Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΥΜΩΣΕΙ

Σαράντα μέρες κοσκινίζει λέει η παροιμία, και στην περίπτωση του ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ και του «Ελληνικού Συστήματος» η παροιμία αυτή επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο.

Πάνε τρία χρόνια από το σοβαρότατο ατύχημα που είχε, τρία χρόνια που ξεκίνησε για την υπηρεσία του, και άλλαξε από τότε όλη του η ζωή….
Για όσους δεν θυμούνται, η δεν ξέρουν την υπόθεση του Λυκούργου, μεταφέρω περιληπτικά ένα από τα ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ δημοσιεύματα που κυκλοφορούν.«Κανείς δεν θα ξεχάσει εκείνη την  ημέρα του Οκτωβρίου του 2013. Όταν ο Λυκούργος Πολίτης, μάχιμος  του Πυροσβεστικού Σώματος, ήρθε αντιμέτωπος με τον θάνατο  σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα και παραλίγο να χάσει τη μάχη.  Ο άτυχος πυροσβέστης  περνάει μεγάλο χρονικό διάστημα στην εντατική και στη συνέχεια υφίσταται μια τρομακτική διαδικασία για να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται. Με ποσοστό αναπηρίας  90%, σήμερα, ο 53χρονος ενώ έχει δικαιωθεί από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, δεν λαμβάνει αυτά που θα έπρεπε.
Συγκεκριμένα, εκτός απο τον μισθό των 714 ευρώ μηνιαίως, τον οποίο για περίπου 8 μήνες δεν έλαβε καθόλου,  ο Λυκούργος Πολίτης δικαιούται επίδομα αναπηρίας που αντιστοιχεί σε ποσοστό 120% επί του καταβαλλόμενου βασικού μισθού  (παρ. 15 του άρθρου 3 του Ν. 3234/2004-ΦΕΚ 52 Α’). Επιπλέον, επίδομα παθόντων απο τον Νοέμβριο του 2013 ύψους τριακοσίων (300) ευρώ μηνιαίως αλλά και επίδομα  Απομακρυσμένων – Παραμεθόριων περιοχών, οριζόμενο σε εκατό (100) ευρώ μηνιαίως (παρ. 2 του άρθρου 15 του N. 4024- ΦΕΚ 226 Α’).
Η Φωτεινή Βάμβουρα, σύζυγος του Λυκούργου Πολίτη, με εμφανή απογοήτευση αναφέρει: «Μας παιδεύουν τόσους μήνες. Χρήματα δεν έχουμε δει.  Ο Λυκούργος  χρειάζεται 15 χάπια την ημέρα τα οποία προμηθευόμαστε απο το Κοινωνικό Ιατρείο των οποίων το συνολικό κόστος αντιστοιχεί σε τετρακόσια  (400) ευρώ τον μήνα».
Όπως είναι φυσικό, εκτός από τα φάρμακα, ο Λυκούργος χρειάζεται χρήματα και για τις φυσιοθεραπείες που κάνει τόσο στο πόδι όσο και στο χέρι του.
«Να μην αναφερθώ στο θέμα της επιβίωσης. Αυτό είναι μια άλλη υπόθεση. Ο κόσμος μας βοηθάει να επιβιώσουμε», δήλωσε χαρακατηριστικά η Φωτεινή Βάμβουρα, και συνεχίζει : «Εδώ και τρία χρόνια προσπαθούμε να αποδείξουμε και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Δεν είναι δυνατόν έναν άνθρωπο με 90% αναπηρία να τον ταλαιπωρούν με αυτό τον τρόπο. Τα βλέπουν όλοι εκτός από τους αρμόδιους. Μάλλον δεν θέλουν να τα δούνε».
Ο κ. Τόσκας,  Αναπληρωτής  Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφέρεται σε πιθανή τροπολογία του νόμου προκειμένου να λυθεί η υπόθεση, πράγμα το οποίο η οικογένεια του άτυχου πυροσβέστη θεωρεί ανούσιο καθώς ο νόμος είναι ήδη ξεκάθαρος και σαφής.
«Όλη αυτή η ιστορία με κάνει να πιστεύω ότι δεν θέλουν να πληρώσουν. Πρέπει να πέσουν κεφάλια για να δικαιωθεί ο Λυκούργος», αναφέρει με θλίψη η σύζυγος.
Και η γραφειοκρατία καλά κρατεί.
ΠΗΓΗ: ereportaz.gr
Το ΤΕΡΑΣ της γραφειοκρατίας, των «νόμων και των εγκυκλίων» αυτού του (ας το πούμε) κράτους, τον ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ μπαλάκι στην ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ των αρμοδίων, ΑΣΧΕΤΑ με τις διάφορες υποσχέσεις, τα ΘΑ τα μεγάλα, και την «ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ» ορισμένων που καθαρά για λόγους ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ, με την όποια ιδιότητα διαθέτουν, έκαναν, και κάνουν, κινήσεις του τύπου  «ΕΓΩ – ΕΜΕΙΣ, ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΟΥ, ΑΠΕΔΕΙΞΑ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ».
Το τι έκαναν, είναι γνωστό, προσωπικά έχω στην κατοχή μου «ερωτήσεις, επερωτήσεις, αποφάσεις» και λοιπά έγγραφα που μου έστειλε η σύζυγος του Λυκούργου Φωτεινή…..
Ξέρετε κάτι Συνέλληνες;
Η ΟΥΣΙΑ είναι μια, πως το κράτος, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΥΚΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΗ, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ, για αυτό το λόγο εδώ και τρία χρόνια η υπόθεση του ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ…
Ο Λυκούργος, για κακή του τύχη, μπήκε ΚΑΙ αυτός στους «ΠΡΟΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗ» όπως χιλιάδες άλλα Άτομα με Αναπηρίες, και το ΚΡΑΤΟΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ, τον αντιμετωπίζουν όπως και τους υπόλοιπους, ΣΦΑΖΟΝΤΑΣ τον, στερώντας του ότι δικαιούται…
Δεν κλείνει το θέμα εδώ κύριοι «αρμόδιοι» που παίζετε με τον ανθρώπινο πόνο.
ΞΕΡΕΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΩΣΤΕ «ΠΑΛΙΟΙ ΓΝΩΡΙΜΟΙ».
Θα επανέλθω σύντομα με νεώτερα.


Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: