Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Τα φώτα έσβησαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών. Τα ωφελήματα όμως για τους Δήμους που τα φιλοξένησε είναι διαρκή.

Γράφει ο Αθανάσιος Γ. Καρίνας 
Είναι γνωστό ότι η άρση βαρών έχει χορηγό την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.. Χάρη σε αυτό το γεγονός η Χαλκιδική και ειδικότερα ο Δήμος Πολυγύρου είχε πρόσφατα την ευκαιρία να φιλοξενήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Ανδρών – Γυναικών, Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών, μια διοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών. Την περασμένη άνοιξη με την ευκαιρία τη διοργάνωσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών Εφήβων, Νεανίδων και Παίδων είχε γίνει πολύ συζήτηση διότι ο Δήμος Αριστοτέλη είχε απορρίψει το αίτημα της Ομοσπονδίας να διεξάγει το συγκεκριμένο πρωτάθλημα στις εγκαταστάσεις του, με αποτέλεσμα να φιλοξενηθεί τελικά από το Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη Θεσσαλονίκης.


Τα φώτα της Άρσης Βαρών που φώτισαν το Δήμο Πολυγύρου και το Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη έσβησαν. Τα ωφελήματα όμως για τους Δήμους που τη φιλοξένησαν είναι διαρκή.

Είναι κοινά αποδεκτό ότι αυτές οι διοργανώσεις έχουν ποικίλα και πολλαπλά ωφελήματα, άμεσα και έμμεσα, για τους Δήμους στους οποίους διεξάγονται. Θα μπορούσε κανείς να αναφερθεί στην τόνωση της τοπικής οικονομίας λόγω της ανάγκης που δημιουργείται να φιλοξενηθούν οι αθλητές και οι συνοδοί τους, καθώς και οι φίλαθλοι και οι επισκέπτες, γεγονός που μεταφράζεται σε μερικές χιλιάδες διανυκτερεύσεις και αρκετές χιλιάδες γεύματα. Η συγκεντρωμένη κίνηση των αθλητών, των συνοδών, των φιλάθλων και των επισκεπτών, έχει ως αποτέλεσμα την ισχυρή οικονομική ενίσχυση των συναφών επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη από ενέσεις ρευστότητας.

Πέραν του άμεσου οικονομικού οφέλους υπάρχει ασφαλώς και όφελος σχετικό με την προβολή του αντίστοιχου Δήμου, τόσο απευθείας μέσω της δημοσιογραφικής κάλυψης του αθλητικού γεγονότος από τα ΜΜΕ, όσο και από τη διαφήμιση μέσω των επισκεπτών, οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες ενδεχομένως να μην βρίσκονταν ποτέ εκεί. Και βέβαια μέσω των γευμάτων που καταναλώνονται, είναι δυνατή η διαφήμιση και η διάδοση της τοπικής κουζίνας, για την προβολή της οποίας τόσος κόπος καταβάλλεται. 

Επιπροσθέτως, οι κάτοικοι του οικείου Δήμου έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν μία εξαιρετική αθλητική δραστηριότητα, που όμοιά της σπάνια έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στον τόπο μας. Σε συνδυασμό με αυτό το γεγονός, θα έχουνε τη δυνατότητα τα μικρά παιδιά να λάβουν ερεθίσματα που όμοιά τους δεν συναντούν συχνά, ενώ αρκετοί γονείς πληρώνουν ακριβά τη μετάβασή τους σε μεγάλα αστικά κέντρα προκειμένου να τροφοδοτήσουν τα παιδιά τους με ανάλογα ερεθίσματα.

Περαιτέρω, η διενέργεια της συγκεκριμένης αθλητικής διοργάνωσης δύναται να αποτελέσει μία καλή αφετηρία για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στη ΒΑ Χαλκιδική, ο οποίος μπορεί να ενισχύσει την τουριστική και εμπορική επιχειρηματικότητα.

