Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

Ο πρόεδρος, ο εκδότης και εγώ...

Έκπληκτος διαπίστωσα μέσα στην άγρια νύχτα ότι η μεγαλύτερη χρεοκοπημένη εφημερίδα της φιλόξενης Ελλάδας σας, κρίνει σκόπιμο να αφιερώσει ένα ρεπορτάζ στην ταπεινή παρουσία μου, ανάμεσα σε δύο σύγχρονους τιτάνες της πολιτικής και της δημοσιογραφίας, έναν πρόεδρο που έγινε πρωθυπουργός, κάτω από τις προστατευτικές φτερούγες του δικέφαλου αετού που κουβαλάει μαζί του ο Φλαμπουράρης, και έναν δημοσιογράφο που έγινε εκδότης, κάτω από τις προστατευτικές φτερούγες του γιου του ιδρυτή αυτής της χρεοκοπημένης εφημερίδας και του ομίλου που την κυκλοφορεί.

Τι δεν καταλαβαίνεις!


Νιάου…

Όταν η επικαιρότητα κατακλύζεται από αναφορές για κύκλωμα εκβιαστών, που εφόσον ισχύουν οι καταγγελίες απαρτίζεται από κουμάσια που φέρουν τις ιδιότητες του εκδότη και των «δημοσιογράφων», που η μεν ΝΔ σφυρίζει αδιάφορα σε δημοσιεύματα ότι ένας εξ αυτών είχε σχέσεις οικονομικής κολεγιάς μαζί της, του δε άλλου το άρθρο που ερμηνεύτηκε σαν «φιλοκυβερνητικό» αναπαράχθηκε με πάθος από σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ ανήμερα ακριβώς της σύλληψής του,

Tiverious στον Πολύγυρο


Εγκαινιάζεται το νέο Νηπιαγωγείο Νικήτης

Τα εγκαίνια του νέου Νηπιαγωγείου Νικήτης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016, στις 10.30 το πρωί από το Δήμαρχο Σιθωνίας, Ιωάννη Τζίτζιο.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο που πληροί τους όρους της άρτιας διαπαιδαγώγησης των νηπίων και η χρηματοδότηση του έργου ανέρχεται στα 977.000 ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ.
Το νέο Νηπιαγωγείο Νικήτης φιλοξενεί τα νήπια της περιοχής μέσα σ’ ένα ευχάριστο και πολιτισμένο περιβάλλον.

10 χρόνια σταθερή παρουσία της Χαλκιδικής στην έκθεση TTR στη Ρουμανία.

Ολοκληρώθηκε η παρουσία του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Ρουμανίας TTR που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι 25-28 Φεβρουαρίου 2016.
Το περίπτερο 20 τ.μ. της Χαλκιδικής ήταν σε περίοπτη θέση και τράβηξε τα βλέμματα του κοινού και των επαγγελματιών του τουρισμού. Η επισκεψιμότητα του περιπτέρου κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα.
Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη επιλογή για τους Ρουμάνους τουρίστες και η Χαλκιδική βρίσκεται στη πρώτη τριάδα με το προϊόν "Ήλιος και Θάλασσα" να πρωταγωνιστεί.

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


Έχω ξεχάσει πόσα άρθρα – χρονογραφήματα έχω γράψει για την υγεία, για τους «διαχειριστές» της, τους…. «αρμοδίους», είτε αυτοί είναι Υπουργοί και Υφυπουργοί, είτε γραμματείς, είτε φαρισαίοι. Όποιον τίτλο και αν φέρουν, ένα είναι το σίγουρο, η Ελληνική πραγματικότητα…
ΟΛΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Πέρασαν από το «αρμόδιο Υπουργείο», ΠΟΛΛΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ, και το πέρασμα τους είχε ΟΛΕΘΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
Μήπως δεν είναι έτσι; 

Δυστύχημα στο μεταλλείο «Μαύρες Πέτρες»

Δελτίο Τύπου της Ελληνικός Χρυσός σε σχέση με το θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα στο μεταλλείο «Μαύρες Πέτρες»
Θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο μεταλλείο «Μαύρες Πέτρες». 
Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από την Αστυνομία και την Επιθεώρηση Μεταλλείων Β. Ελλάδος. 
Η εταιρεία συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό, που στοίχισε τη ζωή στον 52χρονο γομωτή πυροδότη, ο οποίος είχε 20ετή και πλέον εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο. 

Α.Ο.Πολυγύρου: Πλήρωσε η ομάδα την έλλειψη έδρας.

Επιμέλεια: Σφυρής Ιωάννης
Κακή εμφάνιση από την ομάδα μας σε ένα παιχνίδι κλειδί για την συνέχεια.
Οι παίχτες της ομάδας μας φανερά επηρεασμένοι από την απόφαση τελευταίας στιγμής να κλείσει το ”σπίτι” μας , βρέθηκαν να δίνουν ένα κρίσιμο παιχνίδι σε ένα ξένο και άγνωστο γήπεδο για αυτούς.
Το αποτέλεσμα το χειρότερο δυνατό για τον ΑΟΠ. Θα μπορούσε από χθες να εξασφαλισθεί η παραμονή, δέκα αγωνιστικές πρίν το τέλος και να γίνει προσπάθεια για την όσο το δυνατό καλύτερη κατάταξη του ΑΟΠ στη βαθμολογία.

Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Γ. Βαγιωνά

Ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με θέμα " Στρατηγικές Επενδύσεις " την οποία συνυπόγραφει και ο Βουλευτής του Νομού Χαλκιδικής  Βαγιωνάς Γεώργιος.
Το κείμενο της Ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον: Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη
Θέμα: Στρατηγικές Επενδύσεις 
Η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε καταφέρει να προσελκύσει επενδύσεις, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν στρατηγικές. Συγκεκριμένα είχε εγκρίνει τρεις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις ύψους €1,4 δις. Πρόκειται για τα εξής έργα:

ΠΗΞΑΜΕ ΣΤΙΣ "ΑΔΕΙΕΣ" ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ !

Εν Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής
Δήμος Αριστοτέλη
Τμήμα Πολεοδομίας
(Περιβαλλοντική ανάπλαση τμήματος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Σκουριών)
Σχετικά:
Σήμερα τέσσερις μέρες μετά την έκδοση της άδειας δόμησης προς την Ελληνικός Χρυσός για την νομιμοποίηση του ήδη κατασκευασμένου εργοστασίου εμπλουτισμού (το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης), ο Δήμος Αριστοτέλη έκανε τελικά την υπέρβαση. Εξέδωσε άδεια προς τους κατοίκους της περιοχής για την ανάπλαση/αποκατάσταση του περιβάλλοντος στην είσοδο του βουνού μετά από τη βάρβαρη εισβολή της Eldorado (αρ. άδειας 666/16).