πολιτών.

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 2016-2017 Ο Δήμος Αριστοτέλη στο επίκεντρο της διεθνούς προβολής

Με αφορμή την ανακήρυξη του Επετειακού Έτους Αριστοτέλη 2016/17 από την UNESCO, καθώς συμπληρώνονται 2400 χρόνια από τη γέννηση του Έλληνα φιλοσόφου, ο δήμος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, προετοιμάζεται με εντατικούς ρυθμούς για τη διοργάνωση δράσεων αναφοράς στο έργο του. Κύρια σημεία αναφοράς θα είναι ο αρχαιολογικός χώρος των Αρχαίων Σταγείρων, το Στρατονικό Όρος και το θεματικό Άλσος Αριστοτέλη που βρίσκεται στην είσοδο του σύγχρονου οικισμού των Σταγείρων.

ΘΕΜΑ της Χαλκιδικής