Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

«Ο Ίκαρος εξυψώθηκε με την πτώση του»!

O ΄Ικαρος εξυψώθηκε με την πτώση του
"Ο έρωτας κρατεί τόξο και όχι ασπίδα.
Δε φοράει παπούτσια γιατί δεν αγγίζει τη γη.
Είναι μικρός και δεν σκέφτεται.
Δεν έχει τσέπες
Και φοράει φτερά για να έρχεται αλλά κυρίως
να φεύγει όποτε εκείνος θελήσει"...
Ο καιρός παίζει παιχνίδια... Θα βρέξει, θα έχει καταιγίδες, θα κάνει κρύο!
Είναι 23 Αυγούστου και είναι προσκαλεσμένος στον Πολύγυρο ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στη μουσική παράσταση «Ο Ίκαρος εξυψώθηκε με την πτώση του»!


Οι συνεργαζόμενες ομάδες, Σύλλογος Κρητών Χαλκιδικής "Νίκος Καζαντζάκης", Τεχνοδρόμιο, Σύλλογος Νεολαίας Πολυγύρου, διαλέγουν ένα ξεχωριστό τόπο για τη συναυλία! Το δασάκι της Παναγίας! Τόπος όμορφος, αισθαντικός, ρομαντικός! « Και με βροχή θα τραγουδήσω εδώ» λέει ο Λουδοβίκος ενθουσιασμένος από το χώρο!

Ο Λουδοβίκος είναι γνωστός στον κόσμο...

Είναι ο άνθρωπος που ξέρει να προσέχει , να παρατηρεί, να αναρωτιέται, να αγγίζει, να ψάχνει, να αφουγκράζεται τον ήχο της βροχής, της μέλισσας, τα φτεροκοπήματα των πουλιών, το ταξίδι των εντόμων, των φύλλων, μα πάνω απ΄όλα να βλέπει τα μάτια των ανθρώπων, να τους ακούει και όλη αυτή την αέναη αναζήτησή του να καταφέρνει να τη μετατρέπει σε συναισθήματα, αισθήματα και σε ήχους μελωδικούς!

Ο Μάνος Χατζιδάκις ενθουσιασμένος από τη μουσική του, λέει : «Η μουσική του Λουδοβίκου είναι μουσική λαϊκή βγαλμένη μέσα από ακριβό φίλτρο»

Οι αλήθειες του γίνονται παραμύθια, να μας τα πει ψιθυριστά !

Πού είναι ο Θεός;

Λένε πως κουβέντιαζε με τα ζώα, τα πουλιά και πως τα φίδια και οι σαύρες δεν έφευγαν όταν τον έβλεπαν. ΄Ολη του η ζωή στο χωράφι.

«Υπάρχει Θεός μπαρμπα-Νικόλα;»

«Αυτή τη στιγμή μπήκε εκεί μέσα», είπε και έδειξε μια μέλισσα που χώθηκε στην καρδιά του ρόδου.

«Είναι ο Θεός»! 

Η συναυλία άρχισε στις 21.45΄ Κόσμος πολύς άρχισε να κατηφορίζει και να γεμίζει το χώρο! Παίρνουμε όλοι θέση μπροστά στα φωτισμένα με πολλή τέχνη δέντρα πάνω από την εξέδρα, από τους υπεύθυνους φωτισμού και ήχου Ανδρέα και Δημήτρη Τσικούρη και περιμένουμε τους μουσικούς. Θέλουμε να ξεκινήσουν για να ταξιδέψουμε όλοι μαζί και να το απολαύσουμε.Είναι οι στιγμές που θα αφήσουμε την ψυχή μας στον αέρα και θα παραμυθιάσουμε την καρδιά μας. Με ένα ζεστό χειροκρότημα τους υποδεχόμαστε! Μελωδίες από τα όργανα. Μαντολίνο, κιθάρα,λίρα, φυσαρμόνικα και κρουστά από τους εξαιρετικούς συνεργάτες του Λουδοβίκου, Αντώνη Μυτακίδη, Γιώργο Κοντογιάννη, Μανώλη Μπαρδάνη και με την καταπληκτική φωνή, Αλίκη Ζωγράφου, απλώθηκαν αρμονικά. Μια μουσική με εσωτερικότητα που καταφέρνει να αγγίζει και τον τελευταίο ακροατή.

Μια τέλεια επικοινωνία ! Αποδοχή και χειροκρότημα! Δυο ώρες αξέχαστες ανάμεσα σε παραμύθι και πραγματικότητα! Κανείς δεν ήθελε να φύγει όταν και το τελευταίο τραγούδι έσβησε, παρά το κρύο αεράκι που μας έσφιγγε! Οι καλλιτέχνες ευχαριστημένοι και ενθουσιασμένοι, όπως δηλώνουν, από τη ζεστασιά και το χειροκρότημα του κόσμου! Μα και όλοι εμείς ανηφορίζουμε με όμορφα συναισθήματα και σχόλια για το ξεχωριστό αυτό ραντεβού, που μας δικαίωσε όλους! Την επόμενη μέρα ο Λουδοβίκος με τους συνεργάτες του έφυγαν με τις ωραιότερες εντυπώσεις από το εξαιρετικό κοινό του Πολυγύρου,από τη φυσική ομορφιά του τόπου και από τη φιλοξενία που τους προσφέρθηκε από όλους όσοι βρέθηκαν κοντά τους.

΄Αλλη μια όμορφη εκδήλωση στο φετινό καλοκαίρι, στην Πόλη μας!

Ευχαριστίες: στους διοργανωτές , τους υπεύθυνους ήχου και φωτισμού, στους χορηγούς: τους οικονομάδες του εξωκλησιού της «Παναγίας», το ΚΑΦΕ Tiverius, τη Ρεσπέντζα, το ξενοδοχείο ΜΕΛΙΝΑ στον Πολύγυρο υπό τη διεύθυνση της κ. Δ.Βούλτσιου και την ACS, το δημοτικό ραδιόφωνο Πολυγύρου και το Συγκρότημα ορεινού τουρισμού Απολυμένη Πέτρα.


Άννα Κώστογλου - Λιαμάδη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ηταν πραγματικά μία μαγική βραδιά και είμαστε τυχεροί όσοι είδαμε αυτήν την παράσταση και ευχαριστούμε θερμά ολους τους συντελεστές της