Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

Η βιομηχανία διώξεων εναντίων των κατοίκων των Σκουριών πρέπει να σταματήσει, όπως και η καταστροφική εξόρυξη.

Ενώ συνεχίζεται το καταστροφικό έργο της El Dorado στην Χαλκιδική παρά τις συχνές διαβεβαιώσεις υπουργών και πολιτευτών της κυβέρνησης για το αντίθετο, την Πέμπτη 9 Ιούνη στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ξεκινάνε οι «μεγάλες» δίκες των αγωνιστών για τις Σκουριές.
Συγκεκριμένα, στις 9/6 δικάζονται 21 άτομα με βαρύτατες κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, βαριές σωματικές βλάβες κ.α.

Η βιομηχανία διώξεων ήταν η απάντηση της κυβέρνησης Σαμαρά και της Eldorado Gold όταν φάνηκε ότι το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη πάει να χαλάσει τα σχέδια τους. Έτσι, συνολικά 450 άνθρωποι της περιοχής έχουν βρεθεί να κατηγορούνται για κάθε πιθανή και απίθανη αιτία.

Η βάρβαρη καταστολή και η ποινικοποίηση της αντίστασης με σκοπό την τρομοκρατία των αγωνιστών αποτελούν χαρακτηριστικά άλλων περιόδων της ελληνικής ιστορίας που θέλουμε να πιστεύουμε πως έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Καλούμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία διέψευσε όλες τις προσδοκίες και στο ζήτημα της συνέχισης της εξόρυξης της El Dorado, να πάρει άμεσα θέση ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων και των κινημάτων.

Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης καλεί στη συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μαζί με τα σωματεία και τους συλλόγους των κατοίκων, στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης το πρωί της Πέμπτης 9 Ιουνίου (09:00 π.μ), όπου αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σ ας ειδαμε και εσας οταν εισασταν στην κυβερνηση.Αι σιχτιρ πια ψευτες.