Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016

Εγκαίνια έργου ανάπλασης στην Τ.Κ. Στανού του Δήμου Αριστοτέλη

Τελετή εγκαινίων για το έργο της ανάπλασης στην Τ.Κ. Στανού, Δ.Ε. Αρναίας του Δήμου Αριστοτέλη, χοροστατούντως του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους & Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016, από τον Δήμαρχο Αριστοτέλη, Γεώργιο Ζουμπά και τη Δημοτική Αρχή. Στην τελετή παραβρέθηκαν η βουλευτής, κα. Αικατερίνη Ιγγλέζη, ο πρώην Δήμαρχος, κ. Ιωάννης Μίχος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αριστοτέλη, κ.κ. Τσακνής Αργύριος, Χαράλαμπος Λαζαρίδης και Δημήτριος Ψιλιάγκος, οι Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του Δήμου, κα. Ελένη

Παναγιωτοπούλου (ΑΠΚ), κ. Ελευθέριος Βαλσαμής (ΑΞΤΑΔΑ), κα. Αικατερίνη Μήτρου (ΦΡΟΝΤΙΔΑ), κ. Γιάννης Δουλάκης (ΔΛΤΑ), κ. Ηλίας Τσιτσάνης (Α’βάθμια Σχολική Επιτροπή), οι δημοτικοί σύμβουλοι ΔΕ Αρναίας, κα. Ελένη Παγώνη, κ. Γεώργιος Κωτάκης, κ. Αστέριος Γκατζώνης και το Τοπικό Συμβούλιο της Τ.Κ. Στανού. Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης, κ. Χρήστος Πάχτας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κωνσταντίνος Κατσαβαβάκης και κα. Κασσάνδρα Κατσαρού και πλήθος κόσμου και εκλεκτών προσκεκλημένων. Την τελετή των εγκαινίων ακολούθησε μουσική εκδήλωση με συμμετοχή της Χορωδίας του Στανού και χοράρχη τον κ. Βασίλη Κασούρα και η βραδιά ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό γλέντι.

Το έργο της Ανάπλασης περιελάμβανε παρεμβάσεις πλακοστρώσεων και ηλεκτροφωτισμού οδών σε δύο κεντρικά σημεία του οικισμού, καθώς και συμπλήρωση υποδομών και δημιουργία προσβάσεων στον χώρο αναψυχής «Πηγάδι» του άλσους Στανού. Το έργο, προϋπολογισμού σύμφωνα με τη μελέτη 621.820,60 ευρώ, συμβασιοποιήθηκε στις 16-01-2014 με ανάδοχο την Κοινοπραξία «Δημητρός Δημήτριος – Νικολαΐδης Κωνσταντίνος» και με προϋπολογισμό σύμβασης 348.219,48 ευρώ. Η χρηματοδότηση έγινε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών στα πλαίσια της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2007-2013.

Η δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη, πιστή στην δέσμευσή της για βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και ταυτόχρονα δημιουργίας των προϋποθέσεων για την ανάδειξη του Τόπου μας ως τόπου ευημερίας και ανάπτυξης, ευχαριστεί με την ευκαιρία αυτή όλο το προσωπικό του Δήμου για τη μεγάλη συνεισφορά του στην ολοκλήρωση του έργου και καλεί όλους τους δημότες να αγκαλιάσουν τους νέους χώρους και ταυτόχρονα να συμμετάσχουν ενεργά στον προγραμματισμό νέων έργων για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, που θα αναδείξουν το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον και την αφθονία των υδατικών πόρων της περιοχής, αλλά και θα συμβάλλουν στην παραγωγική ανάπτυξη της Τοπικής Κοινότητας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΉ ( ΤΡΕΙΣ Κ' Ο ΜΙΧΟΣ)
ΚΟΥΚΟΣ - ΜΙΧΟΣ ΤΟ ΊΔΙΟ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΟΎΛΙΑ, ΠΕΤΟΎΝ ΚΑΙ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΑΦΑΝΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια πως δεν είχε πολύ κόσμο. Ίσως να οφείλεται και στην εποχή. αφού βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού.
Πάντως αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι η ενισχυμένη παρουσία των μελών της πλειοψηφίας του Δήμου. Φαίνεται πως πήγαν να καλύψουν το επικοινωνιακό χάτικαπ της Στρατονίκης όπου η πλειοψηφία ήταν κυριολεκτικά απούσα και εκπροσωπήθηκε μόνο από την Ελένη την Παναγιωτοπούλου που ήταν κυριολεκτικά μόνη της!!!
Πάντως δεν έλλειψαν και οι αιχμές μεταξύ δημάρχου και του Πάχτα. Ενδεικτικό του κλίματος που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στο δήμο Αριστοτέλη.
Δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε στα αυτονόητα.