Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Συριζαίικη (όχι αριστερή) άποψη!!!


Το μήνυμα που έλαβε η Ιγγλέζη από τις κινητοποιήσεις των αγροτών!

Διαβάστε την ιστορία ΕΔΩ

ΔΙΠΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ-ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΠΟΥΡΗ*
Πολύς λόγος γίνεται για το διάλογο του πρωθυπουργό με τους αγρότες. Βουλευτές υπερθεματίζουν υπέρ των αγροτών (Εφημ. Συντ. 13/2 σελ. 68) και ο υπουργός, προσπαθώντας να διασωθεί, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες διαλόγου με εκπροσώπους αγροτών και μπλόκων.
Με το πέρας των διαμαρτυριών και του συλλαλητηρίου της Παρασκευής και του Σαββάτου είναι πλέον σαφές ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δεν πιστεύουν σ’ αυτήν την προοπτική. Είχε νόημα αυτός ο διάλογος, μετά το Συλλαλητήριο της 18ης Νοεμβρίου, και το συλλογικό αίτημα που είχε υποβληθεί προς τον πρωθυπουργό γραφείο μαζί με το συλλογικά επεξεργασμένο ψήφισμα, όπου υπήρχαν αναλυτικά και συγκεκριμένα τα αιτήματα και οι προτάσεις των

Προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-2020


Τάσος Κανταράς: Μεταφορά αμέτρητων αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ, χωρίς την αντίστοιχη μεταφορά πόρων.

Δήλωση του Τ. Κανταρά, μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, στα πλαίσια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ με θέμα την τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά την «κάλυψη εκτάκτων λειτουργικών αναγκών των Δημοσίων Δομών Υγείας από τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού».
«Η προσχώρηση της σημερινής κυβέρνησης στη λογική υλοποίησης των μνημονιακών πολιτικών, αποτελεί τον βασικό λόγο της κατάθεσης της απαράδεκτης κυβερνητικής αντισυνταγματικής τροπολογίας. 
Αποτελεί κίνηση μείζονος πολιτικής σημασίας για την προοπτική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έρχεται να ανοίξει ως «λαγός», τη συζήτηση για το νέο θεσμικό πλαίσιο (νέος Καλλικράτης), που προφανώς θα κινείται στη γνωστή μνημονιακή λογική (παλιός Καλλικράτης), με τη μεταφορά αμέτρητων αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ, χωρίς την αντίστοιχη μεταφορά πόρων.

Υπογραφή Νέας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με την ΠΟΕΕ-ΥΤΕ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων συνυπέγραψε σήμερα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ), τη νέα Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που διέπει τις εργασιακές σχέσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο. 
Η συμφωνία είναι διετούς ισχύος, από 1/1/2016-31/12/2107. Προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη διατήρηση του κατώτατου μισθού στα ξενοδοχεία στο επίπεδο των 761 ευρώ για τον πρώτο χρόνο και αύξηση  1% από 1/4/2017. 

Θέμα της Χαλκιδικής


Play 69 cafe bar στον Πολύγυρο


Ανακοινώθηκαν 4 νέα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-2020

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Mechanicus-Τεχνικοί Σύμβουλοι επιχειρήσεων στα τηλέφωνα: 2315 508 215 & 6947 498 519 ή με email στο info@mechanicus.gr και στο site:Η Χαλκιδική στην έκθεση της Βουλγαρίας

Στην τουριστική έκθεση HOLIDAY & SPA στη Σόφια της Βουλγαρίας συμμετείχε από τις 11 έως τις 13 Φεβρουαρίου 2016 ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής με ανεξάρτητο περίπτερο, το οποίο κατά γενική ομολογία βρισκόταν σε πολύ καλή θέση. Τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας κύριος Δημήτριος Χαδαλής και την Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής η συντονίστρια του γραφείου κυρία Ντάνια Λυρτζή.

Εικονική Επιχείρηση του ΕΚ-ΕΠΑΛ Πολυγύρου


Έχετε παλιό εξοπλισμό πληροφορικής που δεν τον χρειάζεστε πια και μαζεύει σκόνη σβηστός σε κάποιο γραφείο ή αραχνίαζει σε κάποιο πατάρι;
Δωρίστε σε εμάς (στην "Εικονική Επιχείριση Πληροφορικής - GreenPC" του ΕΚ-ΕΠΑΛ Πολυγύρου) κι εμείς θα αναλάβουμε την ολοκληρωμένη διαχείριση του.
Ειδικότερα, μετά την παραλαβή / καταγραφή του εξοπλισμού (καθημερινά 10:00 - 13:00 στο ισόγειο του ΕΚ-ΕΠΑΛ Πολυγύρου) θα τον ελέγξουμε και

  • αν είναι δυνατόν να λειτουργήσει θα προβούμε στην ανακατασκευή του (αναβάθμιση και εγκατάσταση ενός ΕΛ/ΛΑΚ λειτουργικού συστήματος) καθιστώντας τον επαναχρησιμοποίησιμο
  • αν δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει θα τον αποσυναρμολογήσουμε, θα κρατήσουμε τα χρήσιμα κομμάτια του για μελλοντική επαναχρησιμοποίηση και θα πάμε τα υπόλοιπα για ανακύκλωση στο ΧΥΤΑ Πολυγύρου.