Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ψήφισμα κατοίκων της Ορμύλιας για τον επαρχιακό δρόμο Ψακουδίων - Ορμύλιας

Εμείς οι κάτοικοι της Ορμύλιας, που συμμετείχαμε σήμερα, 18 του Σεπτέμβρη στην "Πορεία Διαμαρτυρίας και Μνήμης", προκειμένου να θυμηθούμε τους συνανθρώπους μας που έχασαν άδικα τη ζωή τους στον δρόμο Ψακούδια-Ορμύλια και να διαμαρτυρηθούμε προς κάθε κατεύθυνση για τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό τροχαίων ατυχημάτων, συναποφασίσαμε ομόφωνα τα παρακάτω:

 
1ον: Γνωρίζουμε και δεν αμφισβητούμε τη μεγάλη ευθύνη του ανθρώπινου παράγοντα (υπερβολική ταχύτητα, μέθη, αντικανονική προσπέραση κτλ) στον ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό των θανατηφόρων ατυχημάτων στον συγκεκριμένο δρόμο και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να διαπαιδαγωγήσουμε , να επιμορφώσουμε , να συνετίσουμε και να επιβάλουμε τους όρους καλής οδηγικής συμπεριφοράς, σε όσους συνεχίζουν να καταπατούν, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο, κάθε έννοια σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή. 
2ον: Διαμαρτυρόμαστε όμως έντονα, για τη μεγάλη ευθύνη της Πολιτείας, που παρακολουθεί αμέτοχη το ξεκλήρισμα, ενώ θα 'πρεπε εδώ και πολλά χρόνια να επέμβει και να κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις στον δρόμο, έτσι ώστε να γλιτώσουμε ανθρώπινες ζωές. Όμως ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Εικοσιδύο νεκροί σ' ένα δρόμο μόλις πέντε χιλιομέτρων είναι υπερβολικά αβάσταχτος φόρος αίματος. 
Γι' αυτό το λόγο απαιτούμε από τους αρμόδιους φορείς: 
α) να στείλουν άμεσα ειδικό επιστήμονα προκειμένου να μελετήσει το δρόμο και να προβεί σε μία εμπεριστατωμένη και λεπτομερή πραγματογνωμοσύνη. 
β) να ξεκινήσουν άμεσα οι παρεμβάσεις που θα προτείνει η εν λόγω μελέτη, τουλάχιστον σε ότι αφορά οφθαλμοφανείς βελτιώσεις που δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλο οικονομικό κόστος. Για παράδειγμα, πινακίδες με όριο ταχύτητας, φωσφορίζοντα πασαλάκια, καθώς και να απομακρυνθούν κολόνες του ΟΤΕ και της ΔΕΗ και δέντρα που βρίσκονται στην άκρη του δρόμου και βρίσκονται στην απαλλοτριωμένη ζώνη. 
Ζητάμε επίσης να εντάξει τις άλλες, ενδεχομένως μεγάλες βελτιώσεις που απαιτούνται, σ' ένα βραχυπρόθεσμο προγραμματισμό για όσο το δυνατόν συντομότερη αποκατάσταση. 
γ) από την Αστυνομική Διεύθυνση Πολυγύρου, καλύτερη αστυνόμευση του δρόμου, ειδικά τους θερινούς μήνες, με σκοπό την πρόληψη, όσο το δυνατόν περισσοτέρων, ατυχημάτων. Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί προς όλους τους αρμόδιους φορείς και προς κάθε αρμόδια αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: