Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

"Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην μετεγκατάσταση παιδιών της «Μονάδας Φροντίδας Παιδιών ΑΜΕΑ»

Ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων απο Βουλευτές της Νέας Δημοκρταίας με θέμα: "Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην μετεγκατάσταση παιδιών της «Μονάδας Φροντίδας Παιδιών ΑΜΕΑ» Σκαραμαγκά στην Βούλα, την οποία συνυπόγραφει και ο Βουλευτής του Νομού Χαλκιδικής Βαγιωνάς Γεώργιος.

Το κείμενο της ερώτησης:ΕΡΩΤΗΣΗ 

Προς: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης 

Θέμα: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην μετεγκατάσταση παιδιών της «Μονάδας Φροντίδας Παιδιών ΑΜΕΑ» Σκαραμαγκά στην Βούλα. 

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με τον Ν.3106/03, ΦΕΚ30/10.02.2003 περί αναδιοργάνωσης του συστήματος κοινωνικής φροντίδας, η μονάδα φροντίδας παιδιών ΑΜΕΑ  του Σκαραμαγκά συνενώνεται με το πρώην Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών Βούλας, και με το Ν.4109/2013 αποτελούν το «Παράρτημα αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία Βούλας», δυναμικότητας 120 ατόμων. 
Τα 30 φιλοξενούμενα παιδιά του  Σκαραμαγκά, με βαριά αναπηρία, διαμένουν σε παραχωρηθέν κτίριο, σε άθλιες εγκαταστάσεις και η φιλοξενία τους  σε αυτές τις συνθήκες αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό μας.
Η προηγούμενη διοίκηση είχε αποδεχτεί δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ύψους 750.000 ευρώ, για την ανακαίνιση 3 κτιρίων του πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας. Η ανακαίνιση ολοκληρώθηκε (συμβατικός όρος, παράδοση του έργου Απρίλιος 2015) δημιουργήθηκαν 3 θάλαμοι σύγχρονοι με κατάλληλες για ΑΜΕΑ παιδιά  υποδομές. Η μετεγκατάσταση όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει με όλα τα αρνητικά συνεπακόλουθα για τα παιδιά, που εξακολουθούν να διαβιούν σε εντελώς ακατάλληλους χώρους.
Σημειώνεται ότι, η δωρεά του Σ. Νιάρχου αφορούσε μόνο την βελτίωση συνθηκών ζωής των αναπήρων παιδιών.
Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε: 

1.  Για πιο λόγο καθυστερεί η μετεγκατάσταση, εκτός και αν δεχτούμε τις φήμες που θέλουν να παραχωρούνται τα ανακαινισθέντα κτίρια σε ΜΚΟ της οποίας μέλη του Δ.Σ. είναι και μέλη του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: