Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016

ΕΝΦΙΑΛΤΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Που είχαμε μείνει;
Α, ναι, στον καταργημένο ΕΝΦΙΑ, του οποίου οι λυπητερές θα μας έρθουν αυτές τις μέρες, και θα τρέχουμε και δε θα φτάνουμε, για να βρούμε λεφτά να πληρώσουμε την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΝΟΜΙΖΑΜΕ, ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΠΙΑ!
Ξέρετε βέβαια ΤΙ θα γίνει έτσι και δεν πληρώσουμε ε;
Έρχονται ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ, και όλα τα καλά, τεχνικές που ξέρουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ προκειμένου να τα αρπάζουν από τα θύματα τους.
Έγραψα σε πρόσφατο σχετικά χρονογράφημα, για τις «φοροκαρτες» που έρχονται από τις τράπεζες, «κάρτες» που ουσιαστικά βάζουν μεγαλύτερα χρέη στα ήδη υπερχρεωμένα νοικοκυριά.Ας θυμηθούμε λίγο τι θα γίνει, ΤΙ «προσφορές» μας κάνουν οι τράπεζες.
«Πώς θα πληρώσετε τους φόρους σε δόσεις
Τα έσοδα του ελληνικού νοικοκυριού έχουν βρεθεί στα τάρταρα όπως και η φοροδοτική του ικανότητα, με τις υποχρεώσεις να αυξάνονται σε σχέση με τη δυναμική και τις δυνατότητες των ανθρώπων να ενδυναμώσουν το περιεχόμενο του πορτοφολιού τους. Για όσους έχουν ακόμη στην κατοχή τους πλαστικό χρήμα και συγκεκριμένα πιστωτικές κάρτες τις οποίες εξυπηρετούν δίνονται διευκολύνσεις με άτοκες δόσεις για την πληρωμή των φόρων.
Ειδικά αυτή την περίοδο όπου στον παλαιό λογαριασμό των χρεών θα προστεθούν και ο νέος ΕΝΦΙΑ όπως και ο νέος φόρος εισοδήματος οι οποίοι θα πέσουν μαζί κάνοντας δυσκολότερη τη ζωή των Ελλήνων, που και με τη βούλα της παραδοχής του υπουργείου Εργασίας αμείβονται ακόμη και με 100 ευρώ το μήνα ενώ στο μέγιστο βαθμό ο μισθός πλέον κινείται στα 1000 ευρώ μεικτά
Οπως αναφέρουν τα forologikanea για όσοι δεν θέλουν να ζουν με την αγωνία των 4 ή 5 δόσεων που δίνει η εφορία, οι τράπεζες έχουν την πρόταση: οι φορολογούμενοι μπορούν να βάλουν τον ΕΝΦΙΑ –όπως και κάθε βεβαιωμένη οφειλή προς τις ΔΟΥ– σε 9 έως 12 άτοκες δόσεις και να περάσουν… ξέγνοιαστο καλοκαίρι:
1. Τράπεζα Πειραιώς
Οι πιστωτικές κάρτες της Πειραιώς δίνουν στους κατόχους τους τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τον Φόρο Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, τον ΕΝΦΙΑ και τις υπόλοιπες βεβαιωμένες οφειλές προς τη ΔΟΥ –που δεν βρίσκονται σε ρύθμιση –με έως και 12 άτοκες δόσεις. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να επωφεληθούν και από τις εκπτώσεις που προσφέρει το δημόσιο για τις εφάπαξ πληρωμές.
Εξαιρούνται ο Φόρος Εισοδήματος Νομικών Προσώπων, το ΦΠΑ και το ΕΝΦΙΑ Νομικών Προσώπων.
Οι πληρωμές σε δόσεις μπορούν, εκτός από τα καταστήματα της Πειραιώς, να πραγματοποιηθούν και μέσω των υπηρεσιών winbank και winbak easypay.
2. Eurobank
Οι πελάτες της Eurobank μπορούν να εξοφλήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις με οποιαδήποτε κάρτα της τράπεζας με έως και εννέα άτοκες δόσεις.
