Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

Δήμος Σιθωνίας: Καθαρισμός ακτής Σχοινιά

Καθαρισμός στην παραλία του Σχοινιά στον Άγιο Νικόλαο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο CLEAN UP THE MED 2016 , στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Σιθωνίας.
 Μικροί μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου, Γιώργο Παρδάλη, «σάρωσαν» την πανέμορφη παραλία στο Σχοινιά σπιθαμή προς σπιθαμή και έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των ακτών.Η εκστρατεία CLEAN UP THE MED 2016 επικεντρώνεται στην προστασία των ακτών, τη διατήρηση των οικοσυστημάτων και την αξία του εθελοντισμού. Συμμετέχουν 22 χώρες με πάνω από 1500 σημεία δράσεων, σε μια κοινή σύμπραξη δημόσιων φορέων και ιδιωτών, εναρμονισμένη με την ευρωπαϊκή πολιτική προστασίας των ευαίσθητων οικοσυστημάτων και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Τα απορρίμματα που συγκεντρώθηκαν διαχωρίστηκαν σύμφωνα με τους κανόνες ανακύκλωσης και απομακρύνθηκαν από τις υπηρεσίες του Δήμου, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες έδωσαν ραντεβού για την επόμενη φορά. Και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: