Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

Όλοι και όλες στη διαδήλωση στη ΔΕΘ το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου!

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ!
ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ!
Όλοι και όλες στη διαδήλωση στη ΔΕΘ, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου!
Προσυγκέντρωση ΛΑΕ: 5.30 μμ, Εγνατίας & Μητροπολίτου Γενναδίου
Εργαζόμενοι/ες, νέοι/ες, άνεργοι, συνταξιούχοι!
Η φετινή διαδήλωση στη ΔΕΘ μπορεί και πρέπει να γίνει αφετηρία αντεπίθεσης με στόχο την ανατροπή των μνημονίων και της λιτότητας.
Ένα χρόνο μετά την υπογραφή του 3ου Μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ένα χρόνο μετά τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις της στο λαό για παράλληλο πρόγραμμα, που δήθεν θα μετρίαζε τις επιπτώσεις του, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα ζούμε σε χειρότερες συνθήκες.

Η ανεργία παραμένει αμείωτη σπρώχνοντας εκατοντάδες χιλιάδες στην εξαθλίωση και τηνεολαία στην ξενιτιά. Οι φόροι και τα χρέη «πνίγουν» τα λαϊκά νοικοκυριά. Οιπλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη. Η μερική απασχόληση, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας κυριαρχούν. Η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία έχει γίνει καθεστώς.

Η Κυβέρνηση, μετά την αύξηση των ορίων ηλικίας του νόμου 4336/2015, με το νέοαντιασφαλιστικό νόμο μειώνει δραστικά τις νέες κύριες και όλες τις επικουρικέςσυντάξεις, εφάπαξ παροχές και μερίσματα, καταργεί το ΕΚΑΣ και μετατρέπει τις προσωρινές συντάξεις σε φιλοδωρήματα. Οι δομές της δημόσιας υγείας καταρρέουν και συντηρούνται μόνο χάρη στην αυτοθυσία του υγειονομικού προσωπικού. Τα σχολείαστενάζουν από τις ελλείψεις, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να γίνουν «λάστιχο» για να καλύψουν τα κενά. Εντατικοποιείται το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και η παράδοσή του σε εγχώρια και ξένα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Οι πρόσφυγες κλείνονται σε στρατόπεδα με την κυβέρνηση να υπογράφει κατάπτυστη συμφωνία με την ΕΕ και την Τουρκία και σαν να μην έφθανε η πρόσκληση για παρουσίατου ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τώρα συζητά για αμερικανονατοϊκή βάση στην Κάρπαθο, εμπλέκοντας τη χώρα μας σε επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια.

Στη φετινή ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός έχοντας ως ουσιαστικούς συμπαραστάτες τα παλιά μνημονιακά κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που ως γνήσιοι «μνημονιοφύλακες» πιέζουν γιαπιο γρήγορη και πιο πιστή εφαρμογή των μνημονίων θα παρουσιάσει το νέο παραμύθι της«δίκαιης ανάπτυξης».

Η κυβέρνηση θέλει να σπείρει στο λαό αυταπάτες. Όμως, η ύφεση στην οικονομία και ηεξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων συνεχίζονται, ενώ το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος αυξάνονται. Ο «κόφτης» μισθών-συντάξεων-κοινωνικών δαπανών είναι πάνω από τα κεφάλια μας. Μεγαλοεργοδοσία και δανειστές απαιτούν και άλλο εργατικό-λαϊκό «αίμα».

Η κυβέρνηση είναι σίγουρο ότι θα υποχωρήσει και πάλι στις απαιτήσεις των δανειστών γιααπελευθέρωση των απολύσεων, ολοκληρωτική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τριετιών και επιδομάτων, νέες περικοπές στους μισθούς, περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών – και κυρίως του απεργιακού δικαιώματος -, αφού δεν έχει εναλλακτική πρόταση στα μνημόνια, που να περιλαμβάνει ως βασική προϋπόθεση την έξοδο από την ευρωζώνη.


Εργαζόμενοι/ες, νέοι/ες, άνεργοι, συνταξιούχοι!

Η ΛΑΕ σας καλεί όλους και όλες στο δρόμο του αγώνα, επίμονα και μεθοδικά να χτίσετε αντιστάσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, για να μην περάσει η νέα εργασιακή κατεδάφιση, για να μην γίνει ο εργασιακός μεσαίωνας το μέλλον όλων μας. Για:
  • Επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους.
  • Να μείνει στα χαρτιά, να μην εφαρμοστεί ο νέος αντιασφαλιστικός νόμος και να καταργηθεί όλη η μνημονιακή αντιασφαλιστική νομοθεσία.
  • Μαζικές προσλήψεις και επαρκή δημόσια χρηματοδότηση σε νοσοκομεία, σχολεία, δημοτικές υπηρεσίες, κοινωνική πρόνοια.
  • Να μην επιτρέψουμε πλειστηριασμούς, διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και του νερού σε λαϊκά νοικοκυριά. να μην επιβληθούν νέα διόδια υπέρ των μεγαλοεργολάβων και να ακυρωθούν τα παλιά.
  • Να περιφρουρήσουμε από το ξεπούλημα το δημόσιο πλούτο που μας ανήκει.

Έχουμε τη δύναμη!

Είμαστε αυτοί και αυτές, που για χρόνια στήναμε εμπόδια στις αντιμεταρρυθμίσεις τους, πουρίξαμε προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, που ταρακουνήσαμε την κυβέρνηση τον περασμένο Φλεβάρη, όταν κατά εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλώναμε σε όλη τη χώρα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Κατανοούμε την απογοήτευσή σας από την συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή, όμως, δεν πρέπει να συνεχιστεί, γιατί οδηγεί στην εμπέδωση του μνημονιακού καθεστώτος. Είναι ψέμα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση στα μνημόνια. Υπάρχει και είναι ρεαλιστική και ελπιδοφόρα για το λαό και τη νεολαία.

Για την ανατροπή της λιτότητας και έξοδο από την κρίση προς όφελος των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων απαιτείται σύγκρουση με την κυρίαρχη τάξη στην Ελλάδα και τους δανειστές. Παύση πληρωμής και διαγραφή του δημοσίου χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών, σεισάχθεια στο ιδιωτικό χρέος των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών, έξοδος από την ευρωζώνη και ρήξη με την ΕΕ. Εθνικό νόμισμα, που θα συνοδεύεται από έναριζοσπαστικό πρόγραμμα μετασχηματισμού και ανάπτυξης υπέρ του λαού, θα καταπολεμάτην ανεργία, θα στηρίζει τα εργατικά και λαϊκά εισοδήματα.

Η ΛΑΕ από την ίδρυσή της, μετά την προδοσία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ του μεγαλειώδους ΟΧΙ του λαού και της νεολαίας στο δημοψήφισμα, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα και ταυτόχρονα υπερασπίζεται όλα τα παραπάνω, που συνιστούν τη βάση της εναλλακτικής πρότασής της, που είναι η μόνη διέξοδος από το βάλτο των μνημονίων.

Η ΛΑΕ παίρνει ταυτόχρονα ενωτικές πρωτοβουλίες για τη συμπαράταξη αντιμνημονιακών, δημοκρατικών, αριστερών δυνάμεων σ’ ένα ευρύτατο πολιτικό μέτωπο, που θα προωθήσει την παραπάνω εναλλακτική πρόταση.

Ας κάνουμε όλοι και όλες μαζί τη διαδήλωση στη ΔΕΘ, αφετηρία για ένα «θερμό» φθινόπωρο για την κυβέρνηση, τους δανειστές και τις δυνάμεις του κεφαλαίου, καινικηφόρας αντεπίθεσης του εργατικού και λαϊκού κινήματος και της Αριστεράς, για τηναντιμνημονιακή ανατροπή και μία θετική διέξοδο για το λαό και τη χώρα μας.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: