Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

Όπως ανακοινώνουν οι «αρμόδιοι», από τον άλλο μήνα ΟΛΟΙ οι Έλληνες είναι «υποχρεωμένοι» να δηλώσουν ηλεκτρονικά ότι έχουν και δεν έχουν, σε ένα ΠΛΗΡΕΣ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ (και όχι μόνο) ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, μόνο που εδώ, υπάρχει μια ΠΑΓΙΔΑ, την οποία ΣΚΟΠΙΜΑ δεν την αναλύουν για να ξέρει ο κοσμάκης τι τον περιμένει.
Η ΠΑΓΙΔΑ αυτή Συνέλληνες, έχει να κάνει με το ότι θα μπορεί Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
Σα να λέμε δηλαδή, όπως κάποιος μπαίνει στο διαδίκτυο και διαβάζει από το ποιο σοβαρό μέχρι το ποιο γελοίο θέμα, τώρα θα μπορεί να διαβάζει τι έχει ο γείτονας του, η ο οποιοσδήποτε Έλληνας στην κατοχή του, χρήματα, κοσμήματα, ακίνητα, κλπ.Στη χώρα μας, σε αυτή τη μπανανία που καμώνεται για το πόσο «Ευρωπαία» είναι, σε ότι έχει σχέση με «Ηλεκτρονικά Κρατικά Δρώμενα» και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ αυτών, είμαστε λίγο πιο πίσω από την Εποχή των Σπηλαίων.
Αποδεδειγμένα, ετοιμάζουν κάτι ΒΙΑΣΤΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΗ, ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΥΠΟΔΟΜΗ, ΔΟΚΙΜΗ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ, ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.
ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ παράδειγμα, η υποτιθέμενη «Ηλεκτρονική Συνταγογραφιση» που από τότε που την ΠΕΤΑΞΑΝ στην κυριολεξία για εφαρμογή, καταταλαιπωρεί γιατρούς και ασθενείς κατά γενική ομολογία.
Και είναι και άλλα….
Δεν ξέρω ΠΟΙΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΕΜΑΣΜΑ.
Διαβάστε κάτι ενδιαφέρον Συνέλληνες, και σκεφτείτε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τους κινδύνους της «νέας φορομπηχτικής μόδας»…
«Καμπανάκι και από την αστυνομία για τη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες – Φοβούνται πως θα αυξήσει κατακόρυφα τις απαγωγές
Η αστυνομία προειδοποιεί – «Η δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες στο διαδίκτυο θα δημιουργήσει νέα δεδομένα τόσο στις διαρρήξεις και τις εισβολές σε σπίτια όσο και σε απαγωγές.
Μια πρώτη εκτίμηση λέει πως θα αυξηθούν κατακόρυφα οι απαγωγές με τη «μέθοδο της τίγρης», φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί στη Μεγάλη Βρετανία και άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης. Μιλάμε δηλαδή για απαγωγές που διαρκούν λίγες ώρες βασιζόμενες στο αρχικό σοκ των οικογενειών και τα λύτρα των οποίων δεν είναι εκατομμύρια αλλά μερικές χιλιάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ».
Είναι τα λόγια αξιωματικού της Αστυνομίας με μεγάλη εμπειρία σε θέματα εγκληματικότητας που προσπαθεί να ερμηνεύσει τι θα συμβεί αν από τις αρχές του χρόνου η κυβέρνηση προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των ηλεκτρονικών πόθεν έσχες πολιτικών, αιρετών, δικαστικών, ιδιοκτητών ΜΜΕ και άλλων Ελλήνων πολιτών.
Το γεγονός ότι θα είναι προσβάσιμα στο ίντερνετ τα στοιχεία και όλη η περιουσία (ακόμη και τα χρήματα και τα κοσμήματα που θα έχει κάποιος σπίτι του) χωρίς μόνο να αναγράφεται η διεύθυνση κατοικίας δεν σώζει την κατάσταση αφού συμμορίες Ελλήνων και αλλοδαπών κακοποιών θα σερφάρουν καθημερινά στο διαδίκτυο για να εντοπίζουν τους στόχους τους και θα είναι εύκολο για αυτούς χρησιμοποιώντας μέχρι και τη μέθοδο της φυσικής παρακολούθησης να βρουν τη διεύθυνση του επόμενου θύματος τους για να φθάσουν στο σπίτι του.
Αν τελικά προχωρήσει αυτή η πρόθεση της κυβέρνησης τότε η Αστυνομία θα πρέπει να αναθεωρήσει τα δεδομένα στο χώρο της εγκληματικότητας καθώς πλέον δεν θα κινδυνεύουν μόνο όσοι καταθέτουν πόθεν έσχες αλλά και οι οικογένειες τους ακόμη και τα ανήλικα παιδιά τους.
Απαγωγές της τίγρης 
Εκείνο που ανησυχεί τους αξιωματικούς της Ασφάλειας με τη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες είναι το ενδεχόμενο οι « απαγωγές της τίγρης» να γίνουν καθημερινό φαινόμενο.  Ποιες είναι όμως αυτού του είδους οι απαγωγές και ποιες είναι περιπτώσεις πολιτών που βρίσκονται «στο κόκκινο»; «Δεν κινδυνεύουν κροίσοι με τεράστιες περιουσίες που λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας διαθέτουν σωματοφύλακες και σπίτια – φρούρια. Πιο πολύ κινδυνεύουν να γίνουν στόχοι ευκατάστατες οικογένειες που οι κακοποιοί θα δουν ότι έχουν καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ» λέει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Οι «απαγωγές της τίγρης» διαρκούν μερικές ώρες, οι δράστες είναι μικρομεσαίοι κακοποιοί και τα θύματα ευκατάστατοι πολίτες. Δεν χρειάζεται να βρουν κρησφύγετο για να οδηγήσουν τα θύματα τους απλά τα μεταφέρουν στο πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση. Στη συνέχεια, αφού βάλουν στην τσέπη τα λύτρα που δεν είναι εκατομμύρια αλλά μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα απελευθερώνουν.
«Η δημοσιοποίηση μέσω ιντερνετ των πόθεν εσχες δίνουν στο πιάτο των συμμοριών χιλιάδες πολίτες που απλώς έχουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς κάποια χρήματα. Για να γίνει αντιληπτό για τι μιλάμε μια παρόμοια περίπτωση απαγωγής ήταν αυτή του βιομηχάνου Μανώλη Καραμολέγκου όπου οι δράστες δεν είχαν ούτε κρησφύγετο, ζήτησαν χαμηλά λύτρα και έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του επιχειρηματία όταν τον περιέφεραν για ώρες στο πορτ μπαγκαζ ενός αυτοκινήτου. Στην αστυνομική ορολογία, αυτές οι απαγωγές ονομάζονται απαγωγές με τη  μέθοδο της τίγρης».
Φυσικά, εκτός από τους ίδιους τους πολιτικούς, δημάρχους, δικαστικούς, ιδιοκτήτες ΜΜΕ κ.λ.π που είναι υποχρεούνται να καταθέτουν πόθεν έσχες άμεσο κίνδυνο διατρέχουν οι οικογένειες και τα παιδιά τους. Όπως για παράδειγμα συνέβη στην περίπτωση του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Αστερα Τρίπολής Γιάννη Καυμενάκη όπου οι απαγωγείς δεν έβαλαν στο μάτι τη σύζυγο ή τα παιδιά του αλλά την ανιψιά του.
Κλοπές και εισβολές σε σπίτια  
Την ίδια ώρα η δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων θα ανοίξει όπως λένε οι αστυνομικοί τον ασκό του Αιόλου σε ότι έχει να κάνει με το κομμάτι των εισβολών αλλά και των διαρρήξεων σε σπίτια. Από απλοί… ψιλικατζήδες «ποντικοί» μέχρι άγριες συμμορίες με καλάζνικοφ, γνωρίζοντας πλέον ακριβή ονοματεπώνυμα και περιουσιακά στοιχεία, δεν θα χτυπούν στην τύχη και θα κατευθύνονται στοχευόμενα στα θύματα τους. Οικογένειες θα κινδυνεύουν να δεχτούν μεταμεσονύκτιες επισκέψεις καθώς οι κακοποιοί  θα γνωρίζουν τι διαθέτουν με αποτέλεσμα είτε να τους αποσπούν με τη βία το μετρητό και τα κοσμήματα είτε να τους οδηγούν στο ΑΤΜ για να βγάλουν και να τους παραδώσουν τα χρήματα.»

ΠΗΓΗ: lay-out.gr
Συνέλληνες, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ, και ΛΑΒΕΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ, γιατί μπορεί να μην είμαστε πλούσιοι, βιομήχανοι, εισοδηματίες, αλλά δεν νομίζω πως πρέπει να είμαστε ΓΥΜΝΟΙ απέναντι σε κάθε ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ακόμα και για αυτά τα λίγα έως ελάχιστα που έχουμε.
ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ, ΤΗΝ ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ…..
««Η δημοσιοποίηση μέσω ιντερνετ των πόθεν εσχες δίνουν στο πιάτο των συμμοριών χιλιάδες πολίτες που απλώς έχουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς κάποια χρήματα».
Αλήθεια, αναρωτιέμαι εγώ ο ΑΦΕΛΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ; ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ;
ΝΑ θυμίσω ένα πρόσφατο  γεγονός που καταγγέλθηκε από διάφορους φορείς Ατόμων με Αναπηρίες;
Πως οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών, έχουν ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ;
Ο όρος ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΓΝΩΣΤΟΣ, ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
Συνέλληνες, ο Θεός να μας φυλλαξει, αλλά έτσι και αφήσουμε να εφαρμόσουν ΟΛΑ αυτά που τους επιβάλουν οι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, πολύ απλά, ΚΑΗΚΑΜΕ.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: