Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

«Ημέρες τοπικών προϊόντων & παραγωγών» στον Δήμο Αριστοτέλη

Μια γιορτή γεύσεων, αγνών προϊόντων, παραγωγών και παράδοσης ξεκινά την Πέμπτη 21/7/2016 στη παραλία της Ιερισσού, του δήμου Αριστοτέλη. Πρόκειται για τις «Ημέρες τοπικών προϊόντων & παραγωγών» και τη «2η γιορτή Αριστοτελικών & Αθωνικών γεύσεων», που διοργανώνονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασμού του Έτους Αριστοτέλη, με αφορμή τα 2.400 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου.

Η γιορτή αυτή, που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 24-07-2016, διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από το Δήμο Αριστοτέλη σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση Αξιοποίησης Τουριστικών Ακινήτων, το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο και το Σύλλογο Επαγγελματιών Ιερισσού. Θέτει δε ως βασικό της στόχο την ενίσχυση των τοπικών παραγωγικών επιχειρήσεων και την προβολή τόσο της πλούσιας διατροφικής αξίας των ντόπιων προϊόντων, όσο και του πολιτισμού της περιοχής μας, αλλά και την ανάγκη προστασίας, διατήρησης και διαφύλαξή τους, με σκοπό να μεταλαμπαδευτούν στις επόμενες γενιές.

Για τέσσερις μέρες, η παραλία της Ιερισσού μεταμορφώνεται σε ένα ζωντανό κύτταρο συνύπαρξης και συνδημιουργίας παραγωγών, επιλεγμένων τοπικών προϊόντων, ντόπιων καλλιτεχνών, μαγειρικής παραδοσιακών εδεσμάτων από αγνά υλικά της Αριστοτελικής γης και της Αθωνικής Πολιτείας, αλλά και καλλιτεχνικών σχημάτων. Το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει σε καθημερινή πολιτιστικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις. Παράλληλα με τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες στον πεζόδρομο της παραλίας θα είναι στημένα πολλά περίπτερα με προϊόντα τοπικών παραγωγών, όπου ο κόσμος, και κυρίως οι επισκέπτες του Δήμου μας, θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με τα αυθεντικά τοπικά προϊόντα της γης του Αριστοτέλη, αλλά και του Αγίου Όρους, όπως κρασί, τυροκομικά, μέλι και τα παράγωγά του, αιθέρια έλαια και πολλά άλλα, ενώ ο Δήμος Αριστοτέλη θα συμμετέχει με δικό του χώρο στον οποίο θα υπάρχει έντυπο και οπτικοακουστικό πληροφοριακό υλικό για τους επισκέπτες.

Ο Δήμος Αριστοτέλη καλεί όλους τους παραθεριστές, αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής, να έρθουν στη παραλία της Ιερισσού και να ανακαλύψουν τα μυστικά των παραδοσιακών συνταγών, να δοκιμάσουν τοπικά εδέσματα, τοπικά τυροκομικά προϊόντα, μέλι, λικέρ, μουντοβίνα, παραδοσιακό γιαούρτι, ελιές, κρασί και πολλά ακόμα αγνά τοπικά προϊόντα.

Ώρες λειτουργίας 19.00-24.00

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΕΙΠΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΥΛΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΣ
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΙΔΙΩΣ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