Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016

Ημερίδα Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων

Ολοκληρώθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία οι εργασίες της επιστημονικής ημερίδας
«Οι Γενοκτονίες των Χριστιανικών Λαών της Ανατολής (1875-1923) και η διαχείριση της μνήμης τους», που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων.
Ο κόσμος που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ του MAΚEDONIA PALACE, παρακολούθησε με πολύ μεγάλη προσοχή και ζωηρό ενδιαφέρον τις εισηγήσεις, που ανέπτυξαν με σαφή, εμπεριστατωμένο και κατανοητό τρόπο το θέμα της ημερίδας.

Διακεκαυμένη ζώνη

Πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, Θεσσαλονίκη 5 Μάρτη


Ιστορικό διπλό στη Λάρισα ο Πολύγυρος!

Με μία μεγάλη έκπληξη άνοιξε το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής στον βόρειο όμιλο της Β΄ Εθνικής. Ο Πολύγυροςνίκησε μέσα στο Αλκαζάρ την ΑΕΛ 67-63 και έκανε άλλο ένα μεγάλο βήμα προς την κατάκτηση της σωτηρίας του! 
Η ομάδα των Πεγιά-Παπαδόπουλου επικράτησε μακριά από τη γήπεδο της για πρώτη φορά μετά την 1η Νοεμβρίου, κι ενώ είχαν μεσολαβήσει πέντε συνεχόμενες ήττες. Στην αντίπερα όχθη, αυτή ήταν μόλις η πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα της ΑΕΛ (είχε 8-0 μέχρι σήμερα), η οποία παραμένει πάντως σε θέση ισχύος στην κούρσα για τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

ΒΑΠΤΙΖΟΥΝ ΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΟ ΣΥΡΙΖΑ!

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που Μητσοτάκης, ΝΔ και διαπλεκόμενα μίντια επιμένουν να βαπτίζουν ως Αριστερά τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ του Αλ. Τσίπρα. 
Ο λόγος είναι ευνόητος. Μαζί με τον εύκολο στόχο του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ θέλουν κυρίως να δυσφημίσουν και να λερώσουν την Αριστερά, τις αρχές και τις αξίες της. Θα έλεγα μάλιστα ότι αυτός ο δεύτερος στόχος είναι πολύ πιο σημαντικός και ουσιαστικός για το κατεστημένο από το να πνίξουν το πολιτικό πτώμα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΡΟΥΠΑΚΙΑ

ΣΟΒΑΡΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Βαρύ πόνο στους συγγενείς και τους οικείους του Παύλου Φύσσα και αγανάκτηση σε κάθε δημοκράτη πολίτη προκάλεσε η είδηση για την επικείμενη αποφυλάκιση του Χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά. Με βούλευμά του, τοΣυμβούλιο Εφετών διέταξε την αποφυλάκιση του βασικού κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Φύσσα καθώς στις 18 Μαρτίου εξαντλείται το μέγιστο διάστημα προσωρινής κράτησης, που ορίζεται από το σύνταγμα στους 18 μήνες.