Μέσω της πιστωτικής κάρτας, οι φορολογούμενοι έχουν 2 εναλλακτικές:
Να εξοφλήσουν την οφειλή τους στην εφορία εφάπαξ, χρεώνοντας το συνολικό ποσό στην κάρτα τους σε έως και 9 άτοκες δόσεις. Έτσι, επωφελείστε τυχόν ειδικής έκπτωσης που ισχύει για εφάπαξ καταβολές.
Να εξοφλήσουν μία ή περισσότερες επιμέρους δόσεις της εφορίας, χρεώνοντας το ποσό της κάθε δόσης στην κάρτα σας σε έως και 9 άτοκες δόσεις. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζετε την επέκταση της διάρκειας αποπληρωμής και την περαιτέρω μείωση του ποσού της δόσης.
Για παράδειγμα, ενώ η εφορία δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής του Φόρου Εισοδήματος έως και σε 3 διμηνιαίες δόσεις, οι κάτοχοι πιστωτικής κάρτας μπορούν να χρεώσουν την κάθε επιμέρους δόση στην κάρτα τους και να την αποπληρώνουν σε 9 άτοκες δόσεις.
3. Alpha Bank
Εάν εξοφλήσετε τις φορολογικές οφειλές σας με τις πιστωτικές κάρτες της Alpha Bank, εκτός από το ότι δεν θα επιβαρυνθείτε με τόκους, θα μαζέψετε και πόντους στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιβράβευσης Bonus.
Η τράπεζα προσφέρει στους πελάτες της 9 άτοκες δόσεις για εξόφληση των οφειλών προς το Δημόσιο. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι βεβαιωμένες οφειλές προς τη ΔΟΥ, τα τέλη κυκλοφορίας, οι εισφορές και τα τέλη επιτηδεύματος, η περαίωση, το τέλος υπαγωγής στη ρύθμιση αυθαιρέτων κ.α.
4. Εθνική Τράπεζα
Οι πελάτες της Εθνικής Τράπεζας μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία με 12 άτοκες δόσεις και, επιπλέον, να βραβευτούν με πόντους μέσω του προγράμματος επιβράβευσης Go4More.
Η προσφορά ισχύει για πληρωμές στο δίκτυο καταστημάτων, μέσω του i-bank Internet Banking και του i-bankSimple Pay, καθώς και με τη χρήση πιστωτικών καρτών.»
Πηγή: enikonomia.gr
Εδώ βέβαια, πρέπει να τονίσουμε πως οι κάρτες, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΜΕΝΕΣ!
Και εδώ αδέλφια είναι που γελάμε, η κλαίμε! Γιατί;
Πολύ απλά, γιατί το 90% των κατόχων πιστωτικών καρτών, τις έχουν σαν μια «ανάμνηση» άλλων εποχών, ανάμνηση που το «χρώμα» της είναι…. Βαθύ κόκκινο, η όπως λένε οι ειδικοί, «τιναγμένες»…
Θα ξαναπώ, πως θα κλάψει πολύς κόσμος βλέποντας να ΧΑΝΕΤΑΙ ο όποιος διακανονισμός έχει γίνει με την εφορία.
Το γιατί, το ξέρουμε όλοι.
Εδώ καλά καλά πλέον ΔΕΝ έχουμε χρήματα για τις καθημερινές μας ανάγκες, θα έχουμε για τη πληρωμή των επιπλέον οικονομικών απαιτήσεων του κράτους;
Κατά τα άλλα, έχουμε «δίκαια φορολόγηση» όπως είχαν πει….
ΔΕΝ έχουμε χαράτσια, ΔΕΝ έχουμε αφαίμαξη του κοσμάκη, ΔΕΝ έχουμε…….
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΛΕΦΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ, ΤΟ ΦΙΛΑΜΕ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ.
ΚΑΛΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΠΡΑΒΟ ΘΥΜΑ ΕΛΛΗΝΑ.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: