Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (2)


Εδώ είμαστε και πάλι, με το σοβαρότατο θέμα του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου. Ένα νοσοκομείο (θα το λέω συνέχεια) ΚΟΣΜΗΜΑ, το οποίο έχουν βαλθεί οι «εθνοσωτήρες» να του βάλουν λουκέτο, όπως έκαναν στην υγεία, τόσο με τις διάφορες και εκτός τόπου και χρόνου περικοπές (από την υγεία κόβουν, αλλά από τους μισθούς τους….), όσο και με την ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ. ΑΝ, λέω ΑΝ ζούσαμε σε άλλη χώρα, να είστε σίγουροι πως ΟΛΟΙ όσοι παίζουν με τις ζωές του κοσμάκη, θα έβλεπαν τον ήλιο πίσω από τα κάγκελα, αν τους επέτρεπαν να τον δουν και αυτόν. 

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών ελεύθερων επαγγελματιών

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Οικονομικών
Θέμα: Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών ελεύθερων επαγγελματιών
Οι αυτοαπασχολούμενοι που βρίσκονται σε δεινή θέση αυξήθηκαν δραματικά τη περίοδο της κρίσης στην Ελλάδα. Η εκδήλωση της κρίσης και οι συνέπειες της έχουν οδηγήσει στην καταστρο-φή πάνω από 200.00 μικρές επιχειρήσεις. Συγχρόνως, η τεράστια άδικη φορολογία και οι δυσβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές για τους αυτοαπασχολούμενους σε συνδυασμό με τη δραματική συρρίκνωση του κύκλου εργασιών, συνέπεια της κρίσης, έχουν οδηγήσει όσες επιχει-ρήσεις καταφέρνουν και επιβιώνουν να αντιμετωπίζουν μεγάλα χρέη προς το Δημόσιο, κυρίως την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Μόνο στον ΟΑΕΕ οι επαγγελματίες που χρωστάνε στο ταμείο, ξεπερνούν τις 330.00. Συγχρόνως, δεκάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι είναι υπερχρεωμένοι προς τις τράπεζες για δάνεια που έλαβαν και σήμερα αντικειμενικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν.

ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Με την βαρύτερη, στην ιστορία του στις Εθνικές κατηγορίες, εκτός έδρας ήττα με 55-82 από τον πρωτοπόρο και αήττητο Αίολο Αστακού συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το πρωτάθλημα της Β' εθνικής(προηγούμενη ήταν το 59-85 από τα Πεύκα πέρυσι),ενώ να θυμίσουμε ότι η εντός έδρας ήττα με -21 του πρώτου γύρου ήταν η βαρύτερη εντός στην ιστορία μας. Οι αθλητές μας άρχισαν καλά το παιχνίδι και κρατήθηκαν στο σκορ μέχρι το τέλος του 1ου δεκαλέπτου(20-20) όμως η συνέχεια ήταν καταστροφική και οι γηπεδούχοι δικαιολόγησαν τη διαφορά κλάσης που έχουν με την ομάδα μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κ. Μακεδονίας για τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στην ΠΕ Θεσσαλονίκης

Τοποθέτηση της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» Κεντρικής Μακεδονίας στην συνεδρίαση, 11.2.2015, της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στην ΠΕ Θεσσαλονίκης
Τις τελευταίες μέρες ο λαός της ΠΚΜ και ειδικά της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης γίνεται θεατής δηλώσεων και αντιδηλώσεων μεταξύ δημάρχων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και παραγόντων της Περιφέρειας για τη διαχείριση του προβλήματος των κέντρων υποδοχής και μετεγκατάστασης των προσφύγων και μεταναστών. Διαμάχη που ουσιαστικά επικεντρώνεται στο ποιος θα έχει την ευθύνη και το πάνω χέρι σε αυτή τη διαχείριση.

Πρωτάθλημα μπάσκετ Β΄ Εθνικής Ανδρών: Α.Ο.Πολυγύρου - Ερμής Λαγκαδά


Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Γ. Βαγιωνά

Ερώτηση  που κατατέθηκε στη Βουλή των    Ελλήνων με θέμα: 
"Καθυστερεί η έναρξη Πρόσθετης Ενισχυτικής Διδασκαλίας" από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ των οποίων συνυπογράφει και ο βουλευτής του Νομού Χαλκιδικής κ. Βαγιωνάς Γεώργιος.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων 
Θέμα: «Καθυστερεί η έναρξη Πρόσθετης Ενισχυτικής Διδασκαλίας»
Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα της σχολικής χρονιάς και ενώ το ΦΕΚ για την Πρόσθετη Ενισχυτική Διδασκαλία έχει δημοσιευτεί από τις 16 Δεκεμβρίου 2015, το πρόγραμμα παραμένει ανενεργό.