Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

ΥΓΕΙΑ – ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Εδώ είμαστε και πάλι με το θέμα της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ στη χώρα μας, στη «ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ» (για να μην ξεχνιόμαστε), της υγείας, που ΟΛΟΙ οι «αρμόδιοι» των τελευταίων ετών την κατάντησαν ΞΗΛΩΜΕΝΗ ΚΟΥΡΕΛΟΥ.
Η διάλυση της Δημόσιας Υγείας, όπως φαίνεται ήταν ένα σχέδιο πολλών ετών το οποίο βρήκε πρόσφορο έδαφος από τους «εκσυγχρονιστές, τους προοδευτικούς» των διαφόρων κυβερνήσεων, οι οποίοι όπως αποδείχτηκε δεν ήταν άξιοι όχι απλά για τη θέση που κατείχαν, αλλά όπως λέει και ο λαός, ούτε για να μοιράσουν δυο γαιδάρων άχυρο.Παρόλα αυτά, και καρέκλες κατείχαν και κατέχουν, και με τις ζωές μας έπαιζαν και παίζουν χωρίς να βρίσκεται κάποιος να τους στείλει φυλακή, μήπως και σωθεί κανένας Χριστιανός από την ασχετοσύνη τους.
Δεν είναι δικά μου λόγια αυτά, είναι ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ασθενών αλλά και γιατρών που οι πρώτοι, πέρασαν άσχημες περιπέτειες με τη ζωή τους εξαιτίας όλων αυτών που προανέφερα, ενώ οι δεύτεροι, βλέποντας  που πάει το πράγμα, φώναζαν πως «δεν μπορούσαν και δεν μπορούν» πλέον να παρέχουν τις όποιες υπηρεσίες υγείας προς τον κοσμάκη.
Και ΠΩΣ να μπορέσουν, όταν ΟΛΑ τα ΚΡΑΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ έχουν ΔΙΑΛΥΘΕΙ, όταν οι ελλείψεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε φάρμακα και διάφορα υλικά έχουν χτυπήσει κόκκινο;
Έτσι είναι Συνέλληνες, και μη βγει κανένα κομματόσκυλο και πει πως δεν είναι έτσι και χειρότερα τα πράγματα.
Τα φωνάζουμε χρόνια, ΠΡΙΝ φτάσουμε σε αυτό το χάλι.
Άλλωστε, δε χρειάζεται να είναι κάποιος «επιστήμονας» η μάντης για να δει που θα καταλήξουμε….
Διάβαζα χθες ένα άρθρο για το ΑΧΕΠΑ, όχι δηλαδή ότι είναι το μοναδικό νοσοκομείο στο οποίο συμβαίνουν αυτά τα χάλια.
Διαβάστε αδέλφια και ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ….
«Απίστευτες καταγγελίες: Στο ΑΧΕΠΑ ασθενείς έκαναν δωρεές για να τους βάλουν χειρουργείο
Περισσότεροι από 30 ασθενείς έκαναν -από τα τέλη του 2015 μέχρι σήμερα- δωρεές υλικών αξίας 500 έως 3.000 ευρώ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν άμεσα σε επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν οι ίδιοι.
Έπειτα από καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ...
παρενέβη ο εισαγγελέας, ενώ σήμερα το νοσοκομείο μπήκε στο μικροσκόπιο του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ).
«Οι ασθενείς ή οι συγγενείς τους με διάφορους τρόπους, άγνωστους σε μας, κάνουν δωρεά χειρουργικών υλικών μέσα στο νοσοκομείο με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για άμεση επέμβαση στους ίδιους. Τα χρήματα είναι ενδεικτικά και κατά μέσο όρο γύρω στα 500 ευρώ, υπάρχουν όμως και υλικά όπως είναι απινιδωτές που το κόστος τους φτάνει στα 3.000. Δεν γνωρίζουμε αν παρέκαμπταν τη σειρά άλλων ασθενών. Αυτό που γίνεται σήμερα είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να πάψουν οι διευθυντές των κλινικών να ετοιμάζουν τις λίστες των χειρουργείων και η λίστα των χειρουργείων να γίνεται από τη Διοίκηση του νοσοκομείου, ώστε να πάψουν πλέον ασθενείς να μπαίνουν από την πίσω πόρτα» επισήμανε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος τους Σωματείου Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Κοροξενός.
