Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Ο Δήμος Αριστοτέλη για την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Χαλκιδική

Ανάμικτα συναισθήματα προκάλεσε στο Δήμο Αριστοτέλη το ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ, που έδωσε στη δημοσιότητα προς διαβούλευση, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σχετικά με τα όσα προβλέπονται για την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών στα όρια του Δήμου μας.

Αρχικά υπήρξε ικανοποίηση για θετική έκβαση ενός πάγιου αιτήματος της Δημοτικής Αρχής και των δημοτών, που ήταν η επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Ιερισσού, η λειτουργία του οποίου ανεστάλη λόγω της αντίδρασης των κατοίκων της Ιερισσού στην εξόρυξη χρυσού. Όμως γρήγορα αυτή την ικανοποίηση διαδέχτηκε η δυσάρεστη έκπληξη, όταν διαπιστώσαμε ότι στο εν λόγω Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος προτείνεται η υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας - ιστορικής έδρας του Δήμου Αριστοτέλη – σε Αστυνομικό Σταθμό. Κι αυτό, τη στιγμή που όπως διαπιστώνουμε, στο ίδιο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος προτείνεται η λειτουργία δύο (2) Αστυνομικών Τμημάτων σε δήμους οι οποίοι παρουσιάζουν σαφώς λιγότερες και μικρότερες δυσκολίες αστυνόμευσης και έγκαιρης ανταπόκρισης των αστυνομικών σε περίπτωση ανάγκης.

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι στο ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ «Αναδιάταξη - αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις», που έδωσε στη δημοσιότητα προς διαβούλευση το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο Δήμος Αριστοτέλη δεν αντιμετωπίζεται με την δέουσα προσοχή και δεν λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες της περιοχής και οι αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης. Δεν λαμβάνεται υπόψη η γεωμορφολογία της περιοχής, η κατάσταση του οδικού δικτύου και ιδιαίτερα του ορεινού τμήματός του, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν κατά τη χειμερινή περίοδο με τις πολλές και έντονες χιονοπτώσεις, αλλά και οι μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των δημοτικών ενοτήτωνκαι διαμερισμάτων. Όλες αυτές οι παράμετροι δικαιολογούν πλήρως την λειτουργία δύο (2) Αστυνομικών Τμημάτων στον δήμο μας. Το Αστυνομικό Τμήμα της Ιερισσού, έδρας του Δήμου και επίκεντρο όλης της Παραλιακής και Τουριστικής ζώνης αλλά και της πύλης του Αγίου Όρους με τις χιλιάδες των επισκεπτών, και το Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας, για τον ορεινό και δυσπρόσιτο ορεινό όγκο του Δήμου.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο Δήμος Αριστοτέλη θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την λειτουργία των δύο (2) Αστυνομικών Τμημάτων, Ιερισσού και Αρναίας, για να απολαμβάνουν οι δημότες και επισκέπτες της περιοχής αίσθημα ηρεμίας και ασφάλειας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ο ΠΑΧΤΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟς ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΠΡΙΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΘΑ ΕΒΛΑΠΤΕ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΑ ΚΑΤΩ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΜΑΥΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ¨ΓΙΝΟΤΑΝ¨ ΚΑΛΟΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΤΩΝ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά "η βλακεία ανίκητος εστί"!
Φίλε των 2:22 ενδιαφέρουσα η άποψή σου. Αλλά που τη βασίζεις; Αν έχεις έστω κι ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει αυτά που γράφεις ανέφερέ τα. Αλλιώς μόκο!
Το ποιοί ευθύνονται για το κλείσιμο του Α.Τ. Ιερισσού το γνωρίζουν άπαντες. Εκτός κι αν μεταξύ αυτών που το πυρπόλησαν βρισκόταν κι ο Πάχτας.
Καθόλου απίθανο να το ισχυριστείς κι αυτό.
Γιατί εκτός από τα άλλα κουσούρια που έχεις είσαι και εμπαθής!!!

Ανώνυμος είπε...

η επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Ιερισσού, η λειτουργία του οποίου ανεστάλη λόγω της αντίδρασης των κατοίκων της Ιερισσού στην εξόρυξη χρυσού.


Ντρέπεστε να πείτε ότι η λειτουργία του ανεστάλη επειδή το πυρπόλησαν οι "αγωνιστές"; Αν υπήρχε σοβαρή κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να ξαναλειτουργήσει τμήμα στην Ιερισσό ποτέ. Μια χαρά είναι και στην Αρναία. Γαλάτικο χωριό δεν την είδατε; Βγάλτε τα πέρα με τα κλεφτρόνια μόνοι σας.Άντε γιατί καταντήσατε κουραστικοί.