Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

Σημαντική παρουσία του Δήμου Αριστοτέλη στις εκδηλώσεις για το Παγκόσμιο Έτος Αριστοτέλη στο Ηρώδειο και στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι σημαντικές εκδηλώσεις στην Αθήνα στις οποίες έλαβε μέρος ο Δήμος Αριστοτέλη, για το Παγκόσμιο Έτος Αριστοτέλη 2016-2017, από αφορμή τα 2.400 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου.
Ο Δήμος Αριστοτέλη είχε έντονη παρουσία και συμμετοχή στη μεγάλη συναυλία που έγινε στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στις 9 Ιουλίου 2016, το οποίο σηματοδότησε την έναρξη του Παγκόσμιου Συνεδρίου Φιλοσοφίας με τίτλο «Η Φιλοσοφία του Αριστοτέλη» για το έργο του μεγάλου Σταγειρίτη φιλοσόφου, που διεξήχθη στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, από τις 9 ως τις 15 Ιουλίου, με τη συμμετοχή πλέον των 3.000 συνέδρων, καθηγητών, επιστημόνων και μελετητών του έργου μεγάλου Σταγειρίτη φιλοσόφου.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου έγινε προβολή δεκάλεπτου ντοκιμαντέρ –αφιερώματος στην εναρκτήρια εκδήλωση που έγινε στα Αρχαία Στάγειρα στις 2 Ιουλίου 2016 , με τίτλο «Ξανά οι Έλληνες». Τη λήξη των εργασιών του Παγκόσμιου Συνεδρίου για το έργο του Αριστοτέλη, στις 15 Ιουλίου, σηματοδότησε η «Γιορτή της Χαλκιδικής», στη διάρκεια της οποίας, τα δύο χορευτικά σχήματα, το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιερισσού «Ο Κλειγένης» (με χοροδιδάσκαλο τον Γιάννη Πλιούκα) και το χορευτικό «Μικτό Χαλκιδικής – Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου», υπό τη γενική διεύθυνση και την χοροδιδασκαλία της Έφη Κελιαφάνου, παρουσίασαν στους σύνεδρους, ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της χορευτικής και μουσικής παράδοσης του τόπου μας.

Η εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα και τη δημιουργική ευθύνη του Δήμου Αριστοτέλη, έκλεισε με το χαιρετισμό του Δημάρχου Αριστοτέλη, Γιώργου Ζουμπά.

Οι εκδηλώσεις για το Παγκόσμιο Έτος Αριστοτέλη θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους καθώς επίσης και για όλο το 2017.Δεν υπάρχουν σχόλια: