Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Του ΤΑΣΟΥ ΚΑΝΤΑΡΑ* 
Κύριε Υπουργέ Αγροτικής Ανάπτυξης, η πατρίδα μας περνάει δύσκολες μέρες. Τα λαϊκά στρώματα στενάζουν, υπό το βάρος του φορτίου τριών μνημονίων (το ένα μάλιστα το δικό σας, το τρίτο και θανατηφόρο, τώρα φορτώνεται)! Είμαι σίγουρος, πως όσο και αν βρίσκεσαι απασχολημένος επί μακρόν στο υπουργικό σου γραφείο, θα έχεις αντιληφθεί την δραματική κοινωνική κατάσταση. Την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος. Είναι εύκολο να αντιληφθεί ο καθένας, πως όσο βρίσκεσαι σ αυτή την εξαρτημένη καρέκλα, αναγκάζεσαι να περιγράφεις μια πλασματική πραγματικότητα. Όμως οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς, οι πτηνοτρόφοι, οι μελισσοκόμοι, εκπέμπουν SOS. Ζούνε την πραγματικότητα. Βρίσκονται ήδη σε οριακή κατάσταση.

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Επίσκεψη στην Χαλκιδική-Νέα Τριγλιά  πραγματοποίησε  κλιμάκιο του Αγροτικού Τομέα του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ. Τα στελέχη Νίκο Μπουνάκη, γραμματέα του Τομέα Αγροτικής Πολιτικής του κόμματος και Μενέλαο Γαρδικιώτη, γενικό γραμματέα του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, καλωσόρισε το μέλος της γραμματείας οργανωτικού και υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής   Πάνας Απόστολος. 
Ο κ. Μπουνάκης δήλωσε χαρούμενος που βρέθηκε  στην περιοχή  σε ένα πλαίσιο επισκέψεων που έχει

ΙΟΣ ΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ


Όπως λέει και η παροιμία, «Ψωμί δεν είχαμε, τυρί μας ήρθε». Στη χώρα μας, που όλα λειτουργούν «ρολόι» (ξεκούρδιστο), αναρωτιέμαι εγώ ο αφελής, ΑΝ θα έπρεπε να ανησυχώ, να ανησυχούμε δηλαδή, για τον ιό ΖΙΚΑ, ο οποίος έκανε «ξαφνικά» την εμφάνιση του, όχι ακόμα στη χώρα μας, τουλάχιστον έτσι λένε, αλλά στην Ευρώπη….
ΕΚΕΙ, ΛΕΝΕ, υπάρχει φόβος εμφάνισης του, αλλά…. Ας μάθουμε τι είναι αυτός ο ιός.
«Ιός Ζίκα είναι ένας “φλαβοϊός” με μονόκλωνο RNA, ο οποίος ανήκει στην οικογένεια των ιών Flaviviridae. Ο ιός Ζίκα μεταδίδεται στον άνθρωπο κυρίως μέσω του τσιμπήματος ενός κουνουπιού του είδους Aedes, το οποίο θα είναι ήδη μολυσμένο με τον ιό.