Το νοσοκομείο επισκέφτηκε το πρωί ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Στρατής Πλωμαρίτης, ο οποίος, αφού ενημερώθηκε για τις καταγγελίες, δήλωσε ότι κατά τις τρεις συναντήσεις που είχε με το Σωματείο Εργαζομένων ουδέποτε ενημερώθηκε γι αυτό το θέμα.
«Απ΄ ότι φαίνεται, το θέμα δεν "έσκασε" χτες στο νοσοκομείο. Ξέσπασε όμως χτες σαν είδηση, από την καταγγελία του Σωματείου των Εργαζομένων. Στο ΔΣ που πήρε τις αποφάσεις αυτές υπάρχει εκπρόσωπος των εργαζομένων που συμμετέχει και οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες. Μένει να το δούμε και αυτό, να τα δούμε όλα. Δεν συνιστά ούτε κατηγορία, ούτε τίποτα, αλλά επειδή ενημερώνουμε τον κόσμο, ό,τι πληροφόρηση έχουμε οφείλουμε να την καταθέσουμε να την έχουν υπόψη τους οι πολίτες, πως αυτό το θέμα δεν προέκυψε χτες» δήλωσε ο κ. Πλωμαρίτης ο οποίος χαρακτήρισε το γεγονός «παρεκκλίνουσα συμπεριφορά» στη λειτουργία του νοσοκομείου, συμπεριφορά που απέκτησε και θεσμικό χαρακτήρα από τη στιγμή που το Διοικητικό Συμβούλιο έκανε αποδεκτές τις δωρεές κάποιων πολιτών για συγκεκριμένα άτομα.
«Πρόκειται δηλαδή για διαδικασία όπου ο ενδιαφερόμενος ο ασθενής ή το περιβάλλον του κάνανε μια δωρεά προς το νοσοκομείο ενός υλικού το οποίο χρησιμοποιούταν γι αυτόν τον συγκεκριμένο ασθενή. Δεν πρόκειται για μια δωρεά προς το νοσοκομείο, πρόκειται για κάτι άλλο, πρόκειται ενδεχομένως και για παραβίαση της λίστας των ασθενών στο νοσοκομείο. Αυτά συνιστούν σοβαρό παράπτωμα και ήδη έχει μπει ο εισαγγελέας, έχει διατάξει ανάκριση και έχει αναθέσει σε ανακριτή να το διερευνήσει. Σήμερα ήταν εδώ και κλιμάκιο του ΣΕΥΥΠ, οι οποίοι έχουν εντολή και θα διερευνήσουν και αυτό το θέμα. Θα πρέπει να δούμε τη διαδρομή αυτών των δωρεών και τον τελικό τους αποδέκτη, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα υλικά έμπαιναν στο νοσοκομείο και χορηγούνταν μετά στους γιατρούς και στις κλινικές. Μπορεί να υπάρχουν ελλείψεις στα νοσοκομεία, μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με τη χρηματοδότησή τους, αλλά ό,τι και να υπάρχει αυτό είναι καταδικαστέο» πρόσθεσε ο κ. Πλωμαρίτης.
Επισήμανε ακόμη ότι αυτό που έγινε συνιστά παρανομία ανεξαρτήτως του ποσού της δωρεάς και του αριθμού των πολιτών που έκαναν τις δωρεές και ότι οι όποιες καταγγελίες είναι καλοδεχούμενες, προκειμένου να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να αποδοθούν ευθύνες.
Ο νέος διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Τάσος Σπανός, ο οποίος δεν έχει ακόμη αναλάβει επισήμως καθήκοντα, δήλωσε ότι μόλις αναλάβει την ευθύνη της διοίκησης του νοσοκομείου θα διερευνήσει σε βάθος όλες τις διαδικασίες και τις ενέργειες. «Ελπίζω ότι η δικιά μας η διαδικασία μπορεί να είναι πιο σύντομη χρονικά από τη διαδικασία της Δικαιοσύνης και να βγάλουμε συμπεράσματα για πειθαρχικά αδικήματα» είπε ο κ. Σπανός.
Η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΧΕΠΑ, Αναστασία Πολίτου, ερωτηθείσα γιατί υπέγραψε την έγκριση αυτών των δωρεών εφόσον αυτό συνιστά παρανομία, απάντησε: «Οι δωρεές μέχρι τώρα στο ΔΣ ήταν κοινωνικού χαρακτήρα. Δηλαδή, επειδή τα νοσοκομεία έχουν φτάσει σε αυτή την κατάσταση, λόγω της υποχρηματοδότησης, οι συγγενείς ή οι ασθενείς δώριζαν σεντόνια, καρότσια, οτιδήποτε έχει κοινωνικό χαρακτήρα. Στα τελευταία 2-3 Διοικητικά Συμβούλια είχαμε πάνω από 20 θέματα που ήταν δωρεές ασθενών με τα υλικά τους για τους ίδιους. Ότι φτάσαμε να τα εγκρίνουμε είναι γιατί αυτά τα υλικά είχαν μπει πριν δύο μήνες στους ασθενείς κι έπρεπε να εγκριθούν για να μην τα πληρώσουν οι ασθενείς από την τσέπη τους».»

Πρόκειται για…. «ΔΩΡΕΕΣ» ρε Συνέλληνες, δωρεά «παράνομη», από ανθρώπους που ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΧΕ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ, ΟΠΟΤΕ, Η ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΩΡΕΑ, Η ΘΑ ΜΑΣ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΤΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΕΤΡΟ.
Και μπήκε λέει εισαγγελέας, και το ψάχνουν, και καλά κάνουν, αλλά….
Ο εισαγγελέας, ΟΛΟΙ οι εισαγγελείς της χώρας, μήπως θα έπρεπε να αρπάξουν όλα τα ΛΑΜΟΓΙΑ που οδήγησαν την υγεία σε αυτό το χάλι;
Να θυμίσω την καταγγελία πέρσι ενός πάτερα που πήγε το παιδί του στα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ Κρατικού νοσοκομείου, και έτρεχε να αγοράσει ΓΑΖΕΣ από εξωτερικό φαρμακείο γιατί στα επείγοντα ούτε γάζες δεν είχαν;
Ξέρετε πόσοι συνάνθρωποι μας κάνουν τέτοιες «παράνομες δωρεές» σε κρατικά νοσοκομεία γιατί θα τους βγουν πολύ φθηνότερες από τις χρεώσεις των ιδιωτικών;
Μην μιλήσουμε καλύτερα περί «παρανομιών» γιατί θα κλάψουν πολλοί οι οποίοι (για να μην ξεχνιόμαστε) και υπέγραφαν για την… υγεία, ΚΑΙ είχαν και έχουν μετοχές φαρμακευτικών.
Και δεν είναι μόνο οι ελλείψεις σε φάρμακα, υλικά, προσωπικό, είναι που ΟΛΑ αυτά, χτυπούν πλέον πίσω για ΜΗΝΕΣ από ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ και ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ, μέχρι και τις πιο απλές εξετάσεις.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ στην υγεία των Ελλήνων, οι οποίοι πλέον, η θα κάνουν ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΗ για το πρόβλημα τους, θα ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΙ, αν έχουν χρήματα, θα πηγαίνουν σε κάποιο ιδιωτικό θεραπευτήριο, αλλιώς…..
ΤΑ χαιρετίσματα από το πέμπτο σύννεφο δεξιά…
ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ, ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ..

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: