Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΑΠ, Α. ΣΑΜΑΡΑΣ, ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ

Η ΛΑ.Ε. ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ    
Τη μεγάλη απάτη που διέπραξαν εναντίον του ελληνικού λαού όσοι συνομολόγησαν και ψήφισαν τις μνημονιακές δανειακές συμβάσεις και πρώτα απ' όλα ο ΓΑΠ, Α. Σαμαράς και Αλ. Τσίπρας, οι οποίοι και φέρουν πελώριες πολιτικές αλλά και απαράγραπτες ποινικές ευθύνες, έρχεται να αποκαλύψει 24 - σέλιδη έρευνα της Ευρωπαϊκής Σχολής Μάνατζμεντ και Τεχνολογίας (ESMT) του Βερολίνου.


Σύμφωνα με δημοσίευση της Γερμανικής Handelsblatt και όχι τα λεγόμενα ενός εκτός τόπου και χρόνου “αντιευρωπαϊστή” και “δραχμιστή”, το 95% των ύψους 220 δισ. ευρώ μνημονιακών δανείων, τα οποία δόθηκαν με βάση τις παράνομες μνημονιακές αποικιακές δανειακές συμβάσεις διατέθηκαν για την εξόφληση παλαιών χρεών (86,9 δισ) και τόκων (37,3 δισ) καθώς και για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών (37,3 δισ), ενώ μόνο τα ψίχουλα των 9,7 δισ (5%) κατευθύνθηκαν στον ελληνικό προϋπολογισμό.
Την οδυνηρή αυτή αλήθεια η οποία αντιπροσωπεύει τη σύγχρονη και ίσως μεγαλύτερη μέχρι τώρα τραγωδία, απάτη και ληστεία για τον τόπο, την οποία συνειδητά και με πλήρη επίγνωση συνεχίζει η νεομνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα, κατάγγελνα αδιαλείπτως όλα τα προηγούμενα χρόνια και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο, μαζί με τις δύο προηγούμενες μνημονιακές συμβάσεις, καταψήφισα στη Βουλή, με όλη τη δύναμη της ψυχής μου και την παράνομη και ληστρική μνμημονιακή δανειακή σύμβαση του Αυγούστου του 2015 της κυβέρνησης Τσίπρα.
Θέλω ιδιαίτερα να επισημάνω ότι αποδείχθηκαν εγκληματικές, με όλη τη σημασία και τις διαστάσεις της λέξης, οι τρεις σκανδαλώδες ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, οι οποίες φόρτωσαν δάνεια περίπου 50 δισ στον πενόμενο ελληνικό λαό, ενώ με την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση – σκάνδαλο, το δημόσιο απώλεσε το ιλιγγιώδες ποσό των 40 δισ. ευρώ, 2 δισ. τα ασφαλιστικά ταμεία και πολλά δισ. μικρομέτοχοι και μικροομολογιούχοι των τραπεζών.
Εκ μέρους της ΛΑ.Ε θα καταθέσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα μήνυση εναντίον όλων των υπευθύνων της ληστείας των τριών ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών και ιδιαίτερα εναντίον των υπευθύνων του μέγα – σκανδάλου της πρόσφατης τρίτης ανακεφαλαιοποίησης επί κυβέρνησης Τσίπρα.
Οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες όσων παρανόμησαν, έπνιξαν τη χώρα στα σκάνδαλα και τη λεηλάτησαν, όχι μόνο δεν θα προσπεραστούν ως συνήθως αλλά θα αναζητηθούν σε βάθος και θααποδοθούν πλήρως και παραδειγματικά .
Μπροστά και στις αποκαλύψεις του ESMT από το Βερολίνο, οι οποίες ήταν πολύ γνωστές στους παροικούντες, η Ελλάδα έχει πρόσθετα ισχυρότατα επιχειρήματα για να διακόψει άμεσα και για λόγους επιβίωσης του ελληνικού λαού, την αποπληρωμή ενός παράνομου, απεχθούς, επονείδιστου και κυρίως μη βιώσιμου χρέους , διεκδικώντας τη διαγραφή του.
Ταυτόχρονα η Ελλάδα, για να υποστηρίξει αυτές τις κατευθύνσεις και να στηρίξει μια θετική προοπτική για τον τόπο, χρειάζεται να καταφύγει στο εθνικό νόμισμα, στην εθνικοποίηση των τραπεζών και σε ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού.
Η αποφασιστικότητα, η τόλμη και η αισιοδοξία του αγώνα για μια νέα πορεία της χώρας, χρειάζεται σήμερα να αντικαταστήσουν παντού στην κοινωνία μας τον φόβο, την απογοήτευση και την μοιρολατρία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΝΕΣΤΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΑ

Η ΛΑ.Ε "καταθέτει" -λέει η κεφαλίδα της ανάρτησης- και το κείμενο μας πληροφορεί ότι θα καταθέσει μήνυση.(Αυτήν την ταινία με τα "ΘΑ" την έχουμε βιώσει δεκάδες φορές εμείς οι Έλληνες).
Επί της ουσίας, βεβαίως, τί μας λέει η ΛΑ.Ε, ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε και τα νέα δάνεια για παροχές και να τα αθροίσουμε στα παλαιά;
Τελικά την εξόφληση ποιος θα την αναλάμβανε;
Μην περιμένετε απάντηση μια και οι δραχμολάγνοι Λαφαζανοστρατούληδες θα σας πούν ότι θα πλήρωναν με αέρα κοπανιστό ή με τις νέες δραχμές που θα τύπωναν και που την ισοτιμία τους θα καθόριζε ο Λαπαβίτσας.
Έρμη χώρα, ποιοι θέλουν να σε σώσουν;