Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Οι επιστήμονες της Ελληνικός Χρυσός απαντούν στο ΚΑΣ

Οι επιστήμονες της Ελληνικός Χρυσός απαντούν στο ΚΑΣ για το «αναγκαστικό πλύσιμο» του οχήματός των μελών τους, κατά την αυτοψία τους στις Σκουριές στις 07/09/16:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
Σαν σωματείο επιστημονικού προσωπικού, νιώθουμε ότι έχουμε το χρέος να καθησυχάσουμε τα δύο μέλη του ΚΑΣ, τα οποία σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ – ΜΠΕ ανέφεραν στα πρακτικά της αυτοψίας τους στις 7/9/2016 στις εγκαταστάσεις μας, ότι αναγκάστηκαν σε πλύσιμο του οχήματος τους.
Το μηχάνημα από το οποίο οδηγήθηκαν να περάσουν δεν ήταν κάποιο υπερόπλο εξόντωσης αρχαιολόγων, ούτε μέθοδος εκφοβισμού τους αλλά ένα πλυντήριο τροχών οχημάτων.
Δεν χρησιμοποιούμε την φράση «απλό πλυντήριο», γιατί πρόκειται για ένα μηχάνημα κόστους 160.000€ που λειτουργεί πλήρως με ανακυκλούμενο νερό και το οποίο η εταιρεία μας πρώτη εγκατέστησε στην Ελλάδα, με σκοπό να πλένονται τα οχήματα μας πριν βγουν στο δημόσιο οδικό δίκτυο.

Και επειδή τόσο πολύ θορυβήθηκαν ώστε να το γράψουν ακόμα και στα πρακτικά της επίσκεψής τους, θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε για πιθανές μελλοντικές τους επισκέψεις ότι λειτουργούν 5 τέτοια μηχανήματα στις εγκαταστάσεις μας και η διέλευση μέσα από αυτά κατά την έξοδο οποιουδήποτε οχήματος από αυτές, είναι υποχρεωτική.

Ίσως αυτή η περιβαλλοντική πρακτική μας, να ξενίζει στην Ελλάδα του 2016, αλλά για εμάς εδώ στην Ελληνικός Χρυσός αποτελεί καθημερινότητα.

Πάντως τους ευχαριστούμε γιατί μετά το πικρό γέλιο που μας χαρίζουν τα μέλη του ΚΑΣ εδώ και ένα χρόνο με τις δικαιολογίες που εφευρίσκουν κάθε φορά ώστε να αναβάλλουν συνεχώς την απόφαση τους για το θέμα μετακίνησης των ευρημάτων - τα οποία η Ελληνικός Χρυσός με τις ανασκαφές της έφερε στην επιφάνεια στις Σκουριές, αυτή τη φορά μας έκαναν να γελάσουμε πραγματικά.

                                     Στρατώνι, 18/10/2016

Ο πρόεδρος


Δ. Μπάλλας
Ο Γεν. Γραμματέας


Β. Βασιλειάδης

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον θα το πέρασαν για ...κυάνιο. Τι να πει κανείς...

Ανώνυμος είπε...

Δεν απαντησαν ομως για να ενημερωθουμε και εμεις οι μη σχετικοι με το αντικειμενο σε τι χρησιμευει το υποχρεωτικο πλυσιμο των τροχων των αυτοκινητων και απο τι κινδυνευει το περιβαλλον αν δεν πλυθουν οι τροχοι

Ανώνυμος είπε...

Χρειάζεται στο προφανές.
Να μην γεμίζει ο δρόμος λάσπες και χώματα από τα πολλά αυτοκίνητα και φορτηγά που κυκλοφορούν.

Ανώνυμος είπε...

Και να ενημερώσω τον φίλο 11:26, σημπληρώνοντας τον φίλο 12:14, ότι οι λάσπες και τα χώματα αποτελούν παράγοντες πρόκλησης ατυχημάτων, κυρίως για τα δίκυκλα.
Ελπίζω φίλε 11:26 να πείσθηκες για τη χρησιμότητα της συγκεκριμένης πρακτικής. Μια πρακτική που εφαρμόζεται συστηματικά σε πολλές χώρες και θεωρείται αυτονόητη, αλλά όχι για την Ελλάδα του 2016, όπου δαιμονοποιούμε τα πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο για τις λάσπες πλένονται οι τροχοί??? Το περιεχόμενο τής καρότσας είναι πλυμμένο???