Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΙΔΕΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ

Εδώ είμαστε Αδέλφια, ο Αύγουστος μας χαιρετά, και όπως μας έκαναν γνωστό οι λυπητερές του ΕΝΦΙΑΛΤΗ, θα έρθουν στο ΤΕΛΟΣ του μηνού (που λένε), και ξέρετε γιατί ε; Γιατί θα έχουν ήδη μπει οι μισθοί και οι συντάξεις, οπότε, θα είναι πολύ πιο εύκολο να ΑΡΠΑΞΟΥΝ την πρώτη δόση από τους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται πως θα μπει χέρι ακόμα ΚΑΙ στους ακατάσχετους λογαριασμούς, κάτι που απευχόμαστε, αλλά ρε παιδί μου, τους φοβήθηκε το μάτι μας αυτούς, οι οποίοι αποδείχτηκαν ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ από τους προηγούμενους.Το κράτος θέλει με κάθε τρόπο να εισπράξει, το 95% των Ελλήνων ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ, τα όποια μηνιαία εισοδήματα τους ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ούτε για να ζήσουν, και δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά όπως έλεγε και ο αξέχαστος ΝΤΙΝΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» σε αυτή τη χώρα.
Διάβασα μια είδηση, την οποία σίγουρα τη διάβασαν και τα κυβερνητικά στελέχη, αλλά και τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, και Συνέλληνες,  ο Θεός να μας φυλλαξει, μη τυχόν και πάνε να εφαρμόσουν και στη χώρα μας αυτό.
Διαβάστε και θα καταλάβετε τι εννοώ.
«Βάζουν έξτρα ΕΝΦΙΑ σε ακίνητα με… ήλιο
Μια ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη επεφύλασσε για τους πολίτες της η κυβέρνηση μειοψηφίας της Λισαβόνας στην εκπνοή των καλοκαιρινών διακοπών. Όταν έγινε γνωστή η είδηση, οι περισσότεροι Πορτογάλοι νόμισαν ότι επρόκειτο για πρωταπριλιάτικο αστείο. Δεν ήταν όμως. Οι ιδιοκτήτες ιδιαίτερα ευήλιων ακινήτων καθώς και ακινήτων που βρίσκονται σε καλές περιοχές καλούνται να καταβάλουν άμεσα υψηλότερους φόρους. Ο συγκεκριμένος φόρος ακινήτων αυξάνεται κατακόρυφα έως και 20%. «Το μέτρο αυτό μας αιφνιδίασε», σχολιάζει ο Λουίς Μενέθες Λεϊτάο, πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ακινήτων στην πρωτεύουσα, τη Λισαβόνα. «Η κυβέρνηση όχι μόνο απέφυγε να μας ενημερώσει στο προοίμιο, αλλά τροποποίησε το νομοσχέδιο εντός των θερινών διακοπών, αποφεύγοντας έτσι τη σχετική συζήτηση»……
……. Η νέα νομοθεσία όμως φέρνει φυσικά και πολλά παράδοξα:διαμερίσματα που βρίσκονται στο ισόγειο μπορεί να φορολογούνται με πολύ χαμηλότερο συντελεστή από άλλα που βρίσκονται στην ίδια πολυκατοικία, αλλά στον δεύτερο ή τρίτο όροφο. Επίσης εάν το διαμέρισμα έχει θέα… ένα νεκροταφείο, αυτό μπορεί να συνεπάγεται ορισμένα φορολογικά πλεονεκτήματα. Εάν όμως πίσω από το νεκροταφείο… ξεπροβάλει η θάλασσα, ο φόρος αναπροσαρμόζεται και είναι φυσικά υψηλότερος…
«Κύρια πηγή ανησυχίας μας είναι η υποκειμενικότητα των κριτηρίων», λέει ο Λουίς Μενέθες Λεϊτάο. Κανείς δεν γνωρίζει πώς ακριβώς θα εφαρμόσουν οι εμπειρογνώμονες τους νέους κανόνες και πώς θα ζυγίσουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός ακινήτου προκειμένου να υπολογίσουν το τελικό ύψος του φόρου. Ο ίδιος τονίζει ότι ο φόρος ακινήτων πρέπει να στηρίζεται μόνον σε αντικειμενικά και, κυρίως, ελέγξιμα κριτήρια, όπως την τιμή του τ.μ., το εμβαδόν, τα έξοδα κατασκευής και την ηλικία του ακινήτου.
Την άποψή του συμμερίζονται και οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες που ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει την επίμαχη νομοθεσία. Η κυβέρνηση όμως και τα αριστερά κόμματα που τη στηρίζουν δεν φαίνονται διατεθειμένοι να το κάνουν.
Μολονότι ολοένα και περισσότεροι ειδικοί αμφισβητούν τη νομιμότητα του νέου φόρου ακινήτων, για τους ιδιοκτήτες -δηλαδή το 70% του πληθυσμού της χώρας- δεν απομένει προς το παρόν τίποτε άλλο από το να υποβάλλουν ένσταση. Και αυτό είναι κάθε άλλο παρά εύκολο. Οι δικαστικές διαμάχες με το πορτογαλικό δημόσιο είναι συνήθως αρκετά χρονοβόρες και πολυέξοδες.»
Πηγή: thetoc.gr
Ε ΡΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ!
Σκέφτεστε Συνέλληνες ΤΙ θα γίνει έτσι και ρίξουν καμιά τέτοια πρόταση στο τραπέζι; Και δόξα τον Πανάγαθο, στη χώρα μας, (όσο και όση είναι ακόμα δική μας) από ήλιο τα πάμε μια χαρά.
Και όχι μόνο από ήλιο, από οξυγόνο, από……
Το λέγαμε παλιά για πλάκα πως θα μας φορολογήσουν ακόμα και τον ήλιο και τον αέρα που αναπνέουμε (και πολλά ακόμα που δεν λέγονται), και να, που αυτό πάει να συμβεί στην Πορτογαλία, και καλομελετάτε, και εδώ….
Και προσέξτε, «το σχέδιο πραγματοποιήθηκε κατά τις θερινές διακοπές».
ΩΠΑ! Όχι πως σημαίνει κάτι, που οι λυπητερές σε εμάς έρχονται ΑΜΕΣΩΣ μετά τις θερινές διακοπές, αλλά, λέω ρε παιδί μου!
Και επαναλαμβάνω, ο Θεός να μας φυλαξει, γιατί με αυτούς ΟΛΟΥΣ που μπλέξαμε, όλα να τα περιμένει κανείς.
ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ γιατί δεν ξέρεις τις «εκπλήξεις» μας επιφυλάσσουν.
Οι «άνθρωποι» σου λένε, «ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ», οπότε…..
Καλή ιδέα να φορολογήσουμε και τον ήλιο….

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: