Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της Κ. Ιγγλέζη

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, 6 μ.μ.
διαμαρτυρόμαστε έξω από το γραφείο, στην Ιερισσό, της Κατερίνας Ιγγλέζη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, για την επιλογή της κυβέρνησης να μην αποσύρει τον δασοκτόνο νόμο 4280/2014 και τις φωτογραφικές τροπολογίες, που οδήγησε την Ελληνικός Χρυσός να πάρει άλλη μια άδεια για το εργοστάσιο εμπλουτισμού στις Σκουριές.

"Για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει ανακολουθία λόγων και έργων"

Από δελτίο τύπου του Συντονιστικού Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού...
...η κυβέρνηση δεν νομοθετεί με βάση τις πραγματικές ανάγκες και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, αλλά για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των «επενδυτών», να διευκολύνει τις δραστηριότητες τους και να νομιμοποιήσει τις παρανομίες τους.”...
...Για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει ανακολουθία λόγων και έργων. 
...Τόσο η κυβέρνηση όσο και η τοπική βουλευτής, η οποία εκλέχθηκε από το κίνημα και είναι γνώστης των προβλημάτων της περιοχής, έχουν σοβαρές ευθύνες γι΄αυτή την τόσο καταστροφική επιλογή.

Από τη συνάντηση Τσίπρα - Μπούτα


Γιάννης Αγγελάκας, ωραίος σε όλα του!

"Ψήφισα (ΣΥΡΙΖΑ) αλλά δεν είχα κάποια ελπίδα. 
Ήθελα να αλλάξουν οι πρωταγωνιστές του κωμικού δράματος. Είπα "λες;". 
Τελικά δεν είχε καθόλου πλάκα. Ίδια αδιέξοδα πάλι."

Σκουριές: Ήρθε η στιγμή ν΄αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θ΄αφήσεις

Υπογράφτηκε, από την Πολεοδομία του Δήμου Αριστοτέλη, η άδεια δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές. Η έγκριση της άδειας βασίζεται στον νόμο 4280/2014 και στις τροπολογίες που αφορούν τους όρους δόμησης σε δασικές εκτάσεις.
Οι τροπολογίες αυτές χαρακτηρίστηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ ως φωτογραφικές και με μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση της Ελληνικός Χρυσός, που αντιμετώπιζε νομικά εμπόδια στην ολοκλήρωση του εργοστασίου. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση (Οκτώβρης 2014) του τμήματος Οικολογίας, Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναφέρεται ότι “Τα νομικά εμπόδια που αντιμετώπιζε η εταιρεία, ξεπεράστηκαν με τις φωτογραφικές τροπολογίες (των 210/1973 και 4258/2014), που έγιναν νόμος (4280/2014) με την υπερψήφισή τους από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Ανακοίνωση της Ελληνικός Χρυσός σε σχέση με δημοσιεύματα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ελληνικός Χρυσός σε σχέση με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών αναφορικά με την συνέντευξη του Υπουργού Περιβάλλοντος και Eνέργειας κ. Πάνου Σκουρλέτη στο Bloomberg, στις 23/02 όπου έγινε αναφορά στο πρόσωπο του Διευθύνοντος Συμβούλου της Eldorado Gold, Paul Wright.:
Το Γραφείο Τύπου της Ελληνικός Χρυσός μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα δήλωσε τα εξής:

Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Γ. Βαγιωνά


Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με θέμα: 
«Καθυστέρηση στη χρηματοδότηση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών-Ατόμων με Αναπηρία» την οποία συνυπογράφει και ο Βουλευτής του Νομού της Χαλκιδικής Βαγιωνάς Γεώργιος.

Το κείμενο της Ερώτησης:

ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ

Η Eldorado παραπληροφορεί, πιέζει, απειλεί και εκβιάζει συνεχίζοντας σε καθημερινή βάση το καταστροφικό της έργο.
Η ελληνική "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη τη σιγοντάρει παραμένοντας κουφή και τυφλή στις όποιες επιστημονικές και κοινωνικές αιτιάσεις με την κυβέρνηση να παραμένει παθητικός θεατής εν αναμονή των εξελίξεων που δεν καθορίζει η ίδια και των αποφάσεων των αποικιοκρατών νταβατζήδων.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Για σορτάρισμα της μετοχής του κατηγορεί τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold Paul Wright, ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης. Αβάσιμοι και προσβλητικοί οι ισχυρισμοί του απαντά η εταιρία.
Ο υπουργός Ενέργειας, όπως αναφέρεται σε εκτενές δημοσίευμα του Bloomberg, κατηγορεί τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold Corp, Paul Wright, ότι σορτάρισε μετοχές της εταιρείας του.