Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

Εγκαινιάζεται το Εκθετήριο Λαογραφίας & Ιστορίας Παρθενώνα

Τα εγκαίνια του Εκθετηρίου Τοπικής Λαογραφίας και Ιστορίας Παρθενώνα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, στις 11.30 το πρωί, στον παραδοσιακό οικισμό Παρθενώνα.
Πρόκειται για το παλιό Δημοτικό Σχολείο Παρθενώνα, το οποίο παλαιότερα είχε επισκευάσει ο Δήμος Σιθωνίας και σήμερα σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Παρθενών» ολοκλήρωσε τις εργασίες για τη λειτουργία ενός σύγχρονου μουσείου Λαογραφίας και Ιστορίας, το οποίο θα αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών.

Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Γ. Βαγιωνά


Ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων με ΘΕΜΑ: "Διαδικασία παραχώρησης του ΟΛΠ και σύσταση Δημόσιας Αρχής Λιμένων" προς Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θεόδωρο Δρίτσα από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ των οποίων συνυπογράφει και ο βουλευτής του Νομού Χαλκιδικής κ. Βαγιωνάς Γεώργιος.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
Προς :
Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θεόδωρο Δρίτσα

Συναυλία αλληλεγγύης στους 6 διωκόμενους από Σταυρό


ΤΣΙΠΡΑΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ, ΔΙΚΗ ΤΟΥ, ΔΙΑΠΛΟΚΗ!

Η ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ, ΣΤΗΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗ
ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
Την ώρα που κλιμακώνονται οι κοινωνικές αντιδράσεις για τα εξοντωτικά ασφαλιστικά και φορολογικά σχέδια της κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε, μετά το σημερινό υπουργικό συμβούλιο, να ανοίγει μέτωπο εναντίον “της διαφθοράς και της αναρχίας του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου”. Μετά το μποϊκοτάζ της αντιπολίτευσης στο ΕΣΡ, η κυβέρνηση αποφάσισε μονομερώς τη χορήγηση τεσσάρων μόνο αδειών για κανάλια εθνικής εμβέλειας και την προώθηση του διαγωνισμού με ταχείες διαδικασίες εντός των ερχόμενων εβδομάδων. 

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ


Όταν μιλάμε για το συγκεκριμένο νοσοκομείο, μιλάμε για ένα ΣΤΟΛΙΔΙ στο χώρο της υγείας, ίσως ένα νοσοκομείο που βρίσκεται μέσα στα ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, και ας μην το θεωρήσουν αυτό κάποιοι υπερβολή.
Πολλές οι «περιπέτειες» που πέρασε το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου μέχρι να μπει σε λειτουργία πριν από αρκετά χρόνια, μεγάλος ο πόλεμος που δέχτηκε από κάποιους που έβλεπαν πως η λειτουργία του θα χαλάσει τη…. «μαρμίτα» πολλών. Οι Θεσσαλονικείς, σίγουρα θα θυμούνται πολλά ρεπορτάζ από ραδιόφωνο της πόλης, ΤΟΤΕ, που υπήρχαν ακόμα δημοσιογραφικές (πραγματικές ) εκπομπές.