Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΥΝΑΙΚΑ & ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17/12 στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου η Ημερίδα με θέμα Γυναίκα & Πολλαπλή Σκλήρυνση που διοργάνωσε η ΜΟΝΑΔΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ της νευρολογικής κλινικής του νοσοκομείου!
Στην Συνδιοργάνωση της ημερίδας ήταν η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ UNESCO ενώ αυτή πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.
Έχουμε πει πολλές φορές για την Πολλαπλή Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, αυτή την ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ πάθηση, που ξεγελά, και, «αποσυντονίζει» τούς πάσχοντες, αλλά κυρίως τους επιστήμονες που ασχολούνται με αυτή, που την ΠΟΛΕΜΟΥΝ μέσα από Έρευνες και με την βοήθεια των… «όπλων», των διαφόρων ΑΓΩΓΩΝ που τους παρέχονται.
Εδώ να διευκρινίσουμε μια δυο λεπτομέρειες, σχετικά με τους Ασθενείς με ΣΚΠ. Το ότι τους βρήκε αυτή η «κατάρα», ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ  ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΕΔΩ, ΠΩΣ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ….. ΛΥΠΗΣΗ, ΠΩΣ…..Θα σταθώ ΚΑΙ στο «σποτάκι» που ετοίμασε η Νευρολογική Κλινική του Παπαγεωργίου, αλλά και στην «εισαγωγή» που έκανε η κυρία Γ. ΔΕΡΕΤΖΗ, Διευθύντρια της Νευρολογικής Κλινικής….
Το ΞΕΚΑΘΑΡΟ μήνυμα είναι πως Η ΖΩΗ, Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…..
Οι ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση, «ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ», και αυτό μάλιστα αποδείχτηκε (μερικώς) από την Έκθεση ζωγραφικής και χειροτεχνημάτων που λειτουργούσε το Σάββατο στο Φουαγιέ του Αμφιθεάτρου.
Παρόλο που η Ημερίδα έγινε πρωί Σαββάτου, και μάλιστα σε μια ηλιόλουστη μέρα, ήταν πάρα πολλοί εκείνοι που άφησαν την σαββατιάτικη έξοδο τους για να παρακολουθήσουν την ημερίδα.
Έτσι, μέχρι να ολοκληρώσουν τις ομιλίες τους οι πρώτοι εισηγητές, το αμφιθέατρο είχε ακόμα και ΟΡΘΙΟΥΣ
Ας δούμε ποιοι ήταν οι ομιλητές.
Γ. ΔΕΡΕΤΖΗ Συντονίστρια Διευθύντρια Νευρολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Ε. ΚΟΥΤΛΑΣ Διευθυντής Νευρολογίας Νευρολογική Κλινική Παπαγεωργίου, Α. ΩΡΟΛΟΓΑΣ Καθηγητής Α.Π.Θ Διευθυντής Α’ Νευρολογικής Κλινικής Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Ε. ΠΕΛΙΔΟΥ Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, Ε. ΔΑΡΔΙΩΤΗΣ Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Νευρολογική Κλινική Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, και Γ. ΞΗΡΟΜΕΡΗΣΙΟΥ Επιμελήτρια Νευρολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Παπαγεωργίου!
Τα θέματα της ημερίδας, στα οποία τοποθετηθήκαν οι ομιλητές, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ.
Α) Η πολλαπλή σκλήρυνση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη – προοπτικές.
Β) Γενετική στην Πολλαπλή Σκλήρυνση.
Γ) Θεραπεία σήμερα και αύριο.
Δ) Τρόπος ζωής και επίπτωση στην Πολλαπλή Σκλήρυνση.
Ε) Κύηση, τοκετός, θηλασμός.
ΟΛΑ, το ένα, πιο ενδιαφέρον από το άλλο.
Μάλιστα οι ομιλητές φρόντισαν να τα παρουσιάσουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνουν ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ από ΟΛΟΥΣ τους παρευρισκόμενους.
Αξίζουν ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους διοργανωτές της ημερίδας, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ στην κυρία ΔΕΡΕΤΖΗ και στον κύριο ΚΟΥΤΛΑ που είχαν και το «βάρος» της διοργάνωσης.
Να υπενθυμίσω, πως το Ιατρείο Πολλαπλής Σκλήρυνσης του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου έχει ΠΑΝΩ από 2000 ασθενείς, τους οποίους εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο, παρόλα τα προβλήματα που υπάρχουν.
Περιμένουμε κύριοι διοργανωτές την ΕΠΟΜΕΝΗ εκδήλωση – ενημέρωση για την ΠΣΚΠ!
Να ενημερώσω πως εκτός από το πλούσιο Φωτογραφικό υλικό, τα βίντεο με τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς βρίσκονται στον παρακάτω σύνδεσμο : 

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: