Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Μετά την πρώτη απόφαση Σταθάκη για τις Σκουριές . . . τα σκυλιά ουρλιάζουν αλλά το καραβάνι προχωρά.

Αθανάσιος Γ. Καρίνας
Η παροιμία που επικαλέστηκε ο κος Τσίπρας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ «ταιριάζει γάντι» στην περίπτωση. Τα σκυλιά ουρλιάζουν αλλά το καραβάνι προχωρά.
Μετά την πρόσφατη απόφαση του κου Σταθάκη να εγκρίνει την αναθεώρηση της μελέτης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές και να ανάψει ουσιαστικά το πράσινο φως για την υλοποίηση του υποέργου Σκουριές, βγήκαν εκτός εαυτού οι απανταχού antigold, μεταξύ των οποίων και ο δημαρχεύων κος Ζουμπάς. Δεν ανέμεναν τέτοια εξέλιξη. Δεν είχαν αξιολογήσει σωστά ούτε τη στάση του κου Σκουρλέτη, ο οποίος υπηρετούσε με ιδεοληπτικό τρόπο το Υπουργείο και τον είχαν υπερτιμήσει, ούτε τη στάση του κου Σταθάκη ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο είχε τοποθετηθεί υπέρ της υλοποίησης της επένδυσης και τον είχαν υποτιμήσει.
 

Το αξιοθαύμαστο και αξιοπερίεργο είναι ότι ο κος Σκουρλέτης δήλωσε ότι εάν ήταν ο ίδιος να διαλέξει υπουργό για το ΥΠΕΝ θα διάλεγε τον κο Σταθάκη. Είχε αντιληφθεί φαίνεται ο κος Σκουρλέτης ότι η ιδεοληπτική στάση του απέναντι σε μια τόσο μεγάλη και σημαντική για τη χώρα επένδυση δεν μπορούσε να έχει μέλλον. Αναγνώρισε με τη δήλωσή του αυτή, την πραγματική ανάγκη και αποδέχθηκε τις εξελίξεις, οι οποίες του ήταν γνωστές αφού γνώριζε τις ενέργειες και τις δηλώσεις του κου Σταθάκη τον Αύγουστο του 2015, όταν με απόφασή του είχε κλείσει το μεταλλείο, απόφαση η οποία καταργήθηκε αργότερα από το ΣτΕ. Για όσους παρακολουθούν και αποκωδικοποιούν τις δηλώσεις των εμπλεκομένων προσώπων ήταν αναμενόμενη η στάση του κου Σταθάκη απέναντι στην επένδυση χρυσού και σε όλες τις επενδύσεις γενικότερα, αφού είναι γνωστές οι θέσεις του για τις ανάγκες της χώρας. 

Είναι τόσο μεγάλη η αγανάκτηση των antigold που εξώθησαν τον δημαρχεύοντα κο Ζουμπά σε μία απαράδεκτη δήλωση, με την οποία χωρίς να τηρήσει τα προσχήματα ταυτίστηκε για μία ακόμη φορά με τους antigold διχάζοντας τους πολίτες του Δήμου Αριστοτέλη και το κυριότερο καπηλεύτηκε την ψήφο των πολιτών οι οποίοι τον ψήφισαν με εντολή να ενώσει το δήμο και όχι να τον διχάσει, δηλώνοντας ότι εκφράζει τη βούληση της πλειοψηφίας των πολιτών στο θέμα της επένδυσης χρυσού.

Για μία ακόμη φορά ο δημαρχεύων κος Ζουμπάς ψεύδεται αφού ξεχνά τους όρους της προεκλογικής εκστρατείας του συνδυασμού του. Ξεχνά τα όσα γράφει στο προεκλογικό πρόγραμμα, όπου μιλά σαφώς για διενέργεια δημοψηφίσματος προκειμένου να αποσαφηνιστεί η βούληση των πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη για το θέμα της επένδυσης χρυσού. Ο δημαρχεύων κος Ζουμπάς θα πρέπει να είναι συνεπής με τις προεκλογικές δεσμεύσεις και με το πρόγραμμά του. Και εάν είναι τόσο σίγουρος για τη βούληση των πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη, ας διενεργήσει ένα τοπικό δημοψήφισμα, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν 3463/2006, άρθρο 216). Το τοπικό δημοψήφισμα το φοβούνται μόνον όσοι λένε ψέματα. Οι πολίτες μόνον να κερδίσουμε έχουμε από το τοπικό δημοψήφισμα.

Με εκτίμηση,
Αθανάσιος Γ. Καρίνας

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε χριστιανέ, δεν έχεις άλλο τίποτα να ασχοληθείς και ασχολείσαι μόνο με την καταστροφή του τόπου σου; Ούτε του πατέρα σου να ήταν η επένδυση!!!
Εκτός και αν εσύ τα γνωρίζεις όλα π.χ Αμίαντος -Οι βλαπτικές επιδράσεις του αμίαντου έχουν διαπιστωθεί τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1920, οπότε ο Βρετανός παθολόγος Dr. Cooke εξέτασε εργάτες που εκθέτονταν σε περιβάλλον σκόνης αμίαντου και ονόμασε την παρατηρούμενη ασθένεια του πνεύμονα "ασβέστωσις".
Και πάρε και λίγο As 3%- 8% για να στανιάρεις (Tο αρσενικό είναι το πλέον επικίνδυνο καρκινογόνο στοιχείο της φύσης. Έχει καταταχθεί στην κατηγορία A των καρκινογόνων ουσιών.
Στη πραγματικότητα εσύ κ. Καρίνα μας προτρέπεις να τα δοκιμάσουμε!!! Ντροπή σου.

Ανώνυμος είπε...

Oi αποφασεις του υπουργειου για το flash smelting οχι μονο δεν ξεπερνιουνται αλλα θα αποδοθουν και ευθυνες σεαυτους που εξαπατησαν το δημοσιο και κατεστρεψαν ενα απο τα καλυτερα μερη της Ελλαδος.

Ανώνυμος είπε...

Προς σχολιαστή 26 Νοεμβρίου 2016 - 8:39 μ.μ
Τα λεγόμενα σου φανερώνουν ότι είσαι ο επίτιμος!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο 8.39 κάτι λέει και αυτό που λέει στο τέλος θα μείνει.Τη δική σου τη βλακεία πώς θα την δικαιολογήσεις στα παιδιάσου???