Είναι βέβαιο ότι ανάλογες διοργανώσεις θα υπάρξουν και στο μέλλον και ο δημαρχεύων κος Ζουμπάς θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα υποστηρίξει τα συμφέροντα του Δήμου και της πλειοψηφίας των δημοτών ή εάν θα παραμείνει δεσμευμένος στις antigold λογικές. Ο δημαρχεύων κος Ζουμπάς πρέπει να ξεπεράσει τις πολιτικές ιδεοληψίες του και να αντιληφθεί το όφελος του Δήμου και των δημοτών του.

Με εκτίμηση,
Αθανάσιος Γ. Καρίνας

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το επίπεδο εκπαίδευσης του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής μελέτης είναι ελαφρά χαμηλότερο του αντίστοιχου επιπέδου του νομού ενώ υστερεί περισσότερο έναντι του πληθυσμού της περιφέρειας και της χώρας συνολικά ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α Ε ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΣΕΛΙΔΑ 7 14
Καρίνα, με τις αρλούμπες που συνεχίζεις να γράφεις, είσαι μέσα στο επίπεδο εκπαίδευσης της περιοχής.

Ανώνυμος είπε...

Ως ΕΠΟΠΤΕΥΩΝ της προπαγανδας των καναδων,μπορεις να μας πεις μεγαλε τι τους επιασε και μοιραζουν χρημα και χορηγιες?Τα πετανε τα λεφτα?Θα μαθουν τα παπουδια εκει στον καναδα και θα τους μαλωσουν...Υπαρχει μεγαλο προβλημα με τη μεταλλουργια...αξεπεραστο..η μονη τους ελπιδα οι εκλογες..και να τις κερδισουν οι Ν.Δ'νεοι δουλοι'...τ'ακους εποπτευων?

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 8:33 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δόθηκαν ΟΛΕΣ οι άδειες στην εταιρεία (ΣΚΟΥΡΙΕς - ΜΑΔΕΜ ΛΑΚΟ και ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ) και η οικοδομική άδεια από την πολεοδομία του Δήμου Αριστοτέλη (Ζουμπάς) στις ΣΚΟΥΡΙΕΣ, η αίτηση της εταιρείας κατατέθηκε στις 18-2-2016 και η άδεια βγήκε στις 24-2-2016 υπ΄ αριθ. 5).
Τώρα εάν εσύ βλέπεις Νέους Δούλους στη Ν.Δ. ή πολύ βλάκας είσαι ή πολύ πρόστυχος και πληρωμένος.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Επειδή(ς) λείπω χρονια απο"εκεί" και δεν γνωρίζω πρόσωπα,μπορεί κάποιος να με "φωτίσει"ποιος είναι ο κ.Καρίνας? Ποιες σπουδές τελείωσε και ποια και πόσα certifica παρουσιάζει? Μπορεί ο άνθρωπος να τα διαθέτει και δεν αμφιβάλλω αλλά η "γενική του"τοποθέτηση δεν ταιριάζει με το κοινό άίσθημα της περιοχής. Παρακολουθώ τις αντιδράσεις των πολλών και βλέπω ότι οΚ.Καρίνας είναι στην πλευράτης . . .μειοψηφείας. . . Τυχαίο????

Ανώνυμος είπε...

κ. Καρίνα για να αποστομώσουμε τους δύσπιστους ως προς την επιστημονική μας αρτιότητα, προσθέστε σας παρακαλώ, ένα αναλυτικό βιογραφικό. Γιατί, για να πω και εγώ την αλήθεια, το μεταλλειολόγος το αντιλαμβάνομαι, δεν μπορώ όμως να καταλάβω, από πού προκύπτει το γεωτεχνικός. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

μηχανικός είπε...

@12:21
Γεωτεχνική μηχανική είναι κλάδος αναγνωρισμένος και είναι κατεύθυνση στις σχολές μεταλλειολόγων και πολιτικών μηχανικών.

Για να στο κάνω λιανά και σύντομα, ο Α.Γ. Καρίνας είναι ένας από τους καλύτερους μεταλλειολόγους-γεωτεχνικούς της γενιάς του. Δεν τον ξέρω καν εξ'όψεως αλλά γνωρίζω ΄σε τι έχει δουλέψει και με έχουν διαβεβαιώσει μηχανικοί παλιοί και πανελληνίως αναγνωρισμένοι.