Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Γαλήνη και ομόνοια στην τοπική κοινωνία. Δημοκρατία, τοπικό δημοψήφισμα, σεβασμός στη θέση της πλειοψηφίας.

Γράφει ο Αθανάσιος Γ. Καρίνας
Είναι πολλά τα γεγονότα τα οποία έχουνε λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια στη ΒΑ Χαλκιδική σε σχέση με την επένδυση χρυσού και τα οποία σε συνδυασμό με τις ενέργειες και τις παραλείψεις των πολιτικών και άλλων «πρωτοστατών» έχουνε προκαλέσει τη διχόνοια στην τοπική κοινωνία και συγχρόνως έχουνε δημιουργήσει απίστευτη ένταση στις σχέσεις των πολιτών.
Ήταν αναμενόμενο κατά την έναρξη της επένδυσης χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική ότι μία μερίδα των πολιτών δεν θα συμφωνούσε με την εν λόγω επένδυση για ποικίλους λόγους, ιδεολογικούς, περιβαλλοντικούς, επαγγελματικούς, προσωπικούς και άλλους. Δεν ήταν αναμενόμενο όμως και δεν είναι αποδεκτό στη δημοκρατία αυτή η μερίδα των πολιτών να προκαλεί βίαια επεισόδια, βιαιοπραγίες και άλλες «παράνομες» πράξεις εις βάρος των πολιτών που συμφωνούν με την υλοποίηση της επένδυσης.

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ


Εδώ ήρθαμε, που έλεγαν παλιά, πάμε να «φύγουμε» τώρα. Αυτό βέβαια το έλεγαν για το σινεμά, για την ταινία που έπαιζε και πήγαιναν στη μέση της προβολής, οπότε την έβλεπαν μετά από την αρχή, και μόλις έφταναν στο σημείο που είχαν πάει, οι πιο πολλοί έφευγαν για αλλού…
Και εμείς σήμερα, παρακολουθούμε μια ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ταινία, ένα «θρίλερ» που έχει τον τίτλο ΜΝΗΜΟΝΙΑ, αλλά δυστυχώς, ΔΕΝ μπορούμε να φύγουμε, να γλυτώσουμε από αυτά, τα οποία όπως φαίνεται, θα… «προβάλλονται» για πολλά χρόνια ακόμα με «νέες παραγωγές».