Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

Νέα έργα στο Δήμο Πολυγύρου

2,5 εκατομμύρια ευρώ είναι ο προϋπολογισμός των νέων έργων υποδομής που θα εκτελεστούν στο Δήμο Πολυγύρου το επόμενο διάστημα. Ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ-ΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΘΟΥΝ-ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ» θα διεξαχθεί την Τρίτη 6-9-2016.
Η παρέμβαση αφορά τη βελτίωση υφιστάμενης οδού προς το παραλιακό μέτωπο Καλυβών, βελτιώσεις οδοστρωμάτων στον οικισμό Μηκύβερνα και ασφαλτόστρωση τμήματος Δημοτικής οδού εντός του νέου ρυμοτομικού σχεδίου Καλυβών.Παράλληλα προβλέπεται η βελτίωση της Τοπικής Οδού Γαλάτιστας – Λιβάδι και η ασφαλτόστρωση υφιστάμενου δρόμου στην Τ.Κ. Παλαιόχωρας.
Η προϋπολογισθείσα δαπάνη ανέρχεται σε 2.563.951,42 ευρώ και η προθεσμία για την υλοποίηση του έργου είναι οκτώ (8) μήνες από την υπογραφή του συμφωνητικού με την ανάδοχο εταιρεία. Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος τόνισε:
«Πρόκειται για ακόμα ένα έργο, το οποίο συμπεριλαμβανόταν στον προγραμματισμό της Δημοτικής μας αρχής και είναι σημαντικό για εμάς και τους δημότες να βλέπουμε τις εξαγγελίες να υλοποιούνται.
Με σκληρή δουλειά και επίμονη προσπάθεια από το 2011 και παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία καταφέραμε να πετύχουμε την ένταξη δεκάδων έργων, εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ευρωπαϊκά προγράμματα και να διεκδικήσουμε την υλοποίηση πολλών ακόμη από εθνικούς πόρους με βασικό μας στόχο να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών μας. Έργα υποδομής, οδικά, περιβαλλοντικά, αναπλάσεις σχολικά κτίρια, υποδομές στον τομέα του πολιτισμού αλλάζουν την όψη και αναβαθμίζουν λειτουργικά και αισθητικά το Δήμο μας. Και φυσικά συνεχίζουμε… προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά για τον Πολύγυρο και για κάθε χωριό του Δήμου μας το εκτεταμένο σχέδιο ανάπτυξης που έχουμε εκπονήσει».

Αναλυτικότερα:
Αντικείμενο της παρέμβασης στην περιοχή των Καλυβών είναι:
Α) η βελτίωση υφιστάμενου ασφαλτόδρομου, ο οποίος συνδέει τον οικισμό Καλύβες Πολυγύρου με το παραλιακό μέτωπο. Το μήκος του ασφαλτόδρομου είναι περίπου 1470 μέτρα. Στη μελέτη συμπεριλαμβάνεται κατασκευή πεζοδρομίων, πλευρικού ποδηλατόδρομου, τάφρων αποστράγγισης και αγωγών ομβρίων.
Β) ασφαλτικές εργασίες εντός του οικισμού Μηκύβερνα των Καλυβών για την αποκατάσταση φθαρμένων τελικών στρώσεων οδοστρωμάτων (υφιστάμενοι δρόμοι του οικισμού στην περιοχή της εισόδου, υφιστάμενη οδός και χώρου στάθμευσης έναντι της εκκλησίας του οικισμού, καθώς και επανασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου προς την παραλία σε μήκος 160μ. περίπου και πλάτους 4 ,50μ.).
Γ) εργασίες με στόχο την ασφαλτόστρωση διανοιγμένων οδών εντός του νέου ρυμοτομικού σχεδίου Καλυβών, σύμφωνα με την εγκεκριμένη πράξη εφαρμογής, έναντι των οικοδομικών τετραγώνων Γ193 και Γ196 και ηλεκτροφωτισμός του δρόμου με 120 φωτιστικά σώματα LED επί ιστού ύψους 4 μ., τοποθετημένα στη μια πλευρά του δρόμου.

Σε σχέση με τη βελτίωση της Τοπικής Οδού Δ.Κ. ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ - ΛΙΒΑΔΙ (Όρια Δήμου Πολυγύρου) η Τεχνική Έκθεση συνοδεύει την οριστική μελέτη: «Μελέτη οδοποιίας του έργου: “Βελτίωση – αναβάθμιση τοπικής οδού Γαλάτιστας – Λιβάδι (Όρια νομού Χαλκιδικής) Δήμου Πολυγύρου».
Κύριος σκοπός του έργου οδοποιίας είναι η βελτίωση - αναβάθμιση του τμήματος της τοπικής οδού με το χωμάτινο οδόστρωμα, όπου απουσιάζουν τεχνικά έργα απορροής των όμβριων υδάτων και έργα σήμανσης και ασφάλειας. Η οδός αποτελεί κοινοτική οδό και συνδέει τον οικισμό της Δ.Κ. Γαλάτιστας, με τους οικισμούς των τοπικών κοινοτήτων Λιβάδι και Πετροκέρασα του Δήμου Θέρμης και χρησιμοποιείται κατά κόρον τόσο από τους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Γαλάτιστας όσο και από τουριστικούς επισκέπτες του ορεινού όγκου «Ομβριανού».
Σήμερα λόγω της κακής κατάστασης του υφιστάμενου οδοστρώματος, τα οχήματα διέρχονται κυρίως δια μέσω της επαρχιακής οδού Γαλάτιστας - Βασιλικά και εν συνεχεία των κοινοτικών οδών Βασιλικά - Περιστεράς και Περιστερά - Λιβάδι συνολικού μήκους 35χλμ. Η βελτίωση της τοπικής οδού θα συμβάλει στη μείωση του χρόνου και της απόστασης που χρειάζεται να καλύψει ένα όχημα για να μεταβεί από τον οικισμό της Γαλάτιστας στον οικισμό του Λιβαδίου συνολικού μήκος 12,5χλμ. Επίσης κατά μήκος της διαδρομής υπάρχουν αρκετές κτηνοτροφικές μονάδες αιγοπροβάτων και αγροκτήματα που εργάζονται καθημερινά κάτοικοι της Γαλάτιστας.
Τέλος στην Τ.Κ. Παλαιόχωρας θα γίνει ασφαλτόστρωση υφιστάμενης οδού (ανατολικά του οικισμού Παλαιόχωρας, από την περιοχή του γηπέδου έως την Ε.Ο 16 Θεσσαλονίκη – Αγίου Όρους).
Από το Γραφείο Τύπου

του Δήμου Πολυγύρου

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι αφού πήρε τόσα λεφτά ο δήμος τα τέλη δημοτικής οδοποιίας στο νερό τι τα θέλει; Και με αυτή την απάτη με το νερό τι γίνεται; Γιατί μέχρι τώρα ξέραμε ότι ο καταναλωτής είναι υπεύθυνος από το ρολόι και μέσα τώρα τι δουλειά έχει ο καταναλωτής να χρεωθεί και να πληρώσει τη σύνδεση του ρολογιού με το νέο δίκτυο; Δεν είναι δουλειά του εργολάβου που πληρώθηκε αυτή;

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο. Οι πράξεις αξιολογουνται και όχι η στειρα αντιπολιτευση. Μακάρι να τον εμοιαζαν και οι όμοροι πολυλογαδες κοντοι δημαρχοι

Ανώνυμος είπε...

αντε να δουμε τι θα δουμε.θα μπορουμε να περναμε η' θα θελουμε βαρκα παλι στις καλυβες.

Ανώνυμος είπε...

καλυβες?θα φτιαξουν επιτελους το δρομο για να μπορουμε να περναμε χωρις φοβο μηπως και παθει κατι τ αυτο/το μας?

Ανώνυμος είπε...

ωραία !! τελικά ο δρόμος για τα ανήλια ακόμα ,40 χρόνια ενας δήμαρχος δεν έβαλε ούτε ένα χαλίκι,κατά τα άλλα είμαστε δημότες,μάλλον γκέτο θα 'ελεγα.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΔΟΥΜΕ Κ ΤΗΝ ΟΡΜΥΛΙΑ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΒΡΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ Κ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ.....τα ψακουδια τοσα χρονια ενας δημαρχος δεν βρεθηκε να κανει τπτ...ειμαστε πολυ πισω...

Ανώνυμος είπε...

Σε όλο το Δήμο πράγματι κάτι γίνεται και ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα τον Πολυγυρο,που έγινε αγνώριστος!!!!Υπαρχει βεβαια και ενας οικισμός που ανήκει στο δήμο και που ο μόνος που δεν τον ξέχασε και δεν τον διέγραψε απ τον χάρτη προς το παρόν τουλάχιστον ειναι η σκουπιδιάρα του δήμου,-πάλι καλα-..Ποιος ειναι αυτος ο οικισμός; Μα βεβαια η Γερακινη...Και τούτο χωρις κανενα ίχνος υπερβολής...ενα σχέδιο εφαρμογής του οικισμού εδω και τριάντα ´χρονια περίπου,παραμένει σχεδόν ανεφάρμοστο....Γιατι αραγε;Θα ασχοληθεί ποτε κανεις στα σοβαρά μπας και διορθώσει τα ¨λαθη¨Των προηγούμενων τοπικών αρχόντων,που στην ουσία παραμένουν οι ιδιοι;Ποιους αραγε θέλουν να τιμωρήσουν οι διαχρονικοί οι δημοτικοί άρχοντες;Μήπως αυτους τους θρασείς "ξένους¨που είχαν την αναίδεια να έρθουν να επενδύσουν στον δικό τους χώρο;Γιατι πως εξηγείται το γεγονός οτι εδω και τριάντα ´χρονια περίπου στην παραλία Γερακίνης ο Δημος Πολύγυρου δεν έκανε έργο ενος(1)€!!!!Τυχαιο;Ποιος να το πιστέψει....Και τώρα με ενα 5αστερο ξενοδοχειο στην περιοχή και με τους πελατες του με το βραχιολάκι στο χερι δεν χρειαζεται να κυκλοφορούν εκτός ξενοδοχείου,εξάλλου τι να δούνε έξω;Ολα αυτα μαλιςτα γίνονται στην κάθ αυτήν παραλιακή ζώνη της πρωτεύουσας του Δήμου και του Νόμου,που πρωτη ξεκίνησε την τουριστική ανάπτυξη της πριν πενήντα ´χρονια και σημερα ειναι η πλέον υποβαθμισμένη περιοχή στη Χαλκιδικη.Υπαρχει μια ελπίδα βεβαια οτι κάτι θα αλλάξει και μαλιςτα με ονοματεπώνυμο.....

Ανώνυμος είπε...

Θα περάσουν πολλά χρόνια να ξαναδούμε τέτοιο δήμαρχο.Στην επόμενη πενταετία πάει για 90 %. Καλό κουράγιο.